КОЙТО ИГРАЕ – ПЕЧЕЛИ, АМА ДРУГ ПЪТ

Също както в живота, така и в хазарта не бива да се разчита на късмета

0 коментара Сподели:

Остават няколко дни до финала, лятно ни е и някак сме отворени към по-рискови начинания. Като например да хапнем чиа, да облечем панталони много над коляното и да сложим някой лев на тези така прословути мачове.

Защо да не се гмурнете смело в опасния и ненадежден свят на спортните залози? С разум и мярка, разбира се. Хазартът, както и животът са много пристрастяващи, така че не е зле да помним, че това, което правим днес, почти сигурно ще се отрази на бъдещето ни след 10 години.

Шансът да ни блъсне влак и да умрем е равен на 0,01%, каквото и да казват.

Ето и петте важни правила, които трябва да спазваме при залозите, за да не съжаляваме… много.

Никога не разчитайте на късмета

Късметът на начинаещия е мит. Също чудовището от Лох Нес, честното преброяване на бюлетините и 13-ата заплата. Именно „късметът“ е в дъното на най-големите печалби на букмейкърите. За да се печели от залог, трябва добра стратегия, наблюдение и да, следене на статистики и резултати.

Скучно е – знам. Но то е като в живота. Всичките кавги с колегите за климатика, изпращане на досадни служебни имейли и „няма ти да почиваш август, защото вече почива февруари“ придобиват смисъл и се забравят, когато видиш пълна дебитната си карта накрая на месеца.

Не залагайте на популярното

Всъщност една от съкровените тайни на залозите е да не разчиташ, че ще изкараш пари от битките на титаните. Там всичко е твърде непредвидимо. Гърнето със злато често се крие при най-изненадващите играчи и футболни „джуджета“. Пресен пример – Исландия.

Но при тях не залагайте на точен резултат, а си направете проучване какво правят най-добре – корнери, дузпи, вадят си картони или пък вкарват в последните минути и правят „обръщалки“. То е като на работното място, ако сте шеф и имате секретарка, която вдига телефона с „К'во искате ся, ям!“, вижте дали пък силата й не е другаде. Например от много чат – да пише бързо и, представете си, правилно.

Започнете с дребни суми

Започнете с дребни суми, за да проверите дали въобще „това е вашето нещо“. С дребните суми няма да имате печалба, но пък и няма да се вманиачите да си върнете загубите. Ако след месец сте загубили два пъти по шест евро и нямате спечелен цент, забравете цялата тази работа.

На колкото и уроци да ме изпращаха нашите по математика, аз така и не схванах какво е това корен квадратен и дали ако един влак пътува с 60 км/ч, а автобусът с 80 км/ч, ще се срещнат на гара П.

Да знаете кога да се оттеглите

.Голяма част от онлайн букмейкърските сайтове (в България разрешените са само три) дават възможност да изтеглиш част от печалбата си преди края на мача. Ако например си сложил на 2:1 и в 70-ата минута е такъв резултатът, можеш да си дръпнеш процент от спечеленото върху парите ти. Както са ни учили като деца, невинаги е разумно да гониш дивото и да изпуснеш питомното. Един от най-сложните уроци е да знаеш кога да се откажеш и да се отдръпнеш назад. Ако след десетия есемес, 12-ото позвъняване и 5-ото случайно преминаване покрай дома му твоят любим продължава да настоява, че си „обсебваща“, значи трябва да се откажеш. Научих го по трудния начин.

Играйте за забавление

Това е всъщност най-задължителното условие. Ако усетиш, че вече това, което правиш, не ти носи никаква тръпка, никакво забавление, никакъв адреналин, а само и единствено гняв, съжаление и чувство за вина – веднага закривай акаунта, затваряй страницата, затръшвай вратата и излез навън на въздух. Нищо от това, което правим, не само в залозите, няма никакъв смисъл, ако само ни трови отвътре като пепелянка.

АКО ИСКАШ ВЯРВАЙ, НО И ЖЕНИТЕ ОБИЧАТ ФУТБОЛ

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *