Наръчник за пестене на време

Или спасителният дневник на едни доста гладни и изтощени хора

0 коментара Сподели:

Пролет е. А тези шест букви изискват приятни леки дрехи, много заряд и настроение и най-вече колкото може повече свободно време за разходки и всичко останало на открито, сред раззеленени горички и всякакви тревни площи. И понеже последното нещо, което си представяме за идните топли дни, е да ги прекараме пред печката в приготвяне на някоя сложна гозба, ние си имаме верни съюзници, които ни пестят така ценното време. Истината е, че любимите ви хора ще са ви много по-благодарни, ако ги заведете в парка, на кино, ако потичате с тях сред природата или просто им отделите от така цените си усмивки, вместо да сте ги нахранили обилно, но вечер да нямате сили дори да ги целунете за лека нощ. Та ето как го правим времепестенето – в няколко лесни стъпки.

УЖАСЪТ НА ДОМАКИНЯТА

Ужасът на домакинята се нарича етапът, който те води или до самоубийство, или до долните няколко доста по-приятни действия. Състоянието е почти клинично и се характеризира с обилно потене, досадно сумтене и откровени сълзи, след като си била на работа около 8 часа, а вкъщи те чака още половин работен ден, който започва с пазаруване на връщане от „първата“ ти работа, задължителен фитнес с по пет килограма във всяка ръка – не гири, основно торби с покупки.

Лек солариум пред чисто новата ви печка, когато навън вече е двайсет и плюс градуса, а след приготвянето на храната обичайното спа – около стотина чинии за миене с най-модерния препарат за съдове, който не изсушава кожата.

Мечтаната ти вечер, разбира се, завършва с приготвяне на децата за лягане или с отказ от социален живот, защото си тотално грохнала. Това важи и ако си мъж, който просто иска да се нахрани, без горните досадни действия, както и ако си млад агент, който предпочита компанията на красиви градски феи или джентълмени пред обичайните усилия за приготвяне на нещо свежо за хапване. И понеже и ние сме попадали в горната нелепа ситуация на гладни и изморени люде, процедираме ето така.

ПЛАНИРАМЕ

Естествено е да се замислим откъде да си набавим вкусно, разнообразно и добро хапване без усилие. И най-логичното решение е да си го поръчаме. Да избереш откъде да поръчаш храна обаче не е просто ритуал, а нещо като ново приятелство. Защото храната е едно от важните удоволствия, което влиза в дома ти. То дарява със здраве и щастие най-близките – затова трябва да е проверено, здравословно (или не чак толкова) и наистина качествено. От мястото, от където избираш да нахраниш всички вкъщи, трябва да ти вдъхват доверие, да са винаги на разположение, да не ти отказват, да не закъсняват и да имат оферти, които само един истински другар по вкусни удоволствия може да ти предложи. Важно е още да те глезят с бърза, лесна и удобна поръчка на храна, възможност за онлайн плащане, с което да пестиш време с цел удобство, множество промоции и отстъпки и не последно място да се грижат за личния ти бюджет. Много хора възприемат, че поръчването на храна им излиза по-скъпо от готвенето, но това не е точно така. Ако калкулираме ходенето до магазина, времето, усилията, тока, миенето на хиляди съдове и накрая несъобразяването с количествата, което често ни кара да изхвърляме храна – то се оказва, че поръчката е по-евтиният и готин вариант. А и честно да си кажем, ние лично преяждаме доста по-малко, когато сме поръчали точното ястие и точния грамаж, без да се отказваме от вкусното удоволствие. Ето защо прибирането до вкъщи можеш да прекараш в леко планиране за вечеря, която със сигурност ще е твоята награда в края на работния ден.

Минимални усилия, максимално вкусно и свободно прекарано време, без състоянието на ужасената домакиня.

ИЗБИРАМЕ

Да решиш какво точно да хапваш на прага на лятото често се оказва задача със сто неизвестни. Да е здравословно, да му харесва и на него, да е ок за децата, да е свежо или пък хрупкаво, да дойде навреме – топло и прясно. Бонусът при поръчката е, че има такова разнообразие от кухни и ресторанти, че да ти падне шапката. За седмица можеш да преминеш през почти всички континенти и отново да се върнеш на родна земя. Азиатско, средиземноморско, типично българско, екзотично или пък нещо в стил гурме са сред предложенията на по-добрите сайтове, а от теб се иска само да си харесаш. Ако пък си решил да се поглезиш с нещо от рода на пица, паста или бургери за теб и половинката, а децата да зарадваш с вкусна и здравословна супа – можеш да разнообразяваш до безкрай само с няколко клика на мишката или бързо обаждане. Можеш да въведеш и адреса си, за да откриеш ресторантите около теб или пък да видиш най-новите в бранша, плюс да платиш с ваучери за храна.

Както казваше един приятел – новите платформи и технологии са създадени, за да ни пестят времето, а не да ни го губят. В случая с поръчването на вкусна храна те, освен че го пестят, го правят и по най-удобния за теб начин.

МЯСТОТО

Всички сме имали проблеми с поръчката за храна и това не е тайна. Често се случва тя да закъснее, да е изстинала, да е обидно малко или просто да водим по няколко телефонни разговора, докато обясним точното си местонахождение и желания. Ето защо това кара доста хора да се откажат от начинанието или пък просто да се отбият до близката будка за дюнери. Идеята е да се ориентираш в разнообразието от сайтове и да попаднеш на точните хора. Ако обедната ти почивка е сведена до двайсет-трийсет минути, то трябва да си сигурен, че те ще са оползотворени в приятно похапване, а не във въртене на телефоните. Истината е, че в по-добрите места за поръчка можеш да заявиш меню за седмицата, а според твоите последни избори и предпочитания сайтът да ти предложи нещо точно по вкуса ти. Ако отделиш минимални минутки, ти гарантираме, че после кефът ще е пълен дългооо време напред. Доставките от точното място ще ти дадат всичко, за което кулинарното ти сърчице копнее – навреме и в най-добрия му възможен вид и вкус.

ЖИВЕЕМ

След като си извършил горните свещенодействия, остава просто да се насладиш на вкусната поръчка. Не ни разбирайте погрешно – и ние обичаме да се събираме с приятели на неделно барбекю или пък да поканим някой вкъщи на вкусни банички или шоко мъфини и това е наистина супер.

Поощряваме и подкрепяме готвенето във всичките му форми, но не и когато ни коства време с любимите същества.

Предлагаме спестеното ти време от въртене в кухнята да прекараш в спортуване, четене, практикуване на любимото ти хоби, игри с децата или просто пускане на всичките любими филми, които не си успял да изгледаш, а все се каниш. Бобът си е боб, мусаката си е мусака, но живеенето си е живеене – ето защо не му мисли, а пести време и средства и ги влагай във всички удоволствия, за които се сетиш, а от точните места ще се погрижат за останалото. Време е за екшън и вкусна храна, време е и за раздвижване навън, плюс забавления безкрай. Все пак лятото чука на вратата – не го пропускай!

С голямо разнообразие на вкусна и топла храна  за поръчване – ние препоръчваме foodpanda.bg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *