Събития за седмицата: 11-17 март

0 коментара Сподели:
Subitiya za sedmicata

Нова седмица, нов късмет – март не спира да ни изненадва с разнообразната си програма! Следващите седем нощи грижливо пазят под черната си перелина плеяда от вълнуващи събития и за да не се загубиш в мрака, селектирахме за теб най-ярките: първата спирка от нашето пътуване е театрална премиера; оттам влизаме вдън норвежка гора, съпроводени от традиционни песни; следва потапяне в света на киното, а после музика, музика, музика… и отвъд. Дай ръка и да вървим!

„Х А О С“

11 март, Théatro отсам канала, 19:30 ч.

Драматичният театър „Гео Милев“ в Стара Загора гостува на софийската публика с един от най-новите си спектакли „Хаос“. Пиесата е на съвременния финландски драматург Мика Мюлюахо, директор на Националния театър в Хелзинки. „Блокирали хора, заседнали в своя живот без да знаят накъде да тръгнат, но пък със самомнение, което ги изпълва и запраща в необичайни посоки. Това са персонажите от „Хаос“. Мечтите за любов, за лесен живот, успех, нестихващи удоволствия, за бягство от проблемите всъщност запращат персонажите на тази история буквално в свлачището на живота. Има ли изход? Хаосът бавно поглъща животите им, докато не ги погълне напълно. Може би това е естественото състояние на нещата и всяка съпротива свлича все повече и повече от живота? До пълното затрупване.”, казва режисьорът Петър Денчев, който е работил по превода на Росица Цветанова.

Naaljos Ljom (Norway) LIVE

12 март, Топлоцентрала, 20:00 ч. ВХОД СВОБОДЕН

След дълго проучване и анализи на архивни записи групата Naaljos Ljom изработва своя собствена интерпретация на традиционни норвежки народни мелодии. Самите изпълнители Мортен и Андерс нямат никакъв опит в традиционната музика, така че създават този нов стил на базата на предишния си опит с хеви метъл, флуксус техно и нойз рок.

28 Международен София Филм Фест 2024

13-31 март, официално откриване в Зала 1 на НДК, 19:00 ч.

През филмовите образи оживява специалната магия, която неудържимо увлича зрителите в уникалните пътешествия през различни истории и светове. Силата на изкуството ни сближава, захранва с енергия ежедневието ни, непрестанно откриваме нови перспективи и заедно обогатяваме многоцветната мозайка на Киното. Фестивалните прожекции ще продължат в София, Пловдив, Бургас и Варна до края на месец март 2024. Прожекциите ще бъдат традиционни – в киносалони, където зрителите могат да съпреживяват заедно киноисториите и да се срещат с голяма част от техните създатели. Очакваме да посрещнем авторите на селектираните творби в конкурсните програми, които да ги представят лично пред българската публика, както и много световноизвестни гости с техните най-нови филми.

Jeru The Damaja [LIVE]

14 март, Малката текила, 21:00 ч.

Jeru the Damaja, познат още като D. Original Dirty Rotten Scoundrel, е роден и израснал в Бруклин, Ню Йорк, където ежедневните събития около него от ранна възраст, по-късно стават източникът, от който произтичат неговите рими. В началото на 90-те Jeru представя своя уникален “hardcore conscious” стил на хип-хоп публиката в „I’m the Man“, парче от албума Daily Operations на Gangstarr. През ‘93 г. затвърждава своето място в света на хип-хопа, когато издава вече класическия сингъл “Come Clean” от легендарния си албум The Sun Rises in the East. Две години по-късно издава The Wrath of the Math, включващ хит синглите “Ya Playin’ Yaself” и “Me or the Papes”. Jeru the Damaja бива обявен за спасителя на хип-хопа поради неговата честна и пряма критика към състоянието на хип-хоп музиката.

André Rieu live in Sofia

15 март, Арена София 21:00 ч.

Андре Рийо идва в София с изцяло нова програма. Публиката ще бъде пренесена в свят на очарователни мелодии, поднесени от Рийо и неговия оркестър „Йохан Щраус”, хор и солисти от различни националности, в репертоар, простиращ се от класически музикални шедьоври до валсове, музика от филми, поп хитове и опера. Този път изненада сред великолепните солисти е 15-годишната Ема Кок – специален гост на турнето на Рийо. Тя е победител във Voice Kids – Холандия и в шоуто за таланти Ministars с изпълнението си на  френската песен Voilа на Барбара Прави, прочула се с над 60 милиона гледания в социалните мрежи. „Надявам се да видя всички да пеете и да танцувате с мен!”, казва Андре.

ORIGIN with AARON SEVILLA

16 март, EXE Club, 22:30 ч.

Aaron Sevilla е DJ и продуцент от Мексико. Музиката му оглавява редица музикални класации, а в Afro House на Beatport застава на първо място. Той е считан за един от най-обещаващите артисти на Мексико, според DJMAGmx. Към момента води свое радио шоу всяка седмица Beat 100.9 FM.

Бизе и Орф с Владимирос Симеонидис

17 март, Зала „България“, 19:00 ч.

На 17 март под палката на гръцкия диригент Владимирос Симеонидис Софийската филхармония ще представи 2 шедьовъра на класическата музика: „Кармен“ сюита от Жорж Бизе / Родион Шчедрин и „Катули Кармина“ от Карл Орф. Солисти са Мария Цветкова-Маджарова – сопран и Валерий Георгиев – тенор.

Go Guide селекция: Филмите, които да не пропускаш на 28-ия „София филм фест“

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *