ТАТЕНЦЕ

Всяка любов между мъж и жена е пълна с грешки, но единствено тази между баща и дъщеря е пълна с шансове.

0 коментара Сподели:

Той е пораснал и на всичкото отгоре е мъж. Отваря бурканите с кисели краставички, когато никой не може. Излиза в дъжда да докара колата възможно най-близо. Порязва се, докато се бръсне, но никой не прави голяма работа от това. Може да поправи всичко, но е несръчен, когато се наложи да успокои нацупената си госпожица. Разбира от всичко, но не проумява изначалната нужда на момичетата от красота и хармония.

Татковците са необятна територия от несъобразителност и непохватност. Територия, която принадлежи изцяло на една жена – дъщеря му.

Светът на анимациите често е силно емоционално наситен, но това понякога не се приема насериозно. Понякога обаче авторите улучват десетката с ленти, оставящи те с генерално усещане за удовлетвореност от изгледаното и кеф в най-искрения и чист вид.

Подаряваме ти 6-минутна доза щастие с привкус на семейно умиление. Вдъхновена от дълбоката връзка с баща си, авторката  Natalie Labarre създава анимацията, която се настанява толкова близо до сърцето, че е почти изключено да не я споделиш с децата или родителите си. PAPA разказва конкретната история на едни универсални изпитания във взаимоотношенията.

Въпреки опростения вид на цялото филмче – липса на диалози, рисуван на ръка стил и семпъл музикален дизайн, PAPA е толкова експресивен, че лесно се идентифицираш със съответния герой. Проследяваме трудностите на един баща и прищевките на детството, грешките и успехите в общуването, за да стигнем до извода, че когато правиш всичко с любов и внимание, няма как да не уцелиш правилния път… Пък макар и не от първия опит.

Papa from Natalie Labarre on Vimeo.

КОГАТО НА ЕДИН МЪЖ МУ СЕ РОДИ МОМЧЕ, ТОЙ СТАВА БАЩА. КОГАТО МУ СЕ РОДИ МОМИЧЕ – СТАВА ТАТЕНЦЕ

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *