5 събития, с които да изгориш калориите от празниците

Седмичната селекция практични събития за април

0 коментара Сподели:

Ако и ти като нас си прекалил с домашното угощение през празниците, ето няколко начина да се върнеш обратно във форма. Не се притеснявай, няма да те мъчим с коремни преси до припадък, а ще играем народна топка, ще се катерим и въобще – ще се забавляваме заедно.

Откриване на Walltopia

Нямаме търпение да надзърнем зад фасадата на световноизвестните Walltopia, или иначе казано – „онази разчупена сграда на Цариградско шосе“. Няколко неща обаче знаем със сигурност – вътре те очакват 1500 кв.м стени за катерене, някои от които с 19 метра височина, хапване, пийване и хубава музика почти до полунощ. Поне на 20 април, когато входът ще е свободен, а след това ще можеш да посещаваш според работното време.

Кога: 20 април, четвъртък, от 18:00 до 23:30 ч
Къде: Walltopia Climbing & Fitness, бул. „Цариградско шосе“ №111
Вход: свободен

Концерт на кралицата на английския соул Terri Walker

Ако при мисълта да избягаш маратон те напушва неистов смях, не се притеснявай – измислили сме начин да влезеш във форма и докато се забавляваш с коктейл в ръка. Сега вече те заинтригувахме, нали? Ще кажем само, че е достатъчно да отскочиш до Sofia Live Club и цяла вечер да кършиш снага под звуците на Terri Walker. Изпитано и доказано!

Кога: 21 април, петък, от 22:00 ч
Къде: Sofia Live Club, подлез НДК
Вход: 45 лв.

Планински маратон Панчарево, 21к, 10к и трейл щафета

Време е да зарежеш бягането на пътечката и да излезеш навън, където ще те чакат още 600 ентусиасти, а гледката ще е далеч по-приятна от стената във фитнеса. Можеш да избираш между няколко дисциплини, включително сертифициран 42,2 км планински маратон. Ако пък успееш да завършиш цялата дисциплина, без значение на скоростта, те очаква и медал (плюс кенче бира).

Кога: 23 април, неделя, от 9:00 до 15:00 ч
Къде: кв. Панчарево, стената на язовира към с. Герман
Вход: 50 лв., с предварителна регистрация

 

Народна топка, скачане на ластик и други забравени игри

„Детство мое“ си тананикаме, подскачайки към Южния парк, за да си припомним времето без таблети и смартфони. С умиление си спомняме игрите на народна топка до среднощ пред блока, когато най-ужасното нещо бе да чуеш как мама те приканва за вечеря от балкона. Идеята да се върнем към детството си поне за един ден се родила съвсем спонтанно, но вече събира над 2000 съмишленици в социалните мрежи, така че – грабвай ластика и децата и бегом в парка!

Кога: 23 април, неделя, от 11:30 до 16:30 ч
Къде: Южен парк, вход към бул. „Витоша“
Вход: свободен

Велопоход „Заедно“

Според изследвания велосипедисти, които участват в Tour de France, живеят с 8 години по-дълго. За един час колоездене човек изгаря до 600 калории, което са си две сносни парчета козунак! Трябват ли ти още причини, за отупаш прахта от колелото си? Добре, ето ти още една – тази неделя се организира велопоход в подкрепа на хората с хемофилия, а целта му е да се популяризира използването на велосипед както от здрави, така и от хора с вродени нарушения на кръвосъсирването. Няма да обикаляме цяла Франция, но пък каузата е добра.

Кога: 23 април, неделя, от 10:30 до 13:00 ч
Къде: пилоните на НДК
Вход: свободен

Виж как да скипнеш работа и да си удължиш уикенда.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *