Editors’ Choice: изкуството на декември

Посвещаваме се на красотата на цветния спектър, музиката, качествените питиета

0 коментара Сподели:
Editors' Choice

Декември ни повлече в своята заскрежена омая

и малко преди края на годината, събрахме скъпоценните камъни, които ни направиха впечатление през хладните дни. Посвещаваме се на красотата на цветния спектър, музиката, качествените питиета и изкуството в някои от алтернативните му превъплъщения.

Godet XO Terre

Това време от годината предразполага към по-специални преживявания, в това число и към едно наистина специално питие – конякът.

Семейният бизнес на Godet датира от далечната 1588г., което ги прави една от най-старите конячени къщи.

Godet XO Terre

Избите им са локализирани в близост до морето, което оформя вкуса на техните продукти с характерност, която обезателно ще усетиш във всяка глътка. Представяме ти Godet XO Terre – част от Super Blend серията на Godet. В него има над 50 различни коняка от всичките шест тероара на региона коняк, на възраст между 25 и 35г. Красивият и разпознаваем декантер му придава изискана визия, акомпанираща на богатия вкус на сушени плодове, пипер, мед, кожа и дъб.

Marina Abramović: Nomadic Journey and Spirit of Place

Marina Abramović: Nomadic Journey and Spirit of Place

Досега непубликувана, тази колекция от бележки и скици предлага на читателите поглед над дръзкото и изключително творчество на Марина Абрамович, събрано в книга, в продължение на четири десетилетия. Тетрадките ѝ, пълни с колажи, поезия, оригинални рисунки, скици, изрезки, събират този брилянтен ум в красиво цяло, което да отведе читателите до дълбините на нейния ум. Този безпрецедентен достъп до творческия процес, може би е най-автентичният начин за разбиране на нейните увлечения, техники и импулси. Изданието, може да поръчаш от Amazon.

André 3000 – New Blue Sun

André 3000 - New Blue Sun

Преди броени дни и след 17-годишна пауза, излезе първият албум на André Benjamin, добре познат като André 3000.

Противно на предишното му амплоа, албумът е изцяло инструментален и ако ще се слуша, то трябва да е с търпение, разбиране и абсолютно отсъствие на очаквания. Сътворен предимно от звуци на флейти, New Blue Sun няма абсолютно нищо общо с предходните проекти на Outcast. Характерът му е по-скоро интроспективен, а звученето – експериментално. Още с първото заглавие, става ясно, че няма да е нищо, което слушателите и феновете са очаквали – „I Swear, I Really Wanted to Make a ‚Rap‘ Album but This Is Literally the Way the Wind Blew Me This Time“. Завършваме с цитат от Rolling Stone, който да укроти критиците и тези, които очакват G-funk ритъм и чисто нови рими:

„Andre 3000 is a kind, gentle, creative soul, that’s been marred by our collective capitalist greed. Let this man plays his bass clarinet across America in peace”

Авторски принтове от Цветелина Емилова

Цветелина Емилова

Цветелина Емилова е тату артист със забележителен талант и дългогодишен опит в областта, но освен чрез хиляди татуировки, тя генерира изкуство и под формата на жестоки авторски принтове. Любими сред тях са ни тези със закачливите, изящни и игриви котки, които започва да рисува по време на ковид, за да оползотвори спрялото тогава време с още мъничко изкуство. Малко по малко, очарователните проекти започват да излизат в лимитирани серии, да красят пространства и да радват все повече хора. Всеки от тях е супер допълнение към интериора, колекцията ти или списъка с подаръци за заслужилите тази година. Цвети може да откриеш в Balkan Tattoo, както и да й пишеш в Инстаграм, за да се сдобиеш с някоя от удивителните творби.

Inside Ink – Първият Tattoo Community Hub

Преди броени дни, първият по рода си Tattoo Community Hub в София отвори врати. Inside Ink ще стане дом за едни от най-талантливите и успешни тату артиси, както и познатите имена от вече съществуващото на ул. „Тунджа“ 36 – Inside Ink Sofia. Идеята на мястото е да се създаде ядро за тату общността, където освен да се правят татуировки, ще се споделя опит, ценни практики, ще се организират семинари, мастър класове, изложби, срещи с артисти и всякакви събития, свързани с древното изкуство. Отбий се, адресът е ул. „6-ти септември“ 4.

Vivyd Lights

Vivyd Lights

Някога чудил ли си се как с минимални усилия да превърнеш стаята си в магичен пейзаж?

Е, имаме решение и за това! Чудноватите лампи на Vivyd Lights представят няколко светлинни метаморфози – Space Buddy, X-Ray, Golden Hour и Spark. Всяка от тях има различни специфики и е способна да създаде впечатляващо осветление, сенки и всякакви пъстри ефекти. Може да проектираш върху стени, маси, предмети, хора или изобщо – всичко, за което се сетиш. Възможностите са безгранични.

Editors’ Choice: в ръцете на ноември

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *