Връчваме Награди „Икар“ 2024

Стъпваме на бойното поле и се готвим за действие - нямаме търпение да разберем кои са големите победители от тазгодишните Награди "Икар"

0 коментара Сподели:
Nagradi IKAR

За поредна година в Световния ден на театъра – 27 март,

Съюзът на артистите в България ще връчи Националните награди за сценични изкуства ИКАР.

По традиция церемонията ще се проведе в Народен театър „Иван Вазов“ от 19:00 часа. Водещи на събитието ще бъдат младите актьори Стелиян Радев и Катрин Гачева, които ще изпълнят и музикални откъси заедно с Хор „Български гласове – АНГЕЛИТЕ“.

И тази година гостите пред Народния театър ще бъдат посрещнати от артистите от трупа Канетикс и жената каучук – Сирма Добрева,

а холивудският актьор Димитър Маринов ще връчи една от специалните награди на церемонията. 

Церемонията ще се излъчи пряко от 19:00 часа по БНТ 2 и на запис на 28 март от 22:00 часа по БНТ 1. Всички зрители могат да си закупят и билет за събитието от касите на Народния театър. Церемонията е благотворителна.

Всички приходи постъпват в Здравния фонд на САБ. 

Мотото на XIX издание на Софийския театрален салон е „Бойно поле за действие“. Най-престижните награди за сценични изкуства у нас ще бъдат раздадени за 50-и юбилеен път и ще отличат артисти в 23 категории. Вече бяха присъдени трите специални отличия, с които тази година са удостоени доц. д-р Биляна Томова – с награда за постижения в Преподавателската дейност, сценографът Вечеслав Парапанов – с награда за Чест и достойнство на председателя на САБ Христо Мутафчиев, и актрисата Мария Каварджикова, която тази година ще излезе на сцената, за да получи приза за Изключителен принос към българския театър.

Ето кои са номинираните за „Икар 2024“

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *