Епизод 9 на „Питие и битие“ е тук – с шеф Владислав Пенов и Антон Васев говорим за fine dining
Опитай нови хоризонти – чуй повече за тънкостите и магията на изисканата кухня, а след това се отбий и за разкошно кафе в BETTER specialty coffee
Сложи си официалното настроение – време е да те предизвикаме!
В следващите близо 70 минути се посвещаваме на fine dining – понятие, родило се още след Великата френска революция, за да достигне до наши дни и да наречем всички изискани места със специален сервиз и меню „ресторантите с белите покривки“. Що е то fine dining, има ли почва у нас и кои са по-добрите fine dining локации в града ни разнищваме в новия епизод на „Питие и битие“.
Имаме си и регулярното „Кафе на епизода“ – този път сме в BETTER specialty coffee, за да опитаме разкошен Flat White.
Показваме ти изисканата страна на нещата – там, където тръпката от неизвестното носи наслада. Избираме звездни предложения, опитваме нови комбинации и се радваме на чинии, богати на въображение. Остави небцето ти да опознае необикновеното – пускай с кеф!
На гости са ни и хората, които могат да говорят за fine dining със затворени очи – шеф Владислав Пенов, който твори чудеса в любимия ни „Космос“, и Антон Васев от SOferments, който ще ни разкаже за магията с ферменти и всички полезни и вкусни неща, които се получават след умелата работа с тях.
Те добре знаят как да превърнат една чиния в произведение на изкуството
и да подарят симфония от текстури, вкусове и моменти. С тях ще влезем в света на изисканата кухня, където всяко хранене се превръща в представление, мястото – в сцена, а всяка хапка играе главна роля с елегантност и прецизност!
Слушай с наслада, а по-късно продължи с останалите епизоди – очакват те тук и тук.
Пица и паста за напреднали – Лео Бианки и Радостин Кирязов гостуват на „Питие и битие“
Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.
Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.