УСЕЩА СЕ КАТО 90-ТЕ

Когато гледаш телевизора и се чудиш коя година сме...

0 коментара Сподели:

Сигурно сте срещали много хора, които мечтаят да се върнат в детството си, защото безоблачните години за тях са най-прекрасният период от живота им. Напоследък лично аз нямам възможност да се отдам на подобна носталгия, защото имам чувството, че машина на времето ме е върнала 20 години назад. Само че не съм на тогавашната си възраст, а съвсем на сегашната. Което ми дава възможност да наблюдавам и анализирам случващото се една идея по-адекватно от времето, в което годините ми бяха едноцифрено число.

Добре дошли в 2016, която със същия ентусиазъм можем да наричаме и 1996.

И не, няма да говорим за политическата реалност, защото и без това има достатъчно медии, които нямат против да разглеждат този въпрос. Ще разгледаме темата от друга, малко по-социална гледна точка. Пък вие сигурно ще има с какво да ни допълните, защото ни се струва, че по въпроса има какво да се напише.

ПУШИ СЕ НА ЗАКРИТО
Мислите, че има закон срещу това? Е, има, ама няма кой да го спазва. Масово в заведенията се носят чаши, играещи ролята на пепелници, както и пепелници, които някои сервитьорки не считат за нужно да маскират като нещо друго. Също така, ако сте забравили да си купите цигари или пък са ви свършили, някои барове могат да се погрижат и за това – само няма да ги видите в менюто, но не пречи да попитате. Не всяко заведение, за щастие, попада в кюпа, но ако се разходите след 1 часа, ще видите къде можете да си пушите на спокойствие. Казвам след 1, защото това е часът, в който маските падат и цигарите се позволяват „официално“.

„ДОСИЕТАТА Х“ СА НА ЕКРАН
Голямото завръщане на сериала се осъществи в края на януари, а очакванията и хайпът бяха невероятни. Скъли и Мълдър отново са на екран, стряскащата мелодия, ознаменуваща началото на всеки епизод, звучи отново, но пък главните герои вече са леко остарели. Няма нищо учудващо в това, защото от първия епизод са минали 23 години. И макар че за тези от нас, свързващи Дейвид Духовни с Californication, да е малко трудно да си го представим в подобна роля, той все пак ни доказва, че е талантлив актьор с много превъплъщения. И ни връща в детските години, когато аз поне се страхувах да гледам „Досиетата Х“ и тук-там надниквах през пръсти към екрана.

ПОРТОКАЛИТЕ СА ДЕФИЦИТ
Спомняте ли си, когато тропическите плодове бяха лукс, на който имахме щастието да се насладим само по коледните и новогодишни празници? Ами… сега портокали има, ама хората пак не си ги купуват. Ако се питате защо, искрено се радвам, че явно не сте имали късмета да попаднете на превърналите се в традиция статии с не съвсем адекватно съдържание. Една от тях гласи, че на българския пазар са пристигнали заразени със СПИН цитруси, а това противоречиво съдържание главоломно обиколи куп медии и хиляди фейсбук профили на загрижени българи. Ами… последващ коментар май е излишен.

„ПРИЯТЕЛИ“ СЕ ЗАВРЪЩАТ
Още един поглед към телевизионния екран, а именно към любимия сериал (иска ми се да кажа „на поколения зрители“) „Приятели“. 10 сезона, 10 години и един незабравим финал през 2004 година. Хубаво, ама тази година актьорите се събират отново за един юбилеен епизод. Покрай него имаше куп слухове и в крайна сметка се оказа, че няма да е допълнителен епизод, ами предаване в чест на режисьора Джеймс Бъроус. Стана ясно също, че Матю Пери, по-познат като Чандлър, няма да се присъедини към юбилейното завръщане и всъщност дори нямаме идея дали идеята вече се е осъществила, защото датата за това бе насрочена за края на февруари. Но пък е факт, че в 2016 отново активно се заговори за сериала, който определено е една от емблемите на 90-те години.

ЛУНА СЕ ЗАВЪРНА
Добре де, това си го взимаме малко от 2015, в която знаменитата певица направи своето завръщане в телевизионния ефир, което, доколкото чуваме, е било изключително запомнящо се. Както се казва, лош ПР няма, пък блондинката явно има познания по темата, защото успя да накара хората да си спомнят за нея, пък тези, които не я бяха чували, бързо научиха коя е. Дали ще влезе в политиката, както зави многократно, или не, времето ще покаже, ама пък изразът „Луна – президент“ е актуален на всички нива.

Още доказателства, че сме в машината на времето!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *