Editors’ Choice: ритъма на април

Тръгни по стъпките на пролетта

0 коментара Сподели:
Editors’ Choice: вкуса на април

Някак смело и категорично по кожата започва да се усеща как мразовитите дни отстъпват на зелените пориви

и все по-топлите слънчеви лъчи. Настръхваме, но не от студ, а от гъделичкащо чувство на вълнение. Настроението ни се приповдига някак автоматично, защото около нас разцъфтява нов живот във формата на музика, преживявания, пътешествия и вкусове. Дойде времето, в което изостряме сетива, за да усетим ритъма на света, да се изгубим сред зеленина,

да позволим на омаята да ни хване под ръка, а ароматите да ни зашеметят.

Април е празник на онези „дреболии“, които се появяват само и единствено през пролетта. Обърни им внимание и тръгни по нашите стъпки, този месец сме ти подготвили няколко чисто нови предложения.

LOST iN Europe

LOST iN Europe

LOST iN е travel guide, но какъв!

Изданията имат за цел да запознаят читателите с градовете отвътре, с чувствата, които се помещават там, и с автентичността, която всеки от тях носи в божествената си сърцевина. Последното издание е посветено на Европа, като в 250 страници успява да обедини 25 от най-завладяващите градове на континента. Пътешествието минава през петте сетива, като представя Европа чрез лични и автентични изживявания, всяко от тях с различен вкус. Виж скритите визуални съкровища. Опитай кулинарните изкушения на най-добрите ресторанти. Докосни се до текстурата на местните магазини и пазари.

Вдишай нощните аромати. Чуй музиката.

LOST iN Europe може да поръчаш оттук – lostin.com, като не пропускаш да прегледаш и останалите не по-малко впечатляващи книги.

„Реквием“ от Моцарт с Росен Миланов

„Реквием“ от Моцарт с Росен Миланов

Този месец избираме да те насочим към едно интересно музикално събитие,

което обезателно ще остави отпечатък у теб и твоето културно амплоа.

Запиши си датата 11 април, защото тогава те очаква музикална вечер в Зала „България“, в която големият български диригент Росен Миланов застава пред Софийската филхармония. Ще чуем Моцартовия „Реквием“ в една малко по-необичайна версия, която е дело на нюйоркския композитор Грегори Спиърс. Той прави чисто нов финал и написва три последни части: Sanctus, Benedictus и Agnus Dei. Солисти на вечерта са: Обри Баларо – сопран, Петя-Дора Петрова – мецосопран, Михаил Михайлов – тенор, и Божидар Божкилов – бас.

Knife Mirror

Knife Mirror

Drought е streetwear лейбъл, базиран в Лос Анджелис и създаден от 27-годишния Jake Olshan, чието изкуство се осланя на естетиката от миналото и по-конкретно – визуалния интернет език на софтуера. Сред авангардните произведения на Drought може да срещнеш колан с логото на Internet Explorer, килим във формата на карта Yu Gi Oh! и всякакви други артикули, създадени от носталгията по отминалите дни.

Последното му творение обаче е направо cutting-edge!

Огледалото във форма на нож е с дръжка от боядисано черно дърво с метални елементи, а острието – от огледално стъкло. Височината му е напълно достатъчна, за да се огледаш изцяло, а „кървавото“ меко килимче, което да добавиш към поръчката, му придава наистина edgy вид и стилистика. Наличен е за preorder на www.cameupinthedrought.com, а цената му с подложка е $350 и без – $250.

Human от Lenny Kravitz

Human от Lenny Kravitz

Преди броени дни излезе и вторият сингъл от предстоящия албум на Lenny Kravitz – Blue Electric Light. Официалното първо представяне на Human беше на 20 март в The Tonight Show starring Jimmy Fallon, като два дни след това бе пусната във всички стрийминг платформи за музика. Нямаме абсолютно никакво търпение да чуем и останала част от албума, която е планирана за 24 май тази година, защото сме сигурни, че ще ни наелектризира от първа нота до последен акорд.

Най-хубавата част от цялото е, че Lenny Kravitz отново идва в България.

Датата е 6 август 2024, като този път концертът ще е в Бургас. Можем да кажем само… очаква ни едно много горещо лято!

Pornstar Martini

Pornstar Martini

В случай че е (петък) вечер, а ти се чудиш какво точно ти се пие, ние се появяваме с експертна препоръка и най-доброто решение за целта – Pornstar Martini!

Питаш се какво точно се крие зад това секси име?

Даваме ти жокер – зад бляскавата осанка прозира водка ванилия, ликьор и пюре от маракуя, мъничко просеко за разкош и разни други тънкости и тайни. Комбинацията от маракуя и ванилия му придава фантастичен сладко-кисел вкус, който определено подхожда на характера на април.

Свеж, дързък и вълнуващ – отпий от него и се увери от първо небце!

Editors’ Choice: аромата на март

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *