Коментарът е излишен

Някои онлайн мнения съществуват само за да ни оставят по бялото на очите или универсалния знак за трудност при осмислянето на нечия глупост

0 коментара Сподели:

Ако Сун-Дзъ имаше възможност да ъпдейтне стратегиите, описани в “Изкуството на войната”, все си мисля, че щеше да добави четиринадесета глава за тактическите маньоври при троленето в интернет. И категорично би извадил от недотам стройните редици на коментиращите в интернет пространството онези бойни единици, които са способни да пръснат с картечен залп от клишета мозъка на миролюбиво сърфиращите из мрежата.

Да, става въпрос за неуморните задклавиатурни солдати, страдащи от мултилевъл дислексия и изповядващи кредото “Мълчанието е блато”, без дори да им се плаща; за яловите троянски коне, които препускат нагоре-надолу из празните полета за обратна връзка и добавят по малко от своята кухина към вакуума.

Без претенция за изчерпателност, ще се опитам да направя блиц преглед на масив айрола, т.е. на всичко, което боде очите и ни прави Самуилови войници. Умишлено спестявам цинизмите, правописните грешки, шльокавицата, както и демаркационната линия соросоиди-рубладжии. Ето няколко железни аргумента при влизането в интернет спор, които моментално ще обезоръжат всеки противник:

Явно си нямате друга работа, затова пишете тук. Или сте платен.
Разбира се. Всеки път, когато някой разполага със свободно време, той/тя задължително го прекарва онлайн с една-единствена цел – да не се съгласява с мнението на другите, а с някои в частност да бъде в непреодолим идеологически разрез.

А безплатен обяд няма, камо ли коментар.

Прекарвате твърде много време онлайн. Излезете навън и вижте реалността.
Никак не е хубаво да се вегетира в хралупата на дигиталните устройства, без дори да се ходи до магазина за хляб и бира. И да се лежи на гърба на някой роднина, който веднъж седмично снабдява с провизии и на връщане изхвърля боклука.

По думите ви си личи, че нямате личен живот и търсите внимание.
Диагнозата е повече от ясна и опонентът е разобличен. Той/тя всячески се опитва да запълни празнотата в личния си живот посредством натрапване на собствената си позиция като вездесъща. А липсата на интимни отношения се явява катализатор на този процес.

Имате твърде голямо самочувствие/его, за да погледнете на нещата обективно.
Недопустимо е някой да демонстрира интелектуално превъзходство, с което да замъглява трезвата си преценка. Все пак живеем в условията на мисловен социализъм и уравниловка,

а егото трябва да бъде съзнателно потискано, за се приведе в състояние да възприема реалността.

Общият знаменател между гореизложените опорни точки е тяхната насоченост към личността на врага, както и липсата на тангента с предмета на разговор. Съществуват и едни по-универсални съждения, които отлично пасват на всякакъв контекст – от последните събития в Сирия, през мажоритарния вот, та чак до новата песен на Фики. Не бива да се подвеждаме – те са не по-малко персонални:

Затова/заради такива като вас никога няма да се оправи тази държава.
Вие сте “Последният мохикан” и тази държава разчита вече само и единствено на вас. Донякъде и на Динко, но основно на вас.

Вместо да плюете, направете и вие нещо по въпроса, щом сте толкова умни.
Пасивността в поведението е в разрез с активността ви на коментатор. Крайно време е да канализирате енергията си на правилното място.

За първи път виждам толкова много злоба и завист, събрани на едно място.
Всички разновидности на негативните вибрации във Вселената се срещат точно под тази тема.

Трябва да се засрамите, защото от вашия коментар пере най-много ток.

Хората няма какво да ядат, а вие се занимавате с дреболии.
Българското човечество гладува, защото съсипаха фонд “Мелиорации”, а с ваша помощ общественото внимание трайно се отклонява от този проблем.

Извинявам се, че загубих ценни минути от вашето битие с този безпредметен коментар на безпредметните коментари. А можех да мина само с едно меме или препратка към “Цялото кралско войнство”.

Тук можеш да видиш 10-те вида градски номади…

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *