Editors’ Choice: артистичността на май

Изкуство в ушите, у дома и за сърцето

0 коментара Сподели:
Editors’ Choice

Сетивата ликуват!

Петият елемент от годината повече от всеки друг насища тялото с усещания, вълнение и въздишки по първите за сезона зелени гледки. Месечното ни странстване стигна до технологичните висини, направи няколко аналогови кръгчета, влезе в чинията на анимационното кино и ни убеди в красотата на изкуството и всички негови бляскави формати.

Време е да приглушим светлината, за да усетим още по-­явно всичко отвъд нея.

Аромати, звуци, усещания… истинска пролетна фиеста! Наслади ѝ се от сърце!

Beats X Alo Special Edition Fit Pro

Два емблематични бранда обединиха сили, за да създадат слушалки, които комбинират превъзходния звук на Beats с елегантността, финеса и функционалността на спортния бранд Alo Yoga. Безжичните Beats X Alo Special Edition Fit Pro печелят по точки с анатомичната си форма, която се адаптира идеално към ушите,

а това гарантира значителна устойчивост при всяко спортно предизвикателство.

Слушалките разполагат с функции като „активно шумопотискане“ и „пространствено аудио“, осигурявайки първокласен звук независимо от активността, която извършваш. Слушалките са съвместими с Apple и Android, а от началото на април може да ги откриеш на beatsbydre.com или aloyoga.com.

Ghibli’s Dining Table

Ghibli’s Dining Table

През последните години филмите на Studio Ghibli станаха известни с нещо повече от очарователните си герои и вълнуващи сюжетни линии – илюстрираната храна се превърна в култ! Прозорливо студиото се зае с това, от което феновете се нуждаят, а именно – поредица от книги с рецепти със заглавие­то Ghibli’s Dining Table. Всяка от книгите е посветена на конкретен филм и ни позволява

да опитаме ястията, които хапват любимите ни герои.

Първоначално изданията се рекламират като детски готварски книги с картинки, за да насърчат родители и деца да готвят заедно, но с времето се превръщат в книги, подходящи за всички възрасти. Поредицата може да поръчаш онлайн от Amazon или Rakuten.

Fine Graff Art Foundation

Fine Graff Art Foundation

Станислав Трифонов – Nasimo е един от онези артисти, които винаги са в периферията ни,

обогатявайки я с графити изкуство и забележителни проекти. Последната новина около него е създаването на фондация Fine Graff Art, чиято основна цел е да подпомогне разпространяването и развитието на изкуството в България, като го изкара извън рамките на галерии и музеи и вместо това го постави в обществената среда, най­-вече – в училищата. Идеята е да се ангажират различни артисти, които да изрисуват външни фасади и вътрешни пространства, като по този начин да облагородят училищната обстановка. Така още от ранна възраст децата ще имат шанс да култивират любов и уважение към изкуството като средство за развиване на по-­фини качества и стремежи у тях. Повече за проекта и артистите можеш да научиш на finegraffart.com.

Новият шести сезон на HiCast

Новият шести сезон на HiCast

Екипът на HiCast, подкаста на списание HiComm, се завръща в пълния си блясък за своя шести сезон.

Подготви се за задълбочени анализи, различна гледна точка към технологични събития и иновации, както и любимите теми – наука, Космос, изкуствен интелект, технологии, филмови препоръки и много предложения за игри. Освен интересни гости в новия сезон ни очаква и рубрика, която ще прави обзор на случващото се в технологичния свят, като на седмична база ще представя най­-важните новини, формиращи бъдещето на технологиите.

Let’s pause

Let’s pause

Гмурнахме се във виртуалното пространство на Let’s pause – мястото, което дава нов прочит на елементите от природата, като ги превръща в същински интериорни съкровища. Този месец обръщаме поглед към колекциите лампи с естествени влакна, осигуряващи топла и текстурирана светлина и вълнуващи околната естетика с хвърлените си сенки.

На пръв поглед материалът на лампите изглежда като кожа, но всъщност е направен от палмови листа.

Шоколадовият цвят и текстура с естествен блясък придават на цялата колекция иновативен характер, а минималистичният силует и дискретна светлина ги правят идеални за създаване на изтънчена атмосфера. Let there be light!

Винили от Stereofox

Винили от Stereofox

На 26.04. успяхме да се изкефим на втора тематична вечер, която чества част от артистите на Stereofox и великите неща, които създават. След като се насладихме на първокласен звук и отпразнувахме компилацията Bulgarian Beat Wave Vol. 3 в К.У.П.Е., идваме да ти напомним за друг важен детайл. През последните години лейбълът издаде забележителни албуми на родни артисти на винил,

които имат достойно място в твоята колекция.

Даваме ти хинт към няколко парчета – сигурни сме, че веднага ще се сетиш на кое от локалните съкровища принадлежат.

1. SOFTLY LOVE ft Brianna Castro
2. DOMINO
3. BOX OF CHOCOLATES ft Edinstvenite Priyateli

Editors’ Choice: ритъма на април

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *