Събития за седмицата: 12-18 февруари

Следващите 7 дни са за любов, емоции и споделеност

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата-2

Тази седмица улиците на София пеят за любовта. 

Посрещаме те от входа на няколко магични събития, които определено ще ни оставят целувка върху сърцето. Прегърни изкуството и повярвай, че музиката е най-голямата сила, защото в следващите 7 дни те водим до специалните места на столицата. Издигни емоционалността си с документална фотографска изложба и експозиция, посветена на 100-годишнина. После се остави на вибрациите на тялото ти с аудио-визуална инсталация, която ще те развълнува. Накрая се качи на музикалното влакче и си подари парти за Свети Валентин и винил базар за края на седмицата.

Заедно за кратко – изложба на Денислав Стойчев
до 2 април, Gallery Synthesis

Заедно за кратко

Документалният фотограф Денислав Стойчев представя изложба, посветена на милениали в България и обхваща периода между 2010 и 2016 г. Това всъщност са последните години на Денислав в гимназията в Ямбол и началото на следването му в София. Неговите кадри запечатват близкото му обкръжение, създавайки своеобразен портрет на едно поколение, наречено Y (родените между средата на 80-те и края на 90-те години на ХХ век). Проектът улавя състоянията на неосъзнатата свобода и портретите на един свят на свръхчупливи същества.

Любен Зидаров – 100 години
до 23 март, СБХ – Шипка 6, зала 2А

Любен Зидаров - 100 години

Отбелязваме 100-годишнината с ретроспекция на един художник, оставил дълбока следа – Любен Зидаров. Той е посветил над 70 години на изкуството на книгата, което го превръща в един от най-разпознаваемите и обичани български илюстратори. Освен това е признат за един от създателите на модерното течение в българската илюстрация от 60-те години на ХХ в., а също е сред основоположниците на рисувания комикс в България и на първото у нас илюстровано списание за деца „Славейче“ (1957). Можеш да се насладиш на труда му в СБХ. 

Квантова симфония – аудио-визуална инсталация
до 10 март, Национална художествена галерия

Квантова симфония

Националната галерия и „Сензор студио“ ни показват първата за България инсталация, която използва революционната холографска технология за създаване на завладяващо сетивно преживяване. Очаква те космическа картина, в която квантовата физика и изкуството се сливат, а аудиовизуалните ефекти се създават от комбинацията на светлина и звук. Открий отговорите на въпросите дали има връзка между видимото и невидимото, между науката и изкуството.

A.Skillz
14 февруари, Малката Текила

A.Skillz

В най-романтичният ден от годината София е готова за парти. A.Skillz застава зад пулта, за да те завладее с микс от ритмични коктейли и характерното за него фънки звучене. Той познава публиката, остави се в неговите музикални прегръдки!

Месечен винил базар
17 февруари, Дом на киното

Месечен винил базар

Знаеш, че всеки месец сме там, затова и през февруари те каним да си вземем заедно музика. Вратите на Дома на киното се отварят за всеки, който гори за тонове, ноти и звук и търси нови и употребявани музикални съкровища.

Пет причини да дадеш своя вот за любимите си заведения на Go Food&Drink Awards

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *