ARSEK&ERASE, GLOW и BRUS ще бъдат в графити зоната на Aniventure Comic Con 2024!

София очаква едно от най-грандиозните си събития това лято – какво ще се случи в графити зоната на ивента, разбираме от майсторите на street art изкуството

0 коментара Сподели:
Aniventure Comic Con 2024

Знаеш, че графитите на София са ни слабост! Намираме ги, разглеждаме ги, снимаме ги, споделяме за тях с широко отворено сърце.

Това се дължи на вълнението ни по изкуството и работата на street art артистите, с които неведнъж сме те срещали. Сега е време за ново рандеву между нас – влюбените в стенописите, и тях – виновниците столицата ни да бъде едно по-цветно място. 

Говорим си с част от специалните гости на Aniventure Comic Con 2024

събитието, което ще събере на едно място аниме, манга, косплей, комикси, гейминг и още много забавления от света на поп културата. На 6 и 7 юли в рамките на фестивала в Интер Експо Център се завръща една от най-атрактивните зони – специалното място за графити изкуство, представено от Rush и Loop. Не пропускай това емблематично пространство, в което флаконите на ARSEK&ERASE, BRUS, EPIK, GANA, GLOW, KOTK и ХРОМЕ ще царуват. Няколко дни преди да станем свидетели как стените се преобразяват в истински шедьоври от най-добрите майстори на графити изкуството у нас, те срещаме с част от тях.

Ето какво споделиха ARSEK&ERASE, GLOW, BRUS!

Здравейте, момчета! С радост разбрахме, че ще се видим на Aniventure Comic Con 2024 г., затова първо ни кажете – какво е това събитие за вас? С какво ще ви е интересно, ако не сте участници, а само фенове?

ARSEK&ERASE: Здравейте! И ние се радваме, че ще можем да вземем участие отново на Aniventure Comic Con 2024 след кратка пауза в последните няколко години, тъй като това е може би едно от най-любопитните и нестандартни събития, случващи се в столицата в последното десетилетие и повече. Интересът на подрастващото поколение към него е доста голям и честно казано, нямаме търпение да видим с какви костюми и сюжетни линии ще се появят феновете на игрите,

може би за нас това е една от най-впечатляващите части от програмата на фестивала.

GLOW: Здрасти, и аз се радвам, че отново ще посетя Comic Con тази година, и нямам търпение да разцепим графити зоната. Събитието винаги е супер интересно, с богата програма и аз лично много се кефя на

косплей костюмите и цялата атмосфера, която създават всички участници.

BRUS: Харесвам фестивала, концепцията, фен съм на комиксите, така че при всички положения много се радвам да го посетя.

@arsek_erase

Тази година графити зоната се завръща отново на фестивала и това е много вълнуващо за нас. Подскажете ни какво ще представи всеки един от вас там?

ARSEK&ERASE: Абсолютно, графити зоната се завръща и ние ще имаме възможността да бъдем част от нея, а това, което предстои, са интересни нови колаборации между артисти, с които не сме рисували преди това – очаква се да бъде доста забавно.

GLOW: Приготвили сме няколко стени и сме се разделили на много силни екипи. Интересно ще е за всички, че няма да работим поотделно, а ще направим колаборации, така че и аз самият все още не знам какво да очаквам. Лайн-ъпът е доста силен и очаквам всеки един артист да избухне подобаващо.

BRUS: 100% ще бъде много яко, но ще разваля изненадата, ако кажа повече.

На какво залагате в работата си по принцип – силни послания, ярки цветове, стенописно майсторство или всичко заедно?

ARSEK&ERASE: Най-често в работата си залагаме на позитивните послания чрез цветове и форми и сюжетна линия и винаги сме отдадени на 101% на това, което правим, така че

никога не правим компромиси в качеството на крайния продукт.

GLOW: Комбинация от всичко изброено, като при мен цветовата гама винаги е от голямо значение и обичам да се заигравам с преливките и начина, по който те насочват светлината в парчето.

Технически е ясно, че всичко ще е мега „изцъкано“ и богато на детайли.

BRUS: Харесва ми, когато на хората им отнема няколко минути да разберат какво е написано, но след като осъзнаят, си казват: „О да, разбира се, толкова е ясно“. Цветовете са важни, те определят настроението ни всеки ден.

@glowgraffstudio

Разкажете ни за най-вълнуващия си проект, който никога няма да забравите?

ARSEK&ERASE: Един от най-вълнуващите ни проекти със сигурност остава най-високата фасада, която сме рисували до този момент, която реално е и най-високата сграда, изрисувана от българи досега в световен мащаб. Тя е с внушителните размери от 56 м височина и 14 м широчина, общо 784 кв.м, или казано по друг начин – 20-етажна фасада в град Москва, Русия, през вече далечната 2019 г.

BRUS: Най-вълнуващият ми проект беше, когато рисувах за Fendi, италианската модна марка.

Интересно е, когато трябва да работиш с различни форми на изкуството.

На кое място в София ви се ще да направите наистина огромно „графити парче“, такова, което ще остане в историята на града?

ARSEK&ERASE: Честно казано, местата са много и не можем да конкретизираме нещо с точност, но със сигурност едно от тези места вече сме го направили.

BRUS: С удоволствие бих рисувал в университета или в някой от музеите.

@brus_

Къде в града ни съветвате да се разходим, за да видим ваша творба?

ARSEK&ERASE: Наши творби могат да бъдат намерени на много места в София, но може би най-централната и ярка локация е тази на паркинга срещу ЦУМ, по-известна като стената на Сердика или „Момичето с лалетата“.

GLOW: Освен в централната част на града – фасадата на ул. „Бачо Киро“ и района около нея, мога да препоръчам също баскетболните игрища, които се намират на ул. „Богатица“ и в кв. „Стрелбище“ на ул. „Нишава“ и ул. „Йордан Йовков“.

BRUS: В днешно време е трудно някоя стена да се задържи по-дълго, но може да намерите мои творби в Лестър (Англия), Рим (Италия) или в Чехия.

Какво още ѝ липсва на градската среда и на тази наша красавица София, за да стане едно по-цветно и пълно с изкуство място, един наистина красив европейски град?

ARSEK&ERASE: Със сигурност липсва интерес от страна на институциите към това столицата ни да заприлича повече на

европейски град и изкуството да бъде по-достъпно за хората и гостите на града.  

BRUS: Това, което липсва, е повече пространство и ментална настройка, за да се създаде добър стил, имате много добри артисти, но като че ли на новото поколение му липсва необходимата нагласа.

@arsek_erase

Кажете ни поне един графити артист, който да следим и да не пропускаме?

ARSEK&ERASE: Силно препоръчваме нашия колега и приятел Николай Петров, по-известен като Glow, който подкрепя адски много както сцената, така и много различни артисти, и е доста активен в последните години, така че силно препоръчваме на хората да се запознаят с творчеството му – ако все още не са го сторили 🙂

GLOW: Ако по някаква странна причина не сте попадали на ХРОМЕ, то задължително вижте неговите парчета или

най-добре се сдобийте с авторската му книга, за да се запознаете в дълбочина.

BRUS: Следете Mast от САЩ, класически графити стил с яки персонажи и страхотна цветова комбинация.

Какво ще кажете на всички хора, които ще дойдат да ви видят – вас и работата ви на Aniventure Comic Con?

ARSEK&ERASE: Добре дошли са да се запознаем, ако имат интерес към творчеството ни или ако имат конкретни въпроси – могат да питат и с радост ще им отговорим. А като послание към хората – просто се забавлявайте и се усмихвайте и не се вземайте чак толкова насериозно, защото животът е прекалено кратък 🙂

BRUS: Посетете (България и) Anivenure Comic Con и няма да съжалявате!

@glowgraffstudio

Припомняме ти, че именно на 6 и 7 юли в Интер Експо Център ще имаш близка среща с графити изкуството!

Бъди част от Aniventure Comic Con 2024, защото те очакват и още много вълнуващи моменти, специални активности и впечатляващи гости. Издаваме ти някои от обявените артисти – актьорите Рос Марканд (The Walking Dead, Avengers, Doctor Strange), Дан Фоглър (Fantаstic Beasts, The Walking Dead), Анна Шафър (The Witcher, Harry Potter), Винсънт Ригън (One Piece, 300), както и международните косплей артисти Bambi Lashes Dеsign, Erza Cosplay и Thames Malerose. Ще видиш още: испанския комикс артист Christian Duce, свързан с отличителни творби за DC Comics и Marvel, а освен Неда Малчева от българска страна ще участват и авторите на „Тони Патето“.

Още новини и гости, както и информация за билетите те очакват на www.comiccon.bg.

@brus_

Дан Фоглър идва в България, а ти можеш да спечелиш билет за Япония – виж къде, кога и как

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *