Епизод 9 на „Питие и битие“ е тук – с шеф Владислав Пенов и Антон Васев говорим за fine dining

Опитай нови хоризонти – чуй повече за тънкостите и магията на изисканата кухня, а след това се отбий и за разкошно кафе в BETTER specialty coffee

0 коментара Сподели:
Епизод 9 на „Питие и битие“

Сложи си официалното настроение – време е да те предизвикаме!

В следващите близо 70 минути се посвещаваме на fine dining – понятие, родило се още след Великата френска революция, за да достигне до наши дни и да наречем всички изискани места със специален сервиз и меню „ресторантите с белите покривки“. Що е то fine dining, има ли почва у нас и кои са по-добрите fine dining локации в града ни разнищваме в новия епизод на „Питие и битие“.

Имаме си и регулярното „Кафе на епизода“ – този път сме в BETTER specialty coffee, за да опитаме разкошен Flat White.

Показваме ти изисканата страна на нещата – там, където тръпката от неизвестното носи наслада. Избираме звездни предложения, опитваме нови комбинации и се радваме на чинии, богати на въображение. Остави небцето ти да опознае необикновеното – пускай с кеф!

На гости са ни и хората, които могат да говорят за fine dining със затворени очи – шеф Владислав Пенов, който твори чудеса в любимия ни „Космос“, и Антон Васев от SOferments, който ще ни разкаже за магията с ферменти и всички полезни и вкусни неща, които се получават след умелата работа с тях.

Те добре знаят как да превърнат една чиния в произведение на изкуството

и да подарят симфония от текстури, вкусове и моменти. С тях ще влезем в света на изисканата кухня, където всяко хранене се превръща в представление, мястото – в сцена, а всяка хапка играе главна роля с елегантност и прецизност!

Слушай с наслада, а по-късно продължи с останалите епизоди – очакват те тук и тук.

Пица и паста за напреднали – Лео Бианки и Радостин Кирязов гостуват на „Питие и битие“

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *