Вкусът на Европа в София – водим те на истинско европейско за кулинарни удоволствия

Водим те до Le Petit Marché, където европейският вкус царува

0 коментара Сподели:

Завъртаме глобуса и го оставяме да избере къде ще бъде следващото ни приключение.

Не, не говорим за екскурзия, а за кулинарно пътешествие. Пръстът ни попада върху сърцето на Европа, а ние знаем мястото, от което да си подарим висококачествени продукти.

Френски, италиански, испански или друг европейски вкус – сетивата ти ще намерят всичко на едно място.

Пренасяме те на входа на столичен супермаркет, вземай количката и разгледай гастрономическата карта през щандовете със свежи и ароматни храни. Започваме пазара със събитие, посветено на френския сайдер La Chouette, и продължаваме с още две идеи за емблематични за Европа ястия, които можеш да приготвиш с продуктите в Le Petit Marché.

Сайдер от Франция

Кулинарното ни пътешествие започва с наздравица. Поводът е добрата напитка, желанията са още от нея.

Става въпрос за ароматния сайдер на La Chouette, който си заслужава дегустацията. Нея можеш да направиш още тази събота на адрес бул. „Симеоновско шосе“ 11, където се намира и Le Petit Marché. Към вкуса от комбинацията на уникални сортове ябълки можеш да прибавиш и блажени хапки от специалната селекция със сирена. Santé!

Италианска бисквитена торта

Има едно предложение, на което небцето ни никога не може да устои.

Разбира се, това са изкушенията, които в Месеца на любовта се превръщат в истинска страст. Като почитатели на сладкото и ценители на лекия десерт изборът ни за финал на вечерята или отпразнуване на повода се насочва към любимата бисквитена торта. Продуктите и съставките за нея можеш да откриеш бързо и лесно от рафтовете на Le Petit Marché. А още по-специалното е, че тя се предлага в завършен вид и на място, така че не подминавай щанда с приготвените десерти – там се крият истински съкровища.

Меню с домашно приготвена храна

Едно от най-впечатляващите предимства на Le Petit Marché е именно възможността да хапнеш домашно приготвена храна.

От испански деликатеси, през средиземноморски шедьоври до българска кухня – ястията в супермаркета ще угодят на всеки вкус и ще изпълнят най-смелите ти желания. Разнообрази менюто си и заложи на витрината, която събира рибни деликатеси, традиционни ястия, европейски специалитети и домашни десерти, приготвени на място. Продуктите включват пресни и свежи плодове и зеленчуци, висококачествени месни предложения и богат избор, с който да предизвикаш въображението си.

Каквото и да ти се хапва – имат го!

Откриваме френския вкус в Le Petit Marché

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *