Пет команди, на които да обучиш твоето куче у дома, а след това да ни ги покажеш на Dog Fest 7

Трикове, целувки и полезни съвети – даваме ти супер идеи за занимания с четириногия ти приятел вкъщи, които ще бъдат възнаградени и на кучешкия фестивал

0 коментара Сподели:
Пет команди, на които да обучиш твоето куче у дома, а след това да ни покажеш на Dog Fest 7

Dog Fest 7 тича към Кучешкия парк в София и очаква всички любители на четириногите на 16 юни за едно неделно кучешко парти!

На място ще срещнеш изложители, ще научиш за каузи, в които да се включиш, ще поглезиш косматкото и ще участваш в редица активности. Това е време за вас двамата, но и страхотен момент да му подариш ден, изпълнен със забавление, тичане, скачане и приятелства. 

Преди да се съберем навън обаче, ти даваме супер идея за занимания вкъщи,

които са добре дошли за похвали и на кучешкия фестивал. В програмата на събитието присъства и конкурсна част за различните таланти на кучетата – сред тях е и демонстрирането на номера. Представяме ти нашия списък с любими трикове и лесни команди, които ще ти подарят смях, целувки и време с домашния ти любимец у дома, а в средата на юни ще бъдат възнаградени от участващите във фестивала брандове.

Dog Fest 7

Дори вниманието на най-активните кучета може да бъде привлечено с увлекателни занимания. Правилните техники и необходимото количество практика обещават успех, а тренировките трябва да бъдат кратки и забавни. Не забравяй търпението и последователността си, защото именно те ще мотивират косматкото и ще го успокоят, че има твоята подкрепа.

Използвай поощрителни и положителни техники, като лакомства, похвали и галене, за да възнаградиш старанието. 

Отдели време вкъщи, а по време на кучешкия фестивал демонстрирай всичко научено. Ние ще те аплодираме!

Команда „Целувка“

Пет команди, на които да обучиш твоето куче у дома, а след това да ни покажеш на Dog Fest 7

Знаеш, че когато се прибереш от работа, имаш нужда или просто прекарвате повече време заедно, се разменят много милувки и от двете страни.

Показвай любовта си всеки ден, но знаеш ли, че може да я разнообразиш и с игра?!

Научи твоя най-добър приятел да те целува по команда! За този трик ще ти трябва лакомство, препоръчително е фъстъченото масло. Сложи малко от продукта върху бузата си и му кажи команда „Целувка“. Наведи се към косматкото, той нетърпеливо ще те оближе. Повтаряй този трик няколко пъти дневно в продължение на 5 минути и след време кучето ти само ще дава целувки по команда. 

Команда „Седни“

Пет команди, на които да обучиш твоето куче у дома, а след това да ни покажеш на Dog Fest 7

Класика, която обаче отнема различно време при всяко куче.

Първо, привлечи вниманието му, като сложиш лакомство в ръката си и я приближиш до носа му. Кажи името му и веднага след това ясно задай командата. Премести наградата, като протягаш ръка към ушите на кучето, и не забравяй да го похвалиш с думи и лакомство, след като задните му крака опрат земята. Повтаряй упражнението периодично и не се намесвай в сядането, остави го да се случи естествено.

Здрависване или команда „Дай лапа“

Пет команди, на които да обучиш твоето куче у дома, а след това да ни покажеш на Dog Fest 7

Това е още един лесен, но изключително сладък трик, който може да практикуваш с домашния си любимец. Първо привлечи вниманието му, а после задай команда „Седни“, сложи лакомство в ръката си и я затвори в юмрук. Кажи стимулираща команда, като най-често тя е „Дай лапа“ и задръж ръката си затворена. Кучето ще прояви интерес какво криеш, ще те подуши и след известно време ще протегне лапа. Не пропускай да го възнаградиш!

Лаене по команда

Пет команди, на които да обучиш твоето куче у дома, а след това да ни покажеш на Dog Fest 7

За този трик ще трябва двойно повече търпение, а също препоръчваме да обучиш четириногия си приятел на други по-лесни стъпки предварително. Лаенето по команда е сред по-сложните трикове, който обаче впечатлява всеки път!

Освен това учи кучето ти едновременно да контролира гласа си, като издава звук, но и да остава тихо в определени ситуации.

Започваме отдалеч – добър подход е да позвъниш на звънец или да почукаш на врата вкъщи, кучето ти ще реагира с лай, изчакай да се успокои и го награди с лакомство. Това е супер момент да го научиш и на нова дума, например „Тихо“ или „Мирно“, която в бъдеще ще бъде свързвана с мълчание. Повтаряй тази тренировка около седмица или докато не се запомни, без нея лаенето по команда е труднопостижимо. Дресурата продължава с повтаряне на същата ситуация, но смени думата и дай наградата, след като кучето започне да лае. Бъди постоянен, изчаквай косматкото първо да излае сам. Объркването от двете идентични ситуации с различни команди е неизбежно, тогава се върни за кратко към трика за мълчание. Редувай командите, докато четириногото се ориентира в ситуацията и разбере как трябва да постъпи, за да получи твоето одобрение – лакомство.

Команда „Стой“

Пет команди, на които да обучиш твоето куче у дома, а след това да ни покажеш на Dog Fest 7

За финал оставихме една от най-важните команди, защото тя е изключително полезна в непознати и опасни ситуации.

Тя ще предпази кучето ти навън и ще го научи да остава в спокойно състояние при твоето отсъствие.

Специалистите съветват да се отделят от 5 до 10 минути два или три пъти дневно, но и да внимаваш с първия път – започни със секундни упражнения, те сами ще се удължат във времето. Сложи каишка или нашийник на четириногия си приятел и му задай команда „Седни“. Похвали го, дай му лакомство и го задръж в това положение. Кажи името му и веднага след това с ясен тон – команда „Стой“. Възнагради с лакомство косматкото и го освободи от седнало положение, като го насърчиш да се премести. След това упражнението се повтаря 5–6 пъти, увеличавайки времето за стоене.

Неделно кучешко парти – ела на Dog Fest 7!

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *