ЕДНОРОЗИТЕ НА MR. HEGGIE

Британският тату артист и магическите същества идват у нас за второто издание на Sofia London Week

0 коментара Сподели:

За втора поредна година София влиза в дрехите на Лондон, за да дефилира по сцените на 7-дневния фестивал Sofia London Week от 27 юни до 3 юли. Атмосферата от английската столица ще следва всички по петите из целия град, за да ни разтанцува, очарова и вдъхнови за поне 2 – 3 бързи коктейла от специалното меню на Beefeater.

Ако си на някакъв особен режим на оцеляване без алкохол, в близост до най-добрите барове в околието, ще можеш да получиш светлина по въпросите с чаения етикет и защо чаят е толкова важен за Великобритания; или да отскочиш при братлетата от Sofia Hardcore Tattoos, за да си нарисуваш нещо при известния лондонски татуист Mr. Heggie, който им гостува. ОК, можеш и просто да погледаш как става, ако не ти стиска, въпреки че

най-саркастичният сред лондонските татуисти, както обичат да го наричат, прави толкова очарователни неща, че едва ли ще му устоиш.

Той ще е на разположение на 28, 29 и 30 юни, така че, ако си готов да жертваш някоя свободна част от тялото си, не е лошо да си запазиш част в така или иначе препълнената му програма на tattoo@beefeaterbg.com.



Mr. Heggie се наведе, насочи чрез еднорога си малко любов към нас и ни отговори на няколко въпроса.

Каква е твоята история? Как и къде да започна да рисуваш?
Роден съм в Лондон и рисувам, откакто се помня. Пробвал съм се в много стилове, а след като свърших с училище, дори се посветих на колеж, в който да доразвия таланта си.

А как пренесе изкуството си от хартия на кожа?
Когато бях на 19, се преместих в другия край на страната, където започнах нещо като стаж в един тату магазин. Там останах в продължение на 3 години, след което реших, че трябва отново да посветя някакво време на рисуването в най-чистия му вид, и напуснах. След кратката почивка през 2015 г. отново започнах да рисувам хора и с днешна дата съм щастлив, че мога да го правя на едно от най-вдъхновяващите места, както и да пътувам по света, правейки това, което обичам.

Как би ни разказал стила си?
"4-годишен, който знае много забранени думи."

Какво точно представляваше Brighton cat charity project, в който участваше наскоро? Каква е тази специална любов към котките и защо тя не е насочена към кучета, да речем?
Моите татуировки – котки, са особено популярни след последователите ми, затова преди време реших, че ще събирам и дарявам парите от всички тематични татуси, които правя, на едно сдружение, което се занимава с изоставени и бездомни космати любимци. А ако трябва да отговоря на втория ти въпрос – то бих казал, че дори обичам повече кучета и съм запланувал нещо подобно и за тях в най-скоро време.

Защо винаги се криеш? Имат ли символика твоите маски?
Просто не харесвам да бъда сниман, а и предпочитам да остана анонимен в интернет, доколкото е възможно. Маските просто са добър начин това да се случи.

Ако трябва да съдим за теб по Instagram профила ти – то ти си доста саркастичен, прави ли сме?
Някъде около 80% от нещата ми са саркастични, а останалите 20% са алкохол, хейт и малко животни.

Кой е най-забавният татус, по който си работил?
Трудно ми е да отговоря, предполагам някоя от псуващите котки.

А отказвал ли си да татуираш някого? Защо?
Никога не бих татуирал нещо расистко и за щастие не мисля, че някой би бил толкова глупав, за да ме пита за това.

Имаш ли си любим тату артист? Някой, който те вдъхновява?
Този въпрос няма отговор, защото има толкова много артисти в днешно време, които благодарение на социалните мрежи разпространяват творчеството си, че ако имаш желание, можеш всеки ден да си намираш някой, който да те вдъхновява.

Какви ще бъдат тенденциите при татуирането след 10 или след 20 години?
Вероятно същото, както е сега… изкуство в Космоса.

Какво прави Mr. Heggie, когато не татуира хора?
Играя с кучетата си, всичко останало е ужасно.

А не пиеш ли? Какво би съдържал твоят перфектен коктейл?
Най-силните възможни съставки.

* Mr. Heggie е артистът и зад хардкор еднорога на фестивала бел. ред.


НАЙ-ДОБРИТЕ ЛЕТНИ ГРАДИНИ НАОКОЛО

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *