Вино и филми – представяме ти една неочаквано добра комбинация

Pair them up – 3 филма, които се комбинират перфектно с 3 вина

0 коментара Сподели:

Декември е и повече от всякога сме на вълната на удоволствието, която за този момент от годината е нормално да е съставена предимно от вино!

Затова ти представяме един съвършен pairing, с който да прекараш поне няколко часа в блажен покой. PIXELS ни разкриват същността си в три фантастични вина от своето портфолио, а ние ти даваме списък от три филма, с които да ги комбинираш.

Иновативни по природа, креативни в същността си и прецизни в реализацията,

PIXELS обръщат внимание на всеки детайл, затова и философията им се гради върху аналогията с най-малкия градивен елемент в дигиталното изображение – пикселът. Приятно гледане, главният герой е виното.

Uncorcked (2020)

Uncorcked (2020)

Започваме кино-винената си селекция с Uncorcked от 2020г., в чийто сюжет се разказва за млад мъж, раздвоен между мечтата си да стане сомелиер и амбициите на баща си да продължи да върти семейния ресторант за барбекю в Мемфис. Препоръчваме да комбинираш тази история за страст към виното с охладено Rose from Grenache с фин розов цвят, нотки на червен грейпфрут, ранна череша, малина и екзотично ухание. Вкусът е със свежо начало, нюанси на пикантност и нежен плодов финал. 

Sideways (2004)

Сценичната адаптация на романа на Рекс Пикет – комедията Sideways, всъщност е едно доста подходящо предложение за филм, чийто сюжет се върти около наслаждението от винопиене. Главните герои Джак и Майлс тръгват на едноседмично пътешествие из първокласен лозарски регион в Калифорния. Приключението им пресъздава „отбивките“ на живота, които в техния случай са придружени от много вино, жени и смях. Докато разбираш и ти ценните уроци, с които се сблъскват, препоръчваме нещо леко и закачливо. Отпий от бляскавите перли на Glera и украси момента със златисти отблясъци и апетитен финал. 

Sideways (2004)

Good Year (2006) 

Good Year (2006)

Разбира се, завършваме с една от добрите класики, що се отнася до романтичната представа за френската провинция Прованс и всяка сладка любовна история, която може да се случи там. Ако не си гледал „Добра година“, пусни си го още този уикенд и се потопи в блажената история, в която самоуверен лондонски банкер губи ума си по френска красавица. Банкерът е Ръсел Кроу, красавицата Марион Котияр, а историята на фона на магичния пейзаж на Прованс ще накара и теб да намалиш темпото и да се отдадеш на простите житейски радости. Пий го с дълбокия ароматен букет от тъмни плодове, впечатляваща структура и изкушаващ рубинен цвят на Syrah. 

Годината в 24 кадъра – Barbenheimer, Poor Things и още от супер филмите на 2023 г.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *