Няколко случая, в които колегата наистина е животно

Да работиш като куче... или пък като котка

0 коментара Сподели:

Всеки ден служителите на международното летище в Сан Франциско помагат на своите колеги да облекат униформите си.

Това може и да ти звучи странно, но всъщност е съвсем нормална процедура, когато работиш рамо до рамо с минипрасенце и няколко специално обучени кучета.

Четириногите, пременени в якенца с надпис “Погали ме”, се трудят на пълен работен ден. Те изпълват сърцата на минувачите с радост, защото главната им мисия не е да подушват пътниците в търсене на забранени субстанции, а да намаляват стреса им преди полета и по време чекирането.

В зоологическата градина в Орегон пък посетителите могат да съберат няколко приятели и да прекарат цяла вечер в компанията на ленивец срещу равностойността на около 1100 български лева.

Сигурно е доста забавно да играеш туистър с истински ленивец…

Палмата в първенството на симпатичните космати работници обаче трябва да отиде при британското правителство. Може би смяташ, че котките са най-големите късметлии на света, защото по цял ден мързелуват, или че стават само за украса, изтягаща се кралски върху килима? Помисли отново.

Властите в Англия назначават котараци на почетни длъжности в министерството си. Главните “мишкари”, както ги наричат британците, изпълняват важна задача – те се борят с гризачите в обществените сгради. Днес на този важен пост се изявяват три котарака.

Макар че известно време се е скитал по улиците безпризорно, зеленоокият катраненочерен Гладстон вече живее в първокласни условия. Той е един от тримата шефове по мишия контрол на Даунинг стрийт и изобщо не носи лош късмет на лондончани. Напротив, радва се на любовта на хората и дори разполага със собствен twitter акаунт.

Неговите по-стари колеги Палмерсън и Лари също са обичани от народа. Те са били осиновени от служителите в офиса на министър-председателя след кратка обиколка из местните приюти за бездомни животни.

Разбира се, пухкавите важни клечки не работят даром. Те получават седмична отплата за положения труд. Според счетоводните книги от 1930 г. главният “мишкар” по онова време вземал едва един шилинг и 6 пенса. Днес заплащането на косматите професионалисти доста се е повишило – всяка котка печели по 100 паунда на година.

Освен отговорна работата е и престижна. Тримата експерт-котаци редовно се срещат с известни личности и политици като Барак Обама например.

Трябва да отбележим, че почетната им длъжност съвсем не е временна приумица. Тя съществува още от времето на палавия крал Хенри VIII. Да, същият, който беше обезглавил две от шестте си жени.

Неговият първи съветник кардинал Томас Уолси бил осенен от гениалната идея да назначи домашния си котарак за официален пазител на хазната от мишки (явно връзкарството е съществувало и в онези години). И така традицията продължила и до наши дни.

А как да не работиш с кеф, когато колегите ти са толкова яки?

А ти какво работиш, ама честно?

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *