Музиката на 2024 г. – виж най-очакваните албуми за годината

Даваме ти списък с изпълнители и творчество, които да включиш в следващия си плейлист

0 коментара Сподели:

Новата година се очертава да блесне и в музикален план, като на сцената излизат имена, които дълго са отсъствали от нея.

Изненадите идват с Дженифър Лопес, която ни е приготвила първия си албум от 2014 г. насам, наречен This Is Me… Now, а Usher, който не е издавал албум от пет години, също ще ни зарадва с творчество.

И въпреки, че се вълнуваме за тяхното завръщане, ни остана горчив привкус от някои от най-изявените артисти в момента,

които спазиха практиката изпълнители да спират или отлагат проектите си в последния момент. Така дългоочакваният нов албум на Nicki Minaj, първият ѝ от 2018 г., беше с дата 17 ноември, а излезе на месец по-късно, на 8 декември. След това Cardi B ни намигна с два сингъла, но не отговори на запитванията за новия албум, а Дуа Липа пусна Houdini, водеща песен в предстоящия ѝ проект, който обаче няма нито заглавие, нито дата на издаване.

Е, докато светът чака повече подробности за творчеството на любимите му изпълнители, ето няколко от най-вълнуващите албуми, които се очаква да излязат през 2024 г.

Orquideas, Kali Uchis (12 януари)

През 2022 г. се влюбихме в Red Moon in Venus на Kali Uchis, който ни нарисува звуков пейзаж и вмъкна пернати вокали. Оказва се, че през новата година колумбийката се подготвя за втория си проект, изцяло на испански – Orquideas. Водещият сингъл от него е Muñekita, в който се включи El Alfa, доминикански рапър, известен като King of Dembow, както и JT от рап дуото City Girls. Междувременно в слушалките ни звучат любимите ни Te Mata и Labios Mordidos.

Savior, Green Day (19 януари)

Green Day започват годината с 14-ия си албум и първия от три години насам – Savior.

Вярваме, че в края на месеца пънк-рокът ще ни окове, след като чухме The American Dream is Killing Me, водещия сингъл в албума, както и другите две парчета Look Ma, No Brains! и Dilemma. Очакваме 19 януари, когато ще се докоснем до всичко ново наведнъж, а през лятото групата ще направи и грандиозно турне в САЩ с подкрепата на групи като The Smashing Pumpkins, The Linda Lindas и Rancid.

What Now, Brittany Howard (2 февруари)

Brittany Howard е мощен глас, който познаваме като фронтмен на Alabama Shakes и блестящ солов изпълнител.

Последният ѝ албум – Jaime – беше оценен високо от критиката, а сингълът Stay High донесе на певицата „Грами“ за най-добра рок песен. Новата година ни готви още срещи с нея, като вторият ѝ студиен албум What Now е близо.

Coming Home, Usher (11 февруари)

Да, Usher се завръща с албум!

Ако си стигнал дотук, за да прочетеш повече именно за него, ти издаваме, че на 11 февруари изпълнителят не само ще пусне ново творчество, но и ще участва в полувремето на Super Bowl за втори път. С нетърпение очакваме това, което ни е подготвил деветият му студиен проект Coming Home, особено когато идва след успешните му през изминалата година Good Good, Summer Walker и 21 Savage.

This Is Me… Now, Jennifer Lopez (16 февруари)

Второто голямо завръщане през 2024 г. е за Дженифър Лопес, която ни подари албум преди точно 10 години. Говори се, че именно събирането ѝ с Бен Афлек е послужило като мотивация за още музика. А освен това новият албум носи сходно име с This is Me… Then, третия ѝ проект от 2002 г., когато отново Афлек я вдъхновява да записва.

Даваме ти още един повод да се вълнуваш за 16 февруари,

защото денят ще ти поднесе този дългоочакван проект, а също премиерата на едноименния филм на певицата, носещ същото заглавие, който ще излезе в Prime Video.

Tyla, Tyla (1 март)

Миналата година Tyla изгря на музикалната сцена с песента ѝ Water в колаборация с Tyga. Освен, че в TikTok се създаде огромен тренд, придружен от танци, сингълът остана задълго на първите места в множество класации. Публиката наистина се влюби в песента, което ѝ спечели и първата номинация за „Грами“ в категорията за най-добра африканска музика. „Поп принцесата“, както я наричат, издаде дебютното си EP, а сега се подготвя и за първото си LP, което очакваме в началото на март.

Bleachers, Bleachers (8 март)

Във времето, в което Джак Антоноф не е зает да продуцира албуми с Тейлър Суифт, Лорд или Лана Дел Рей, той работи върху музика с групата Bleachers. Тя издаде своя дебютен албум през 2014 г., а след още два проекта, бандата предстои да ни подари четвърти едноименен албум през тази година.

Evolution, Sheryl Crow (29 март)

Въпреки че през 2018 г. Шерил Кроу потвърди, че няма да издава повече музика, 2024 г. се завръща и то с цял нов албум. Музикалната икона сподели, че не може да спре да пише, а песните „просто продължават да изтичат от нея“. Новият проект ще съдържа девет сингъла, като вече ни е известен водещият – Alarm Clock.

Fine Ho, Stay, Flo Milli (предстои да се обяви)

С бляскава рап кариера и песни, които винаги ни зареждат с енергия и самочувствие, Flo Milli успешно се закова в нашия плейлист. През 2019 г. тя придоби световна слава с Beef FloMix, която изгради основите и за първия ѝ микстейп – Ho, why is here?. През 2022 г. слушахме втория ѝ проект You Still Here, Ho?, а две години по-късно сме набрали скорост за дебютния ѝ студиен албум – Fine Ho, Stay. Докато чакаме официална дата на издаване, си пускаме In The Party и най-новата Never Lose Me.

Cardi B (предстои да се обяви заглавие на албума и дата на издаване)

Cardi B е сред имената, които доминират на световната музикална сцена.

През 2018 г. изпълнителката пусна дебютния си студиен албум Invasion of Privacy, който бързо ѝ спечели награда „Грами“ за най-добър рап албум. Така тя влезе в историята като първата соло изпълнителка, спечелила в тази категория, като преди години Lauryn Hill получи приза, но за работата си с Fugees. Cardi B е утвърдена суперзвезда, която в последните години обаче беше загубена между кариерата и задълженията ѝ като майка. Е, световната сцена усети нейното отсъствие, затова през 2024 г. очаква музиката ѝ с голямо нетърпение.

Dua Lipa (предстои да се обяви заглавие на албума и дата на издаване)

На Dua Lipa дължим огромно „Благодаря!“ за всички музикални бижута, които ни подари в последните години.

Най-скорошният ѝ принос беше към филма Barbie, като създаде Dance The Night – саундтрак, който се превърна в огромен хит за 2023 г. След него тя се фокусира върху нова музика и пусна Houdini, водещ сингъл към предстоящия ѝ трети студиен албум. Признаваме си, че това е сред проектите, които чакаме най-нетърпеливо, въпреки че все още не можем да се наситим на Future Nostalgia.

Tems (предстои да се обяви заглавие на албума и дата на издаване)

Новината за предстоявщото издаване на албума на нигерийската певица Tems ни вдигна на крака.

Наскоро тя беше включена в TIME 100 Next, трупайки все повече номинации за награди. След първото ѝ „Грами“ за участието ѝ в Wait For U на Future и друга номинация за работата ѝ върху Renaissance на Beyoncé, 2024 г. изглежда ще бъде още по-силна за кариерата ѝ. Освен това изпълнителката се впусна за приза в категорията „Най-добра песен, написана за визуални медии“, след като създаде Lift Me Up на Rihanna за саундтрака на Black Panther: Wakanda Forever. Явно 2024 г. ще бъде годината на Tems!

Viscera, Miguel (предстои да се обяви)

През изминалата година хитът от 2010 г. на Miguel – Sure Thing получи втори живот, благодарение на TikTok. Песента достигна номер 11 в Billboard Hot 100, 13 години след нейното издаване. Така R&B певецът се вдъхнови да създаде пети студиен албум – Viscera, който обещава да стигне до нас в средата на 2024 г. Засега можем да те зарадваме само с първата песен от албума – Give It To Me.

J Balvin (предстои да се обяви заглавие на албума и дата на издаване)

Феновете на J Balvin може да ликуват!

Новият албум от колумбийската звезда трябваше да излезе през есента на 2023 г., но беше отложен с няколко месеца. Въпреки това получихме хита Amigos и колаборацията с Usher – Dientes, която включваше и DJ Khaled. Музикантът все още не е обявил нито заглавие, нито дата за издаване на албума, но сподели, че работи съвместно с продуцентите Tainy, Mambo Kingz и Mura Masa, както и с рапърите Anuel AA и Stormzy.

14 филмови премиери, които чакаме с нетърпение през 2024 г.!

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *