Красотата има формула

Дали тя е естествена сама по себе си, или се влияе от размерите?

0 коментара Сподели:

Да разбереш какво е красотата, е нужно да си се сблъсквал с грозната част от света. Но учените все повече ни убеждават, че тя не е просто природно явление, а цяла формула, която се измерва с отделни компоненти. Не просто я имаш или нямаш, а можеш да я създаваш.

Но как да измериш красотата и да я сложиш в рамки? Нима можеш да кажеш, че някой е красив два пъти на квадрат от другия?

Проучването на д-р Стивън Маркуард ще преобърне представите ви. Той е изследвал човешката красота в продължение на години в своята практика на устната кухина и лицево-челюстната хирургия. Докторът прави междукултурни и расови изследвания на красотата и установява, че всички жени в проучването, за които се смята, че са красиви, независимо от коя народност са, имат едни и същи черти на лицето.

Магията е в пропорциите – хармония и симетрия на чертите на лицето.

Д-р Стивън Маркуард e разработил и патентовал маската на красота, представляваща десетоъгълник. Тя е конструирана като двуизмерна фигура и  матрица, като към нея докторът включва „златното сечение“ – математическо съотношение, което на практика е числото „фи“ в пропорциите 1:1,618. Така той създава маска, която посочва идеалното разположение и пропорциите на чертите на лицето, която няма никаква зависимост от расата. Маската показва на какво разстояние трябва да са ушите от носа или колко големи да са очите спрямо устните, или колко да са изпънати скулите на лицето.

Така науката е подчинила едно от най-непокорните човешки качества, а именно красотата. Може би всички ние сме подчинени на законите на математиката. Като величини имаме пропорции на лицето, грим, прическа, обаяние, характер, изражение. Ако прибавим всички тези величини в математическа формула, какво ще се получи?

Прочети какво има да ти каже огледалото не само за красотата, а и за личността ти.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *