Балът: DO’s and DON’T’s

Модни съвети за бална нощ без грешка

0 коментара Сподели:

Всеки път когато в компания стане въпрос за балове, усещам надигащо се главоболие, напиращо бързо-бързо, без намерение да ме остави на мира. Това е всъщност и най-яркият спомен от моята бална вечер – главоболието на следващата сутрин. По тази тема не мога да съм особено полезна, освен да ти кажа – „не пий шотове“. Не вярвам обаче, че който и да е от 19-годишните завършващи ще последва този съвет. По отношение на стила обаче имам какво да споделя с теб. И за да сме максимално актуални, се консултирахме с  бутик Bridal House, защото тук повече от добре познават тенденциите за сезона.

Какво да НЕ правиш:

Не избирай рокля, която не е в твоя стил
Да, силно вероятно е все още да го търсиш. За щастие бързо можеш да провериш със супер лесния принцип на проба-грешка. Облечи даден модел и си представи няколко ситуации (дори ги изпробвай на живо) – как си седнала, как танцуваш, ако искаш скачай дори. Добре ли ти беше? Поглеждайки се в огледалото – хареса ли се?

Не прекалявай
На тази възраст си имаш всичко – енергия, свежа кожа, жизнена коса. Защо ти е тежък грим или пък екстеншъни? Заложи на естественото и го подчертай по красив начин. Повярвай ми, оттук нататък ще имаш предостатъчно време и принуждаващи те обстоятелства – да се боядисаш, да сложиш силен фон дьо тен и какво ли още не. Порадвай се на младостта си, докато е твоя.

Не поръчвай
Рокля от интернет, освен ако не си пробвала подобен или същия модел на живо. И си се убедила, че ти стои добре. Защото невинаги това, което си видяла върху някоя звезда или модел или пък което и да е момиче от снимките в шопинг сайта, ще изглежда по същия начин на теб. Фигурата, тенът, цветът на косата и дори очите могат да се окажат много важни при избора на правилен тоалет.

Какво ДА правиш:

Обърни внимание на тенденциите
Защото специалистите са специалисти. Този сезон дизайнерите наистина залагат на женствеността, а това е добра новина! Пастелните цветове например са истински хит в редица колекции, вземи пример от тях! Ако държиш на класиката – черното винаги е сигурен ход, но защо да не експериментираш? В колекцията на Bridal House изящните детайли върху роклите изобразяват нежни флорални мотиви, както и красиви геометрични фигури – истински хит, когато става въпрос за модни тенденции.

Свободата
Да избереш рокля не е лесно. Знам го от личен опит. Мечтаех си за една ултра прилепнала по тялото, дори бях сигурна, че това е тя – моята рокля! И в един хубав пролетен ден, когато се добрах до магазина, в който я продаваха, осъзнах грешката си – аз дори не можех да помръдна в нея. Отказах се светкавично от идеята. Затова – помисли си наистина добре: все пак ще си с тази дреха цяла нощ, ще е хубаво да се усещаш свободна, нали? Що се отнася кройките завръщат се дългите свободно падащи рокли, както и прилепналият по тялото модел, разкроен в долната част. Нежните гърбове и деколтета от тюл, украсени с камъни, бродерия или перлени копчета, продължават да са топ тенденция, както и голият гръб. Моделът от две части също е в светлината на прожекторите. Можеш да заложиш на ефирна пола в комплект с красива блуза за балната вечер – удобство и стил в едно!

Бижута върху роклята? Защо не!
Деликатните бродерии са навсякъде – дори върху денима! Интересно и отличаващо се решение ще е да се появиш с рокля бижу (в буквалния смисъл) на бала. Сигурни сме, че ще смаеш околните. В Bulgaria Mall открихме няколко модела с фини бродерии от камъни Swarovski, които превръщат тоалетът ти в магнит за възхитени погледи.

Материята винаги е от значение
И в този ред на мисли – прекрасните рокли се шият от качествени платове. Прегледай добре какво пише на етикета. Пипни, без да се стесняваш, всяка част от роклята, която си набелязала. Ако долавяш бодеж или друго неприятно на допир усещане, да знаеш, че то ще се засили по 10 в нощта на бала. Коприната и шифонът например са две въздушни и ефирни материи, в които ще се усещаш като принцеса. Ама наистина. А и точно те са водещите материи този сезон.

Ако пък все още не си избрала своята бална визия, можеш спокойно да се довериш на Bridal House и моделите на Terani Couture. Ще те изненадат с разнообразие, стил и качество – точно това, което ти трябва за специалната вечер на бала.
Изящните рокли можеш да откриеш на ниво +2 в Bulgaria Mall.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *