Editors’ Choice: в ръцете на ноември

Слушай, за да чуеш, гледай, за да видиш

0 коментара Сподели:
Editors' Choice

Ноември е тук, а с него и онзи непостоянен характер на времето,

който ни подарява последните си топли прегръдки денем, а след залез напомня, че е време за малко повече indoor занимания. Разгледай селекцията надолу и нека тя бъде своеобразен тригър, за да си пуснеш от хубавата музика, да преобразиш визията по секси начин, да чуеш някоя нова аудио книга или да обърнеш внимание на кауза, която ще те оцвети в нежни розови нюанси. 

„Кървава кралица“

Кървава кралица“, историята на една от най-бруталните масови убийци на всички времена, излиза като аудиокнига в Storytel с гласа на Койна Русева. Базирана на реални исторически събития, фабулата разказва за графиня Елизабет Батори, смятана за масовата убийца с най-много жертви. Но дали Кървавата кралица наистина е била палач или по-скоро жертва? Ще трябва да чуеш, за да прецениш сам. Тази динамична и емоционална историята ще постави преценката ти на проверка.

Vicious Intent 

Проектът на Габриела Попова – Vicious Intent, успява да превърне екстравагантните харнес аксесоари в нетрадиционен, но изключителен елемент, който да вмъкнеш в ежедневната си визия. Голяма част от артикулите са изработени от остатъчни парчета кожа от производството, за да може отпадакът да е по-малко и дори най-мъничката лента да се превърне в малък секси детайл. 

Hayes&Y – Terminal 0 

Новият сингъл на една от любимите ни български банди излезе в началото на октомври под името Terminal 0. Освен със забележително звучене, песента е допълнена и от не по-малко забележително видео, заснето на изоставеното летище в Русе. Нямаме какво да кажем, освен че момчетата отново са изпипали всеки кадър и звук… до последния детайл. 

Rick and Morty – Season 7

Хитовият анимационен сериал за възрастни успя да се наложи като попкултурен феномен и приключенията на лудия учен Рик Санчес и внукът му – Морти, станаха любими на десетки фенове по цялото земно кълбо. Седмият сезон очаква и теб в HBO Max, за да ти представи фантастичната вселена и новите приключения на емблематичното дуо.   

Lenny Kravitz – TK421

Първият сингъл от предстоящия албум на Lenny Kravitz – Blue Electric Light, наелектризира и нас със звук, клип и бурно фънк рок звучене. Албумът е следващ проект след Raise Vibration от 2018, а планираната дата е 15-ти март 2024. Ако по някаква причина си пропуснал видеото на TK421, сега е моментът да се поправиш и да се отдадеш на цялата тази завихряща енергия. За нас, то има заряда на „Are You Gonna Go My Way“ от 1993, което е точно 30 години назад във времето. Как е възможно Lenny да изглежда дори по-добре? 

„Розов облак“

Инсталацията, която забелязахме още на Sofia Summer Fest, успя да обедини жените, да предизвика диалог и да се превърне в символ на видимата и скритата им сила.

Няколко месеца по-късно Рада Якова връща своя облак и го представя в нова форма, пространство и с обновен контекст. Този път той ще се извиси под високия свод на Националната галерия, за да ти покаже онази деликатна мощ, която сплотява жените, носейки им чувство за опора и защита. Така арт инсталацията на Рада и Emprove ще направи връзката между изкуство и кауза. Откриването е на 24-ти октомври, а инсталацията ще бъде допълнена от имерсивно преживяване при входа от бул. „Васил Левски“ с портрети, създавани в продължение на три месеца под „сянката“ на облака от самата Рада Якова. 

Елена Дорфман: Изкуство, което тече във вените

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *