Нейно Величество Мими

Тя е магнетична бездомна жена, която живее в пералня и има слабост към розовото

0 коментара Сподели:

Заедно със Sofia Biting Docs се пренасяме в един непознат свят. Светът на 88-годишната (или както тя казва "88 years young") Мари "Мими" Хайст, магнетична бездомна жена, която живее в пералня в Санта Моника в продължение на 20 години. Принудена да се пренесе на улицата, след като става на 50, цели две десетилетия след това симпатичната старица е бездомница без покрив на главата си. Склонността й да гледа винаги напред и слабостта й към розовото обаче я изстрелват от канавката право на червения килим в Холивуд.

Тя бързо става популярна в пералнята, в която намира подслон и се превръща в истинска звезда сред клиентите –  тя поздравява всички и често помага на хората да приберат и сгънат дрехите си. Скоро се сприятелява със знаменитости като Зак Галифианакис и Рене Зелуегър, които се оказват толкова добри, че събират средства и купуват и обзавеждат апартамент за Мими.

Интересната й история впечатлява режисьора Янив Рока, който разказва живота й на лента като една вдъхновяваща история за оптимизма и отстояването на себе си. Като история за това, че когато се чувстваш като кралица, дори пералнята може да ти се стори палат.

Много свеж, малко тъжен, но водещ зрителя до важни въпроси филм, който е с оценка 9.4/10 в IMDb и носител на две престижни награди от Hot Springs Documentary Film Festival 2015: за най-добър филм, както и награда "ДУХ". Препоръчвам го на всички. Следващата прожекция е на 16 октомври.

Билети 7/5 лв. онлайн на https://goo.gl/j4HxVO и на касата на Дома на киното.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *