Брънч обиколка в София: заведенията, които ни впечатлиха с богато меню

Go Brunch: Времето между закуската и обяда – отдаваме се на сладки разговори в компанията на любимите ни ястия

0 коментара Сподели:
Брънч обиколка в София

Събота сутрин.

Градът се е събудил преди няколко часа, първите кафета отдавна са изпити с ярките лъчи, а дори и кучетата вече дремват след сутрешната разходка. Не ти остава нищо друго, освен да продължиш да си лежерстваш –

какво ще кажеш за една брънч обиколка?

През последните години „брънч“ се превърна в нещо повече от любимото време на всеки самоуважаващ се градски естест – „брънч“ е философия. Тази философия, която изповядваме с удоволствие, докато всеки уикенд (поне) се отдаваме на сладки приказки, отрупани със специалитети маси, много вкус и още повече цвят. Тръгвай с нас на обиколка из града, в компанията на…

COOKÓ Kitchen: Drinks

COOKÓ Kitchen: Drinks

Всяко време е време за брънч, особено когато домакин е COOKÓ Kitchen: Drinks.

Те са дръзки, неподправени и ще пленят всичките ти сетива наведнъж.

Техните еклектични предложения варират от шкембе чорба и мекици, през шиш таук, та чак до френч тост. Може би никога не си си представял, че всичко това може да присъства в едно меню, но щом говорим за COOKÓ Kitchen: Drinks можеш да очакваш всичко. Гозбите им ще те пренесат в друго измерение, където не съществуват лоши вкусови комбинации, а очарованието се крие във всяка следваща хапка. В неделя от 11:00 до 15:00 часа те очаква цяла плеяда звезди на кулинарната сцена – иди и изгрей!

ул. „Иван Денкоглу“ 40
02 489 7001

DUE STORIE by La Bottega

DUE STORIE by La Bottega

Не е тайна, че Due Storie са вълшебници в кухнята и неделният им брънч е пословичен.

Името им танцува по небцето още докато го изричаме, а мисълта за деликатесите им всеки път успява да ни развълнува. Извисяваме се с техния полет над кукувиче гнездо – кадаиф с яйца, зелена ябълка, доматчета, червена чушка и орехи. И понеже приключението е по-сладко, когато е споделено с любим човек, си подаряваме част от магията на Европа – фондю за двама с швейцарски и италиански сирена и бяло вино, поднесено с хляб с квас и с варени дребни картофчета.

ул. „Цар Шишман“ 24
088 995 2266

Jazu

Jazu

Първият японски брънч у нас те очаква от началото на март в Jazu, а ние те съветваме да не губиш време, преди да го опиташ. Предложенията им варират от окономияки – традиционен японски омлет, рамен, гьоза, бао бънс и суши.

Към тях можеш да си поръчаш домашна лимонада или коктейл с юзу или джин според настроението.

При първото си посещение ние опитахме Рамен уагиу с телешко месо от легендарната японска порода, шийтаке, шимеджи, рохко мариновано яйце и бульон, от който останахме запленени.

бул. „Никола Й. Вапцаров“ 55; Офис парк „Експо 2000“
088 710 4010

Le Soleil

Le Soleil

Някои неща си пасват по-добре от други. Като брънча и кафето. Като нежен креп с разтопено бри и сладко от смокини. Отправяме се към Париж с предложенията на Le Soleil, които по нищо не отстъпват на тези, предлагани във френската столица. Късната закуска е сладка или солена,

класическа като Сrêpe Suzette или изненадваща като някое от сезонните им авторски предложения.

Кафето, което предлагат, идва от пекарната на Bug, а в съчетание с млечен белгийски шоколад Callebaut е просто фантазия!

ул. „Георги С. Раковски“ 186
089 203 0219

OXBO Restaurant

OXBO Restaurant

Посрещаме те в уютните обятия на OXBO, където елегантният интериор от естествени материали допълва философията за устойчивост и уважение към природата.

Тук следват концепцията From farm to Fork –

богато вкусово преживяване с истински продукти от местни ферми и предложения, комбинация от традиционни рецепти и модерен прочит. OXBO завръща брънч традицията в Хилтън – приключението те очаква веднъж месечно, в неделя, като предлага и много забавления с аниматори за най-малките гости.

Hilton Sofia, бул. „България“ 1
02 933 5062

Ozone Skybar & Lounge

Ozone Skybar & Lounge

Няма по-хубава гледка от панорамата на града и по-любимо време от това за О’Брънч! Кулинарните художници на Ozone Skybar & Lounge са на твое разположение от 11 до 16 всеки уикенд, за да презаредят батериите ти и да те накарат да се откъснеш от света там долу.

На 29 етаж на Grand Hotel Millennium Sofia са се подготвили с вкусове, които няма да ти се иска да споделяш.

Менюто е à la carte, което осигурява потушаване на всеки апетит, без значение какви компоненти се въртят из главата ти. Заложи на яйчена класика или експериментирай с екзотични предложения, няма да останеш разочарован.

бул. „Витоша“ 89B
088 325 3600

Regale Bar & Terrace

Regale Bar & Terrace

Хващаме те за ръка, за да ти покажем нещо наистина вълнуващо – изкусителен брънч, но… с коктейли!

Концепцията на Regale Bar се основава на иновативна авторска миксология, като цялата им живописна палитра от питиета е с домашно приготвени съставки. Опитай някое от закачливите имена – Cosmic Nebula, GINger Rosemary или Bloody, But Not Mary със сок от цвекло, като типичен пример за модерен прочит на добре позната класика. Разбира се, погрижили са се да се насладиш и на вкусен бюфет с различни кулинарни изкушения. Cin cin!

Hilton Sofia, бул. „България“ 1
02 933 5064

Sweet & Salty Bakery Cafe

Sweet & Salty Bakery Cafe

В Sweet & Salty Bakery Café са способни да превърнат всеки продукт в неустоимо произведение на кулинарното изкуство, заради което доброто им име се разнася от уста на уста из целия град.

Тук ни посрещат с яйца във всякакъв вид –

Бенедикт, Роял, по флорентински, като омлет, върху авокадо тост или бъркани с бекон. Подслаждаме дните си с пържени филийки или бухти, а към всички тези декадентски удоволствия избираме спрямо настроението си ароматно кафе, домашна лимонада или чаша вино.

бул. „Витоша“ 62A, вход откъм бул. „П. Евтимий“
087 898 7667

Братя Хлебари

Представяме ти едно ново кулинарно пътешествие към миналото и всички вкусове, които му придават очарование.

Дъъъългата закуска на Братя Хлебари има суперсилата да връща към безгрижните съботно-неделни дни,

когато истински сме се наслаждавали на живота. Само си го представи – ароматни мекици и пържени филийки, баница, боза, палачинки, сладко от вишни, кисело мляко, сирене, мед и масло… Тази гастрономическа ретроспекция на детството те очаква събота и неделя, от 08:30 до 14:30 ч., като освен печива и брънч меню ще има и специални обедни предложения.

ул. „Донка Ушлинова“ 2

Фабрика Дъга

Фабрика Дъга

Брънчът във Фабрика ДЪГА преобразява дните ни и подарява безброй моменти на щастие.

Различни, цветни и интересни хора очакват да вкусят своите мекички, пържени филийки, щрудели и бъркани яйца. Все познати и простички вкусове, които ни връщат в детството и създават допълнително чувство за хармония и уют. Авторските десерти от Dessert Architecture и специалното кафе пък внасят по-модерен дух в менюто им. Ще ги откриеш на двете им локации в КвАРТал и Докторската градина.

ул. „Веслец“ 10; ул. „Шейново“ 13B
088 831 5388

Editors’ Choice: ритъма на април

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *