ГЛЕЗЛА ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО

Време е да осъзнаеш, че светът не ти е длъжен с нищо, нито някой около теб

0 коментара Сподели:

Да се глезиш на приятеля или съпруга си е сладко. Да се глезиш, докато си с децата си, за да им го направиш по-забавно и весело е логично. Да се глезиш на живота, обаче е тотално несериозно. Кога чисто женското мрънкане и кокетство минава границата от „много съм сладка“ и „вечно съм леко намусена за чар“ до „аз съм тотална лигла“ и колко честно е просто да си го признаеш и да си удариш два шута по глезеното дупе, по-долу.

ДЕТСТВО ЛИ БЕ ДА ГО ОПИШЕШ

Ясно е, че си била принцесата на мама и тати (най-вече на тати). Ясно е, че си обичала розовото, токчетата на мама и направо няма да повярваш, че знаем, но си била много злоядо дете. До тук добре, въпреки че момиченцата, които дърпаше за опашките на площадката, защото ти седят на ТВОЯТА си пързалка още не те харесват, но все някак си си се справила.

Сега обаче си на 20 и нещо и ти подсказваме, че няма кой да ти подарява нито куклите, нито парцалките. Не е сериозно още да се държиш с маниера на разглезено дете, да цупиш устни и въртиш очи, когато някой ти откаже нещо. Време е да осъзнаеш, че светът не ти е длъжен с нищо, нито някой около теб.

И да – не е честно, че качваш килограми, само когато погледнеш сладолед, не е честно, че той си хвана толкова бързо приятелка след раздялата ви и ама изобщо не е честно, че жълто хич не ти седи.

Нацупените ти джукички и мрънкането сутрин обаче, няма да оправят това и за твоя изненада няма да донесат и световен мир, както казват какичките от конкурсите по телевизията. Някои хора се борят да са тук и да могат поне една жълта покривка да сложат вкъщи, така че те съветваме да се стегнеш и да оставиш плюшените играчки в кашона при контейнера до блока.

ТИ И ДРУГИТЕ, НА КОИТО ВСИЧКО ИМ  Е ОК

Според теб, само ти имаш проблеми и за Бога, колко нечестна е съдбата, че всичко лошо, виждаш ли – само на теб се случва. Проблемът е, че ти не знаеш за грижите на околните, защото никога не ги питаш. Седнеш ли на маса в кафене с твоите приятелки се включва бутонът АЗ и ставаш център на внимание.

Разказваш с часове за новите си покупки, за ужасната чешмяна вода, за вредната сол, за колежката ти с целулита, за новата му кола, за твоята нова кола, която той ти купи, за почивката си, за полусляпата си маникюристка, за кучето си, за най-актуалните заведения, за най-неактуалните момичета в тях, за …. Неспирният каламбур от речевата ти логорея се излива, като малък розов душ с камъни Swarovski, върху русите главици на цялата ти свита и това те прави щастлива, почти до лудост.

Образно казано, защото ти никога не можеш да си щастлива в този толкова несправедлив свят. На 30 още не си си намерила гадже, защото ЕСТЕСТВЕНО си с високи критерии. Не си доволна, защото още не живееш в мечтания апартамент, не караш мечтания автомобил и не си с мечтаното тяло.

За другите ли? Другите са такива глезли, а ти си мъжко момиче, което въпреки ОГРОМНИТЕ си проблеми се справя сам само с целия си розов и толкова труден живот, защото е пич. Короната тежи, но пък ти си я носиш и разбира се, не спираш да се оплакваш.

ТИ И ТОЙ – НЕДОСТОИНИЯТ

Най-големият ти проблем в живота са тези ужасни мъже. Едните са прекалено ниски, другите прекалено глупави. Едните са твърде ревниви, другите не ревнуват, което автоматично значи, че не те обичат. Някои пият ужасно и изневеряват, други не пият, което откровено си значи, че не им е читава работата.

Повечето свестни са женени, което като цяло не ти пречи много, а другата половина са бедни, което си е направо ужасно. И така до безкрай. Вечер плачеш и се глезиш на всичките ти приятелки от указателя, че ТОЙ никога няма да те намери, а истината е, че може и вече да е идвал, но не му се взима принцеса с корона, защото в истинския живот глезенето рядко минава.

Обикновено каквото излъчваме, това и привличаме енергийно, затова не бива да се учудваш ако се събудиш, а той си оформя веждите и ти е обърнал кисело гръб, защото още не си направила кафето, ебаси.

Не бива да му говориш и в първия час и половина след, като се събуди, защото е нервен, а следобед има нужда поне от двайсет минути beauty sleep.

Ще ти издадем малка тайна, че истинските и смели мъже обичат същия тип жени, а глезенето при тях минава, но само за цвят. На това имение все някои трябва да му пуска прахосмукачка нали?

За финал те молим от сърце – свали кадифените ръкавици, спри да си нацупена и красива и хвърли глезенето в годините назад, когато то ти отиваше. Вече си голямо момиче и когато изкараш ТВОИ пари за ТВОЯ ЛИЧНА пързалка или кола, ти обещаваме, че кефът ще е двойно по-голям.

Глезлата на тати е време да порасне и да спре да се сърди на всички. Животът е за смелите и отново повтаряме, че не е длъжен на никой, освен на тези, които толкова се справят, че той шапка им сваля.

ДНЕС БЕШЕ ЛИ ЛОШО МОМИЧЕ?

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *