SPOILER: ПЪЛНА БОЗА ЛИ Е „БОГОВЕТЕ НА ЕГИПЕТ“?

Нашият скрийнинг агент докладва колко божествено изживяване е новият филм с Джерард Бътлър и Джефри Ръш

0 коментара Сподели:

Историята на човешката раса винаги се е свързвала с древен Египет, една от люлките на цивилизацията. В онези далечни времена, когато познанията на обикновеният човек за заобикалящият го свят са били твърде ограничени, всяко събитие е било обяснявано чрез свръх-естествена сила въплътена като някое от десетките божества пред които са се прекланяли. Две от тях- богът на небето Хор и богът на пустинята и хаоса Сет, са в основата на конфликта, който режисьорът  Алекс Прояс („Аз, роботът”, „Гарванът”) е подготвил за жадната за античен екшън публика.

Има филми за които ще си спомняте и след като сте напуснали кино залата и такива които бихте искали да забравите, възможно най-скоро.

За съжаление „Боговете на Египет” е от втората категория. Каква е причината за това? В този случай тя е повече от една. С бюджет от 140 млн. долара и имена като Джерард Бътлър, Джефри Ръш, Никoлай Костер-Валдау всеки един от тях в ролята на божество и история с приключенски и фантастични елементи, би следвало да имаме едно приятно кино изживяване, но уви… Слаб диалог, разбъркан монтаж, преливащи компютърни ефекти от всеки кадър, с качеството на игра отпреди 10 години, незабележимо 3Д просто за да спечели повече пари за студиото, филмът от сега ще е сред основните претенденти за „Златните малинки” за следващата година. С продължителност от над 2 часа,  в които сме подложени на атаки от чудовища от други измерения, пясъчен сфинкс, воюващи богове-трансформъри, се намира място и за човешки любовен романс с участието на разбойникът-герой Бек (Брентън Туейтс) и неговата любима Зая (ангелът на „Виктория сикрет” Кортни Ийтън).  И след цялата вакханалия на която бъде подложен негово величество зрителят, авторите са си оставили вратичка за продължение. Не, мерси…

Ако са ви харесали „класики” от преди няколко години, като „Сблъсъкът на титаните” и „Войната на боговете”, то и тези богове биха ви се понравили. Холивуд отново търпи критики с изборът си на бели актьори за образи от друг етнос, но тук това остава на заден план, защото проблемите на  „Боговете на Египет” са  в качеството на крайният продукт, който разочарова предвид възможностите на 21 век да разкаже една вълнуваща история за славните времена на една велика цивилизация.

Виж за кой филм докладвахме миналата седмица.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *