14 филмови премиери, които чакаме с нетърпение през 2024 г.!

Киното превзема следващите 12 месеца – ето за кои филми се готвим

0 коментара Сподели:
Филми 2024

Пуканките са задължителни, на екран излиза 2024 г.

Годината ще те срещне с множество конкуренти за награди, звездни актьорски състави и истории, които си заслужават чакането. В нашия лист със заглавия присъстват екшъни, комедии, както и романтични интерпретации, а за финал навръх Коледа излиза и емблематичен хорър. Подбрали сме каймака на киноиндустрията и ти обещаваме високи нива на загадъчност и драматичност, които да те изправят на крака за надписите. Освен това ще бъдеш по-близо от всякога до две звезди, защото излизат биографичните филми за Боб Марли и Ейми Уайнхаус. Ще имаш и доста хляб за очите, тъй като следващите 12 месеца ще гледаш превъплъщения на едни от най-красивите мъже на планетата. Ето кои са 14-те филмови премиери, които очакваме през 2024.

The Taste of Things

Внимание! Гледането на празен стомах е форма на мъчение.

Като толкова неразделна част от живота ни храната рядко получава дължимото на големия екран. За всеки празник на Бабет, Голямата нощ или Тампопо има хиляди други филми, в които трапезарията е по-скоро място на конфликт, отколкото територия за сплотеност. В този филм на Tran Anh Hung се връщаме до 1885 г., за да видим разцвета на класическата френска кухня и замък в Анжу, дом на Додин Буфан (Беноа Мажимел), ресторантьор, и неговата готвачка Йожени (Жулиет Бинош). Той е „Наполеон на кулинарното изкуство“, а тя е неговата муза. Двамата актьори се събират отново на екран за първи път след 1999 г., за да добавят щипка драматичност и вълнение към романтиката.

Bob Marley: One Love 

Преди време те изненадахме с тази премиера, време е да те подготвим, че ще я гледаш за Свети Валентин. 

Пътуването на реге иконата от бедняк от смесена раса до световна суперзвезда обхваща цялата политическа и музикална история на родната му страна Ямайка. One Love, режисиран от Рейналдо Маркъс Грийн и продуциран от Зиги, сина на Боб Марли, обещава да покаже дълбочината на музиканта и сложността в същността му. 

Madame Web

2023 беше лоша година за MCU, а боксофисът показа ясно, че сме се наситили на истории за супергерои. Въпреки това през февруари предстои да видим първия воден от жена Spider-Man spinoff. В него Дакота Джонсън играе главна роля като мутант със способности да предсказва бъдещето. Нейният герой във филма е протежето на оригиналната Мадам Уеб, родена като Касандра Уеб, в комиксите. Трейлърът не ни впечатли, но светът на паяците ни е слабост. Освен това се радваме, че ще видим отново Сидни Суини и Адам Скот.

Dune: Part Two

Един от най-чаканите филми, който ни държи в напрежение с години, излиза през март. 

Дени Вилньов отдавна обеща, че втората част на „Дюн“ ще надмине очакванията като по-голям и по-зрелищен от първия проект. В него Тимъти Шаламе се завръща като наследник, превърнал се в революционен образ, подклаждайки въстание срещу тираничната House Harkonnen. Освен това Хавиер Бардем и Зендая ще бъдат приятно придружени от Флорънс Пю и Кристофър Уокън. Е, фенове на епичния роман на Франк Хърбърт, вече може да броите дните.

Back to Black

Тук, признаваме, вълнението минава границите. 

Да драматизираш бурния живот и изключителната кариера на Ейми Уайнхаус е нож с две остриета. Преди години режисьорът Сам Тейлър-Джонсън се справи отлично, пресъздавайки ранните години на Джон Ленън в Nowhere Boy, което мотивира предстоящия ѝ успех. В обувките на певицата влиза непознато за нас име – Мариса Абела, което се надяваме да обикнем, след като улови духа и силата на Ейми.

Challengers

Сексът е жив, когато филмът зависи от Лука Гуаданино.

Не ни е напълно ясно колко интимност ще видим в тази романтичната драма, макар че трейлърът подсказва за тройка между звездите Зендая, Джош О’Конър и Майк Фейст. Въпреки това продукцията изглежда изпълнена с интрига, като сюжетът е съсредоточен около любовен триъгълник, включващ изключително привлекателни тенисисти. Нашето любопитство е събудено!

The Fall Guy 

През 2024 ще гледаме Райън Гослинг като каскадьор в екшън комедията на Дейвид Лийч.

Филмът е базиран на едноименния сериал на CBS от 80-те години и изглежда ще бъде още една изненада в кино селекцията през тази година. Историята показва холивудския дубльор Колт Сивърс, подтикнат от бившата си половинка Джоди Морено (Емили Блънт) да заснеме екстремен научнофантастичен уестърн. Радваме се, че ще гледаме нещо толкова различно от последната роля на Гослинг, а и нямаме търпение двамата с Блънт да се „захапят“. 

The Bikeriders

След перфектното превъплъщение в Краля на рока Остин Бътлър сваля костюма на Елвис, за да се превърне в Джеймс Дийн. Двамата с Том Харди обединяват сили, за да формират мотоциклетна банда през 60-те години, която влиза в битки, подпалва барове и всява страх и респект. Режисьорът Джеф Никълс усилва желанието за бунтовничество, но и добавя високи обороти страст и една турбулентна любов. 

Deadpool 3

Най-невероятният триумф на жанра на супергероите е тук – Уейд Уилсън (Райън Рейнолдс) се завръща за повече екшън с рейтинг R. Към него се присъединява Хю Джакман, който ще държи интригата с образа си на Wolverine. Погледите определено са насочени към премиерата през юли, защото именно тази част бележи първите стъпки за интегриране на Deadpool в по-широкия MCU. Подобно на The Bikeriders, ще гледаме двама красиви мъже. Мерси, Шон Леви!

Beetlejuice 2

И това ако не са новини – Тим Бъртън се завръща с Beetlejuice 2.

Въпреки че сме му малко сърдити, задето му отне 35 години, за да съживи продължение, достойно за оригинала Beetlejuice от 1988 г., ще проследим новия филм с огромна радост и внимание. Най-хубавото е, че Уинона Райдър, Катрин О’Хара и Майкъл Кийтън ще играят своите роли, а Джена Ортега и Джъстин Теру ще дебютират в отвратителния свят на Бъртън.

Joker: Folie à Deux 

Помниш ли успеха на Joker от 2019? Предстои да се повтори!

След поставените боксофис рекорди и „Оскар“ награди предстои продължение. В него Хоакин Финикс отново ще бъде водеща фигура, а Лейди Гага влиза в ролята на Харли Куин, психиатъра на Жокера, назначен от държавата, а превърнал се в партньор в престъпленията и в любовта. И между другото, подготви се, това ще бъде мюзикъл.

Gladiator 2

Десетилетия след като Максимус (Ръсел Кроу) изкрещя: „Не се ли забавлявате?“, Ридли Скот и актьорският състав на „Гладиатор 2“ се завръщат за продължение на историческия епос както с нови, така и със завръщащи се герои. Ще гледаме последствията от събитията в оригинала, като Максимус няма да се завърне, но епичният вид ще се поддържа от Дензъл Уошингтън, Джоузеф Куин и Педро Паскал, които се присъединяват към старите гладиатори Дерек Джейкоби, Джимон Хунсу и Кони Нилсен. Сюжетът ще се фокусира върху Луций (Пол Мескал), младия принц от първата част, като ще подчертае пътя му да стане император.

Wicked: Part One

В година, наситена с филмови мюзикъли, един от най-големите сценични феномени на последните 20 години най-накрая излиза на големия екран. Базиран на „Магьосникът от Оз“, успешният комедиен мюзикъл на „Бродуей“ излиза на екран, за да нарисува симпатичен портрет на Злата вещица от Запада, изиграна от Синтия Ериво. С нетърпение очакваме да разберем какво се е случило във времето преди пристигането на Дороти в страната на Оз, което ще ни помогне да изберем победителя в битката за надмощие срещу Joker. Премиерата ще се радва на сериозен интерес, тъй като в Wicked ще участва и Ариана Гранде.

Nosferatu

Коледа 2024 ще бъде мрачна и мистериозна. 

Емблематичният ням филм от 1922 г. Nosferatu: A Symphony of Horror има предстоящ римейк благодарение на Робърт Егърс. Той ще ни предложи Бил Скарсгард, който отдавна преследва кошмарите ни като клоуна Пениуайз, в ролята на граф Орлок, ужасяващ вампир, базиран на Граф Дракула на Брам Стокър. В ужаса се впускат още Никълъс Холт, Лили-Роуз Деп, Арън Тейлър-Джонсън, Ема Корин и Уилем Дефо.

Вино и филми – представяме ти една неочаквано добра комбинация

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *