5 ОРГАНИЗАЦИИ, КОИТО СЕ ГРИЖАТ ЗА ЖИВОТНИТЕ, И КАК ДА ИМ ПОМОГНЕШ

Подай лапа

0 коментара Сподели:

Ако считаш, че животните заслужават не по-малко от хората добро отношение и пълноценен живот, но не си намерил начина да го покажеш, можеш да се включиш в каузата, като подкрепиш по един или друг начин някоя от следните организации:

ПРИЯТЕЛИ НА ЧЕТИРИ КРАКА

„Приятели на четири крака“ са ферма в близост до Варна за селскостопански животни, които са били жертва на насилие и тормоз или пък са били изоставени, защото не могат да работят. Хората от фермата се грижат за тях целогодишно, като в момента там живеят общо 22 животни – кончета, прасенца, козички, кучета, котета и магаре. Освен че се грижат за тях, те предлагат и възможност на деца да се социализират с животните и организират редовни посещения на ученици във фермата.
Ако искате да подкрепите тяхната инициатива, може да харесате страницата им във Фейсбук и да се информирате за случващото се с тях.

ДИВИТЕ ЖИВОТНИ

„Дивите животни“ са група доброволци, които помагат на – както става ясно от заглавието, диви животни със съвети, транспортиране и ветеринарна помощ. Към тях се обръща всеки, намерил животинче или птица в беда. При тях можете да откриете прилепи, бухали, таралежи и какви ли не други зверове, които те пускат на свобода, след като са ги върнали към здравето.
Може да се присъедините към тяхната кауза, като харесате страницата им и се хвърлите в дивото.

ANIMAL RESCUE И ТЯХНАТА ФЕРМА

Може би най-популярната организация за защита на животните с клонове в различни градове е Animal Rescue. Те се грижат за кучета и котки, като им помагат да намерят уютни домове и да забравят живота на улицата. Често може да попаднете на техни инициативи и да се включите в тях, а най-много ще ги зарадвате, ако приютите някой от техните близо 200 любимци.
Можете да ги намерите в тяхната ферма и да погалите или разходите кучетата там.
За повече информация как може да им помогнете, може да използвате интернет сайта им  или фейсбук страницата.

БЪЛГАРСКОТО ДРУЖЕСТВО ЗА ЗАЩИТА НА ПТИЦИТЕ

БДЗП си е поставило за цел опазването на птиците в България и техните естествени местообитания. Грижата за околната среда и съществата, с които я споделяме, е неразделна част от грижата за нас самите. С различни активни кампании дружеството се стреми да опази природата около нас, за да можем да й се радваме както ние, така и птиците.
Ако искате да съдействате за една по-зелена България, може да видите техния сайт и дейностите, в които можете да се включите.

ЧЕТИРИ ЛАПИ

Австрийската неправителствена организация „Четири лапи“ е основана през 1988 г., но бързо се разраства, като сега има клонове в девет европейски държави, в това число и България.
„Четири лапи“ има широк обхват на приоритетни действия, като се бори с проблемите на дивите, уличните, селскостопанските и дори домашните животни.
Ако искаш да им подадеш лапа, може да се информираш как на сайта или фейсбук страницата им.

Виж как можеш да станеш учител по обич.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *