Предизвикай ме

Всяка година по същото време си инжектираме малко адреналин в кръвта

0 коментара Сподели:

Всяка година по същото време си инжектираме малко адреналин в кръвта.
Есенната летаргия дава път на зимните удоволствия, а те винаги започват с "Дни на предизвикателствата". За 12-и пореден път най-големият фестивал за екстремни спортове, туризъм и екология се завръща в Аула „Максима“ на УАСГ между 11 и 13 ноември – любимата локация на многобройните верни фенове на фестивала, и те предизвиква да излезеш извън зоната си на комфорт.

Или пък да влезеш тъкмо в нея, защото за първи път в своята история „Дните“ ще се проведат през уикенда – петък, събота и неделя. За първи път е и голямото международно присъствие. Звездната плеяда, която включва световния шампион в МТБ ендуродисциплините Жером Клеменц и белгийско-испанското катерачно дуо Николас Фаврез и Шон Вилянуева, ще допълнят страхотно българската гордост Боян Петров, изкачил това лято цели 3 осемхилядника, включително страховития Нанга Парбат.

В уикенд дните 12 и 13 ноември специалните гости ще играят централна роля в поредица от спортни активности на открито, които ще се проведат в курорта Боровец. Николас Фаврез и Шон Вилянуева ще присъстват на специално катерачно събитие за всички желаещи да ги видят отблизо, а почитателите на планинското колоездене ще могат да покарат с Жером Клеменц по специално разработен вело маршрут. Живописен преход и рън трасе очакват почитателите на пешеходния туризъм и планинското бягане. Феновете, които биха искали да прекарат вдъхновяващи часове със специалните гости на "Дните", трябва да заявят своето желание с предварително записване, което ще бъде отворено до няколко дни.

Филмовата селекция е пълна с изненади и няколко премиери.

Сред акцентите са късометражният Way East, заснет сред спиращите дъха с красиви снежни пейзажи на Япония, но преди всичко изпълнен с хуманните послания на две фрийрайд и сърф дами, впуснали се в търсене на истината за ядрената катастрофа във Фукушима. Премиерно ще бъде представен Balkan Express, пресъздаващ белоснежната красота на Рила планина през очите на едно щуро австрийско фрийрайд крю, влюбено в българската природа. A Pure Happiness пък е документална екранизация на вълнуващото пътешествие на Атанас Куцев и Моника Балабанова в Непал. Очаквайте още заглавия!


Сред презентаторите се откроява екипът на експедицията Dragon’sTail в Патагония: Рус Вакрилов, Мартин Маровски и Виктор Варошкин, героите на тазгодишния „Дунав Ултра“ и Adventure Sky Run и много други в дневната и вечерна програма. Предвижда се и среща с авторския екип на 4-тото издание на наръчника на планинския водач и добрия планинар „Планините отблизо“. Ще бъдат обявени Годишните награди в алпинизма и катеренето. Заедно ще станем съучастници в определянето на „Хижа на годината“ с гласуване на база номинациите на списание 360 и planinar.org. Своето място в програмата ще имат и проблемите на опазването на планините и околната среда.

Традиционният фотоконкурс на „Дни на предизвикателствата“ вече приема предложенията на фотолюбителите на планината и приключенията на официалния сайт на тема „Да докоснеш непознатото – човекът и природата“.

Билети за „Дни на предизвикателствата“ са вече налични в предварителна продажба: онлайн  от Ticketlogic оттук на цена 23 лв. и от магазини „Стената“ на цена 20 лв. В дните на фестивала тридневни билети – 27 лв., и еднодневни – 10 лв.

Още събития през ноември!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *