Трите най-слушани аудиокниги за 2023 г. са на български автори

Ако все още не си прочел тези заглавия, ето ти един добър повод да го направиш

0 коментара Сподели:
girl with headphones

Знаем, че и ти като нас обичаш книгите, а какво по-хубаво от това да можеш да ги слушаш докато си в движение? Имаме страхотна новина за теб –

една от най-големите платформи за аудиокниги и е-книги Storytel съобщи, че през изминалата година трите най-слушани книги у нас са на български автори.

Класацията води “Мамник” на Васил Попов, веднага след нея се нареждат “Български хроники” на Стефан Цанев, а на трето място остава романът “Времеубежище” на Георги Господинов, който му донесе наградата “Букър” през същата година.

И ако си мислиш, че от това по-добре няма накъде – напротив!

В първите 10 попадат още три български творби – вторият аудиосериал на Васил Попов “Пермафрост”, вечната класика “Тютюн” на Димитър Димов и завладяващият исторически роман “Войната на буквите” на неповторимата Людмила Филипова.

„Това, че шест от десетте най-слушани заглавия в платформата са български, е ясна индикация, че родната публика има интерес и отношение към българската литература”,

казва Лиза Василева, която е мениджър на платформата за България.

Разбира се, не можем да пренебрегнем и останалите претенденти – сред най-търсените заглавия на чужди автори са от несравнимата поредица за Хари Потър на Дж. К. Роулинг, която актрисата Силвия Петкова озвучава. Други романи, които намират място в топ 10 са „Шантарам“ на Грегъри Дейвид Робъртс, хитът „Глюкозната революция“ на Джеси Иначауспе и романът, който не се нуждае от реклама – „На изток от рая“ на Джон Стайнбек.

Класацията доказва това, в което и ние от GoGuide вярваме – че българската литература е от световна величина и то не само тази, към която обръщаме взор назад.

Ако и ти като нас смяташ книгите за приятели, но те е понесъл вихърът на столичните улици, слагай слушалките и нека приключението започне!

Най-добрите книги на 2023 според българските издатели

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *