5 сериала, по които да се зарибиш през май

Голямото чакане свърши „Туин Пийкс” почти е тук

0 коментара Сподели:

„Кой уби Лора Палмър”? е може би най-задаваният въпрос по време на моето детство, а не се и съмнявам, че и на вашето. И сега,25 години след шокиращия финал на феноменалната поредица на Дейвид Линч, може би най-сетне ще разберем истината.  Сякаш беше вчера, когато преди повече от две години стана ясно, че сериалът, който тайно от родителите си слушахме и гледахме (дори по радиото го излъчваха), ще се завърне с цели 18 епизодав два сезона. Освен „Туин Пийкс” обаче май месец ни предлага още няколко сериала, които да ни приковат пред екрана в неприятните мокри и мрачни дни.

TWIN PEAKS – ТУИН ПИЙКС

Новият сезон на „Туин Пийкс” дебютира на 21 май по „Шоутайм”, а на 22 май ще бъде излъчена премиерата в каналите на HBO в България. Опарена от разочароващото (поне за мен) завръщане на „Досиетата Х”, аз лично подхождам с известен страх към новите епизоди на култовата поредица на Марк Фрост и Дейвид Линч. И все пак надеждата умира също толкова трудно, колкото Боб и се надявам, че сериалът, завладял сърцата ни със своя черен хумор, злокобен тон, страшни характери, сюрреализъм, мелодрама и свръхестествени герои, ще ни върне отново в онези дни, когато улиците се изпразваха, а всички стояхме притихнали и омагьосани от чудноватия свят на мирното и кротко селце Туин Пийкс и неговите ужасяващи тайни. Сериалът ще започне от там, където свърши, а за по-малко паметливите (като мен) припомняме, че в последния епизод агент Купър се престрашава да отиде в Черната дупка, където се крие духът Боб и всички останали прокълнати души. И сам бива обладан от тях.

DIMENSION 404 – ИЗМЕРЕНИЕ 404

Получил своята премиера през март, „Измерение 404” е онази свежа глътка, от която се нуждаят всички фенове на филмите и сериалите, разказващи за интересния свят на високите технологии, изкуствен интелект и интернет хитринки. „404” е кодът за грешка в интернет, от който взима името си този научнофантастичен сериал. Той задава доста интересни въпроси и ако свикнете с тяхната донякъде нелогичност, епизодите могат да ви се сторят наистина интересни. Едни от тях са: „Могат ли енергийните напитки да отключат Апокалипсиса?” и

Може ли месото да има чувства, след като е отделено от тялото, на което е принадлежало?

„Измерение 404“ смесва комедия, фантастика и ужаси и в крайна сметка не е лоша идея за този злокобен май месец.

NO OFFENCE – НИЩО ЛИЧНО

Не всеки британски сериал разказва за двама симпатични детективи или бабичка тип Мис Марпъл, които разкриват престъпления в малки, закътани, зелени и уютни английски селца в дълбоката провинция. „Нищо лично” е един от най-гледаните през последните месеци английски криминални сериали, за който ще добавя, че е и женски криминален сериал. Но тук няма да видите госпожички на токчета, които някъде между гримирането и пазаруването  разгадават някое и друго престъпление. Става въпрос за корав дамски екип (е, тук-там има и някой и друг мъж, за разнообразие), който трябва да се справи с овладяването на жесток сериен убиец. Финалът на първия сезон е може би един от най-изненадващите, които съм гледала в телевизионните поредици. Главен персонаж е шефката на полицейското управление в Манчестър Вивиън Диъринг  – тя е груба тежкарка, но брилянтна и в същото време мила и грижовна. Последвана от група служители на реда, чудещи се какво правят на това място, полицаите ни разкриват грозната страна на британската действителност.

GENIUS – ГЕНИЯТ

Увлекателна и образователна поредица, която ще ни разказва историите на известни световни гении. Първият сезон е посветен на ексцентричния Айнщайн. Ходил ли е наистина така разчорлен? На този и на много други по-важни въпроси ще отговори сериалът на National Geographic. Всички като мен, които в един момент от живота са се почувствали недооценени или подценени, ще разберат, че и Айнщайн не е бил взет на работа като учител като млад, но е успял да разкрие тайните на Вселената и да постави едни от най-важните фундаменти на науката след това. А… да… и гледаме Джефри Ръш в главната роля.

BUCKET– ПОСЛЕДНО ЖЕЛАНИЕ

Фран е леко скучновата, прагматична учителка по изкуства в гимназията,

а майка й Мим е забавен свободен дух, който вярва, че 70 е новото 40.

Отношенията им хич не са лесни, но всичко се променя, когато става ясно, че на Мим й остават няколко месеца живот. Тогава тя решава да тръгне из страната и да изпълнява едно по едно предсмъртните си желания, преди да си отиде. Фран се присъединява към нея и така трябва да се научи да живее малко по-спокойно, а Мим да разбере, че на този свят има и други освен нея. И въпреки някои тежки моменти, на които ставаме свидетели, някак си трагедията с Фран и Мим става една приятна семейна комедия.

Виж пък на какви уроци ни научиха едни други сериали.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *