Стани гуру на собствените си финанси – три услуги, които ще ти помогнат в банковите ти дела

Светът се променя, време е да пораснем, да се образоваме финансово и да видим, че можем да печелим, дори ако парите ни седят в банката

0 коментара Сподели:

Не е нужно да си финансист, да си експерт с числа и пари, за да се опиташ да подобриш финансовото си състояние и да оперираш умно със своите средства.

В световен мащаб все повече хора търсят решение на оптимално използване, спестяване и разпределяне на личните си пари, защото са наясно, че ако ползваш правилната банка и подходящите услуги, финансите ти определено могат да работят за теб. Ние сме на същото мнение и

на прага на новия активен работен сезон ти подсказваме няколко tips and tricks, с които може не само да подобриш банковите услуги,

които използваш, но и да се възползваш от новите възможности, които ти предлага твоята банка, за да печелиш от собствените си средства. Звучи като сложна математика, но истината е, че нашите приятели от tbi bank ни дават подходящите три стъпки, за да ти докажем, че банкирането може да е приятно, ползотворно и печелившо. Образовай се, без да си експерт, виж какво са ни подготвили и си избери услугата, която е точно за теб.

Картата, която ти дава възможност да пазаруваш, дори да нямаш налични средства

Представи си да имаш дебитна карта, която ти позволява пазаруване с до 110-дневно безлихвено финансиране от банката. Тоест ти оперираш с пари на банката и можеш да правиш покупки, дори да нямаш налични средства по сметката си. Тази услуга вече е възможна благодарение на безплатната дебитна карта neon на tbi bank. С нея можеш да се възползваш от опцията за пазаруване с пари на банката и разделяне на плащанията на три равни вноски с 0% лихва. За целта трябва да имаш активиран шопинг лимит, което става за по-малко от 5 минути изцяло през мобилното приложение на tbi.

След като шопинг лимитът (до 5000 лв.) бъде одобрен,

всеки може да пазарува с карта neon и да разделя плащанията в рамките на този лимит, независимо от наличността по разплащателата сметка. Можеш да правиш покупки в любимите си физически или онлайн магазини и след това да разделяш плащанията за направените покупки на три равни месечни вноски с до 110-дневно безлихвено финансиране от банката, както и на шест или дванайсет месечни вноски – с много ниска такса от 1.5%. Разделянето на плащания става с няколко клика в приложението. Така карта neon на практика се превръща в дебитна и шопинг карта в едно. Откриването и поддръжката на сметка и карта, както и повечето ежедневни банкови операции през приложението на tbi остават безплатни. tbi bank непрекъснато добавя нови функциoналности към карта neon и мобилното приложение за още по-добро клиентско преживяване, като с neon може да се плаща безконтактно само с телефон, тъй като картата може да бъде добавена в дигиталните портфейли на Google и Apple.

Когато твоите пари ти носят още пари

Има шанс финансите ти, които са „в покой“ и просто стоят в спестовната ти сметка, да работят за теб и реално да ти носят още доходи. За да отговори на нуждите на своите клиенти с различни спестовни предпочитания и навици, tbi bank вече предлага лихва по гъвкавата спестовна сметка „Касичка“ в мобилното си приложение. Сега клиентите получават фиксирана доходност от 1% годишна лихва върху заделените средства в „Касичка“, запазвайки в същото време достъп до парите си по всяко време. Банката продължава да предлага и едни от най-високите лихви по депозити на българския пазар (до 3.2%).

„Касичка“ предлага повече гъвкавост в сравнение с традиционните срочни депозити,

тъй като средствата се олихвяват дори при довнaсяне или теглене. Всеки потребител може да открие до пет „Касички“ с различна спестовна цел, да ги озаглави както иска и дори да зададе крайна дата и сума за целта – от покупка на нова кола, през техника или почивка до по-малки разходи като билет за концерт на любима група или подарък за любим човек, или просто да заделя „бели пари за черни дни“. Всяка „Касичка“ носи доходност от 1% на година за суми до 50 хил. лева или 25 хил. евро. Готината новина е, че клиентите могат да „счупят“ „Касичка“ по всяко време или просто да изтеглят част от спестеното – само с един клик в приложението заделените пари мигновено се прехвърлят по сметката neon. Наред с добавянето на доходност по „Касичка“ tbi увеличи лихвите по краткосрочните си три- и шестмесечни депозити в приложението – съответно до 1.2% и 1.4% на годишна база. Спестовните продукти на tbi bank са без такси за откриване и закриване, а сумите до 196 хил. лв. са защитени от Фонда за гарантиране на влоговете в банките. Банката има амбицията да създаде най-добрата спестовна сметка в България.

Еврото не е страшна дума

Знаем, че всички се притесняват какво ще стане с финансите им, когато България се присъедини към Еврозоната. От този етап обаче ти може дори да извлечеш позитиви с правилните банкови услуги. tbi bank обяви, че прави еврото по-достъпно за българите,

като става първата банка, която се отказва да печели от курс купува/продава при обмен на лева в евро

и вместо това предлага официалния курс на БНБ – около 9 месеца преди планираното приемане на еврото. Ще можеш да се възползваш от тази услуга в tbi bank app напълно дигитално във всяка част от деня. Ако досега за всеки 1000 лв., обменени в евро, българите губят по около 6 лв. от обменния курс, сега с tbi те ще могат да спестят този разход. Гледайки по-голямата картина, според скорошни данни България губи около 500 милиона лева  годишно от превалутиране. Решението на банката се базира на силната ѝ вяра в готовността на България да се присъедини към Еврозоната и желанието да подкрепи българите в преходния период.

Поради тази причина – като част от визията си за ежедневно банкиране без такси – tbi bank премахна още един разход, осигурявайки още повече добавена стойност и удобство на клиентите си. Заедно с възможността за обмяна на лева в евро по фиксинга на БНБ пакетът от услуги за ежедневно банкиране на tbi bank осигурява и много допълнителни предимства,

като разплащателна сметка без месечна такса, безплатни незабавни преводи в лева и евро, комунални плащания без такса,

възможност за разделяне на плащанията на покупки на части без лихва, както и едни от най-добрите лихви по депозити (достигащи до 3.2%). За финал ти казваме да бъдеш умен и да не се страхуваш от сложните банкови дела. С подходящия партньор и услуга твоите финансови операции и спестявания могат да ти донесат доста добър баланс в общия ти бюджет.

Избери най-подходящите нови възможности за теб и скоро ще ни благодариш.

За още от същото – виж 4 съвета за мечтан бизнес от Джеф Безос

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *