Да управляваш стреса – виж IT компанията, за която благосъстоянието е приоритет

Go Breathe: Показваме ти третата инициатива от re:TINQ, която се грижи за здравето, спокойствието и релаксацията на екипа

0 коментара Сподели:
Да управляваш стреса – виж IT компанията, за която благосъстоянието е приоритет

TINQIN е софтуерна компания, разработваща иновативни решения за европейския застрахователен сектор. Отскоро са част от групата be ys, водеща на френския застрахователен пазар за мобилни и уеб продукти. Компанията използва най-новите технологии, за да предостави добавена стойност на клиентите си, като екипът им включва над 450 души, работещи в офисите в София, Варна и Париж. Избираме да ти ги представим заради културата на социална отговорност, която при тях заема водещо място. Най-хубавото е, че инициативите, насочени към подпомагане на обществото, включват целия екип и го обединяват в смислени и готини активности, които обхващат екологията, физическото и менталното здраве.

Този месец ти представяме Go Breathe –

третата инициатива от серията re:TINQ, която има за цел да акцентира и насърчи благосъстоянието на служителите и да докаже колко ключово е то при изграждането на сплотена, силна и свързана общност.

Какви са стъпките?

Една от първите им стъпки в посока култивиране и интегриране на подобни практики бе в Международния ден на йогата – 21 юни, когато в офиса им в София се организира специална йога сесия, която да го отбележи подобаващо. Часът за релаксация и възстановяване е проведен от член на екипа, който освен това е и йога ентусиаст, а цялото необходимо оборудване е предоставено от компанията. Освен практиката през август служителите в София се насладиха на организирано плаване по язовир „Искър“.

Да управляваш стреса – виж IT компанията, за която благосъстоянието е приоритет

Междувременно екипът от Варна пък е прекарал супер зареждащ пикник ден сред природата, през който всеки член на екипа да се свърже със заобикалящата го среда, да се освободи от стреса, да укрепи връзките със своите колеги и най-вече – да се забавлява. И двете събития са приети с голям ентусиазъм, което означава само едно – това ще доведе до още повече такива в бъдеще.

Дългосрочните инициативи

Като част от всеобхватната програма за социални придобивки TINQIN продължава да осигурява на служителите си допълнителна стойност чрез цялостна подкрепа за тяхното благосъстояние. Тя се изразява в безплатни правни, психологически и финансови консултации, едночасови сесии с професионалисти, провеждащи се всеки петък и имащи за цел да обхванат основни теми като:

техники за релаксация, превенция на бърнаут, вземане на решения, управление на стреса и много други.

Освен това регулярно организират и масажни сесии в офиса, които предоставят така необходимата почивка и допринасят за спокойствието и освобождаването на стреса на всеки член на екипа.

Да управляваш стреса – виж IT компанията, за която благосъстоянието е приоритет

С поглед напред

Инициативата Go Breathe тепърва ще се разшири и задълбочи в теми, свързани със здравето, релаксацията и психичното благосъстояние. Бъдещите им планове включват още йога сесии, mindfulness практики, както и активности, насочени към подпомагането на членовете на екипа в управлението на стреса и поддържането на балансиран начин на живот. Ангажираността и отдадеността на TINQIN към менталното здраве на екипите им са похвални, тъй като са ключ към насърчаването и изграждането на все по-здрава, спокойна и свързана общност.

Състезания за здрав дух, тяло и екип – виж IT компанията, която е винаги в движение

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *