Без секс, запознанства и мъже – какво трябва да знаеш за новия тренд boy sober!

Трендът стана известен онлайн под името boy sober (в буквален превод „трезвена от момчета“) и включва едногодишна забрана за всякакви срещи и секс

0 коментара Сподели:

„Накъде върви този свят!“, биха възкликнали мнозина и честно да си признаем, биха били абсолютно прави.

Освен че съвсем ги омешахме, разбъркахме и объркахме тези полове, даже вече е забранено и да ги назоваваме с точност, дойде времето и на тоталното отказване от контакт с отсрещния пол. За това ни приканва все по-известният и набиращ популярност тренд  boy sober – в буквален превод „трезвена от момчета“.

Трендът включва едногодишна забрана за всякакви срещи и секс.

Вместо това жените са призовавани да отделят времето за себе си, любов към собственото си аз, здравословна грижа и да се концентрират върху бъдещите си лични цели. Не използвате никакви приложения за запознанства, не ходите на срещи и със сигурност не започвате никакви романтични връзки.

Така накратко може да бъде обяснена новата тенденция, която завладява социалните мрежи. Хиляди жени качват видеоклипове, в които описват как са „изтрезнели“ от момчетата и възхваляват ползите от това да си без партньор. Манията започва в TikTok, когато 26-годишната Хоуп Уудард споделя за едногодишната почивка, която си е взела от секса и излизането по срещи. Тя започва, след като е осъзнала, че човекът, когото е харесвала, всъщност не се е интересува особено от нея.

Затова през ноември тя поставя началото на своята „трезвеност“ от мъжете и обещава, че ще се въздържа от тях за цялата 2024 г.

Хоуп изтрива всичките си приложения за запознанства и започва да документира преживяването с клипове в TikTok пред аудиторията ѝ от половин милион последователи. Според нея, за да се включиш в тренда, трябва да спазваш следните правила – без приложения за запознанства, никакви срещи, без прегръдки и целувки, никакви излизания с бивши гаджета, без situationships, което е Gen Z сленг за романтична или сексуална връзка, която не се счита за официална.

„Вече не ме е страх да бъда сама. Създадох толкова много добри приятелства“ е мотото на всички момичета, които вече са опитали новия тренд.

Идеята му е да останеш насаме със себе си, да разбереш какво искаш, да погледнеш „трезво“ на живота, срещите и нуждите си в интимен план

и да се свържеш отново със собственото си аз. Ние смятаме, че да се свържеш отново със себе си е страхотно, също да се цениш, уважаваш и обичаш, но чак да си поставяш изпитания като boy sober ни идва малко в крайностите. Какво мислиш ти за новия тренд?

За още от същото – виж В световен мащаб Tinder се срива, а у нас приложението бележи своя пик

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *