6 начина да си умело депресиран

#ДЕПРЕСИЯ ЛЕВЪЛ: Почувствай се излишно човешко същество в този материален свят

0 коментара Сподели:

Depression is the new black. Или с други думи, black is the new black, защото депресията е черната дупка, в която неусетно падате и на дъното ви чакат острите камъни на самосъжалението. Дали ще си разбиете главата, или ще се почешете – това зависи в голяма степен от вас и умствения ви потенциал. Но тъй като аз не вярвам много в наличието на умствен потенциал у хората (или поне не масово), реших да ви подскажа няколко начина, при които можете да сте умело депресирани – тоест, да се депресирате с полза както за вас, така и за останалите:

АКО ИСКАТЕ ДА ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА СТЕ ДЕПРЕСИРАНИ:

1. Спрете да ядете толкова много

Депресията е състояние на тъга. Падение на духа. Отчаяние. Никой няма да ви повярва, че сте кой знае колко депресиран/а, ако набивате огромни порции калмари с лимон, препечени филии и таратор с копър. Твърди се, че хората в депресия ядат сладко, защото в сладкото имало захар, от която се чувстваш щастлив.

Но вие трябва да изберете – депресирани ли ще сте или щастливи (и дебели, от което ще станете нещастни).

Аз лично не вярвам на депресирани жени, чиито усти лъщят от печеното агнешко, което току-що са погълнали.

2. Мълчете

Най-накрая всички ще си починат от вас и вашите дрънканици, а и вие ще имате шанс да чуете какво имат другите да кажат. (Не че те имат да кажат нещо кой знае какво.) Така ще изглеждате мрачно-тайнствен/а.

3. Говорете саркастично

В случаите, в които все пак решите да говорите, казвайте по нещо саркастично. Ако не умеете да говорите саркастично, можете да усвоите следния похват – когато някой изложи твърдение например "Жените са глупави" или "Климатичните промени не могат да бъдат отречени" или "Господ е българин", вие погледнете за секунда говорещия и кажете "О, нима?" и си пуснете candy crush-а на телефона, демонстрирайки пренебрежителен сарказъм без думи.

4. Не се оплаквайте

Това вече не е модерно.

Поради по-открития психопрофил на обществото и увеличеното споделяне изведнъж се оказа, че всички имат проблеми.

Обикновено те са по-сериозни от вашите. Няма да ви стане приятно, ако пророните през бледни устни, че ви се налага да прекарате две седмици в Своге по работа, а отсреща ви отговорят "Аз бих прекарала и шест месеца там, само да не беше лаймската ми болест. Сега ми остават около шест дни живот. Завиждам ти". За да не изпаднете в неприятна за вас ситуация, си мълчете и така ще оставите на другите да ПРЕДПОЛАГАТ какви са ви проблемите.

5. Не спортувайте

Има опасност да се почувствате добре, а и депресиран човек, който играе тенис, не е най-подходящата реклама за вашето състояние.

Ако ви липсва състезателният дух, играйте шах, но сам/а срещу компютъра, защото, ако играете с друг, има вероятност този друг да  забележи, че не можете да играете, и да направи обосновано предположение за повърхностната ви натура и умствените ви ограничения.

6. Правете секс със случайни хора

Както знаете, сексът със случайни хора е едно от най-потискащите и обезкуражаващи неща на света. С него вие постигате няколко цели наведнъж:
– чувствате се зле
– накарали сте още един човек да се почувства зле
– предложили сте голото си, недотам привлекателно тяло за еднократна употреба, което изглежда много упадъчно и вие сте упадъчен/чна, като във филм на Фон Триер.

Опрете пръсти в ребрата си. Почувствайте се излишно човешко същество в този материален свят.

– Все пак някой се е съгласил да прави секс с вас. Всичко е наред.


Следващия път ще ви дам насоки как да излезете от депресията, ако изобщо ви хрумне подобна налудничава мисъл.

ЗА ПОСТАЛКОХОЛНАТА ДЕПРЕСИЯ  – РАЗМИСЛИ НА ТЕО ЧЕПИЛОВ

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *