Много театър за малко пари

Заведи родителите си на театър - струва си

0 коментара Сподели:

Иван Дончев

Театърът има онази сила, която е в състояние да хвърли естествен мост между поколенията. Театърът показва на младите, че „възрастта не е порок“, а на по-зрелите, че „умът не е в годините, а в главата“.

Морални казуси, теми за любовта и красотата, за доброто и лошото често изникват в разговори между деца и родители след емоционална среща с живото изкуство и, честно казано, колко са местата, които хора на различни възрасти биха могли да посетят заедно, без това да е компромис с интересите нито на едните, нито на другите?

Точно поради тази причина Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“ припознава като своя мисия сближаването между поколенията.

Те искат да насърчат децата да опознаят по-добре родителите си, а родителите да открият непознати страни от душевността на порасналите си деца,

особено покрай идващите празници. В дните 10, 11, 12 и 13 април TБА правят билетчето 7 лева за всички постановки от афиша на театъра през април, май и юни. Като жест, с който те предизвикват да отидеш на театър заедо с детето си или пък със собствените си родители. Защото това има значение!

На 7 април (петък) ще можете да се срещнете с вечно живите национални герои в „ТАЙНАТА ВЕЧЕРЯ НА ДЯКОНА ЛЕВСКИ“, които Стефан Цанев обезсмъртява. Той не прави от тях икони, а запазва човешките им качества и недостатъци в преследване на величавата идея за свободна България.

8 април (събота) – прелестната комедия на Оскар Уайлд „КОЛКО Е ВАЖНО ДА БЪДЕШ СЕРИОЗЕН“ ще ви предразположи и ще въздейства на естетическите и емоционалните ви потребности от любов и красота. Сюжетът на пиесата се завърта около сърдечните вълнения на две млади двоайки. В преследване на любовта си те устремно прелитат през комични недоразумения и абсурдни препятствия.

9 април (неделя) – пред очите ви ще се разиграят безсмъртните приключения на храбрия войник ШВЕЙК. Герасим Георгиев – Геро и Валентин Танев са подготвили мощна експлозия от смях, която ще ви очисти от тревогите, депресиите и сериозността за дълго време.

11 април (вторник) – може да изберете най-новата постановка на театъра – „САЛОМЕ“ от Оскар Уайлд. Разтърсващата библейска легенда за юдейската принцеса Саломе, поискала главата на Йоан Кръстител, е разказана страстно от режисьора Диана Добрева, която се въплъщава в самата Саломе.

12 април (сряда) е време за Шекспировата комедия „МНОГО ШУМ ЗА НИЩО“, която се играе на сцената на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“ от 1987 година насам. Режисьорът Красимир Спасов не се стреми да разкаже или покаже, а да ни подтикне към съпреживяване на едно така индивидуално и едновременно всеобщо чувство на стремеж към любов.

След Великден ви очакват още интригуващи постановки като: „ЙЕРМА“ (25 април); „В ПОЛИТЕ НА ВИТОША“ (26 април); „ТАРТЮФ“ (27 април); „ОТЕЛО“ (28 април); „НОЖИЦА-ТРЕПАЧ“ (29 април); „ДА РАЗЛАЕМ КУЧЕТАТА“ (30 април).

Всички закупени билети в дните 10, 11, 12 и 13 април, от касата или сайта на театъра (www.tba.art.bg), са на празничната цена от 7 лв. А избраните от теб постановки могат да са както от април така и от май и юни месец.

Още 5 културни събития, които ще те вдигнат във въздуха!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *