Защо се сещаме за хората чак след като ги загубим

Сега е най-правилният момент да ги почитаме. После е безсмислено късно

0 коментара Сподели:
tina turner

Getty Images/ Frans Schellekens

Посрещнахме тази майска сутрин с тъжната новина, че кралицата на рокендрола Тина Търнър ни е напуснала завинаги. Разбира се, като типичните милениали и представители на джен зи поколението, които сме, научаваме за мрачната вест от социалните мрежи. Скролваме, докато пием първото кафе за деня, а фийдът ни гъмжи от постове в почит на жената глас. 

Те натрапчиво ни припомнят за космическите ѝ успехи, емблематичните ѝ изпълнения и огненото творчество, което тя ни завещава. Повечето публикации не са лишени и от дълги меланхолични писания, придружени с помръкнали емоджита и виртуални сълзи.

Така избираме да изразяваме скръбта си днес. 

Мнозина носталгично се сещат за всички онези моменти, в които вечни парчета като What’s Love Got To Do With It и The Best са звучали на заден фон. Тина Търнър винаги ще има своето запазено място в техните спомени… и на техните фейсбук стени. С малко късмет тъжната новина ще продължи да се разхожда онлайн още няколко дни, преди всички отново да се върнем към така удобната забрава. 

grief

Та тук е моментът да се запитаме това ли е начинът да помним онези, които си отиват?

И защо винаги се сещаме да ги почетем, когато е вече твърде късно?

Сборът на всички споделяния, сърчица и коментари не би могъл да обхване живота на един човек, още по-малко, когато този човек е Тина Търнър. А и не трябва. Защото животът не е просто думи, цифри и анимирани реакции. Той не се случва в Инстаграм фийда ти. Животът е изкуство и наслада в момента. 

И именно така трябва да почитаме хората, на които се възхищаваме и обичаме. Сега, в настоящия момент. Не когато е вече твърде късно. Защото тогава думите са празни, времето е излетяло и всичко, което ни остава, са спомените. Та, прегръщай любимите ти хора, казвай Обичам те по-често и се наслаждавай на артистите, които те вдъхновяват. Сега. Не чакай някой да си отиде, за да се сетиш колко ти липсва.

Виж още: 5 от най-великите парчета на Тина Търнър

Какво се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв 

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *