Светлини и магия – защо Lumina Park е задължителна дестинация през декември

Вълшебната градина празнува доброто с магични събития и сезонна кауза

0 коментара Сподели:
Lumina Park

снимки: Wanderful Nomads

През ноември ти разказахме за магията на Lumina Park и вълшебните алеи, които превръщат вечерната разходка в запомнящо се преживяване.

Сега е време да споделим с теб още причини да излезеш от сърцето на София, за да отскочиш до светлинните инсталации в Ботаническата градина – БАН.

Време е за коледни новини – с наближаването на семейните празници можеш да зарадваш близките си с няколко събития на специална територия!

В празничния сезон, докато коледната украса на града все още седи оскъдно на фона на много европейски столици, Lumina Park носи настроение извън централните локации, превръщайки Ботаническата градина на БАН в светлинно преживяване, благодарение на над 130 светлинни инсталации, разположени на над 1,5 км. Паркът отвори врати през октомври за възрастни и деца и направи по-светла тази крайна част на София. Снегът и събитията, които предстоят, пък го превръщат в една от най-подходящите празнични дестинации в града.

Ела да ти разкажем за инициативата и активностите, които те очакват във Вълшебната градина.

снимка: People Of Sofia

Lumina Park се грижи за коледното ти настроение, като ти предлага специална селекция от занимания.

Вълшебната градина вече посрещна веднъж добрия старец, а на 20 декември предстои и второто му посещение. Децата ще могат да споделят най-съкровените си желания с дядо Коледа, ще се докоснат до него в навечерието на празника, а в замяна той ще раздава вкусни лакомства. Паркът ще работи и на самия празник – 25 декември, както и на 31 декември и 1 януари.

Единственият почивен ден до края на годината ще е 24 декември.

Точно преди Нова година, на 29 декември ще бъде по-магично от всякога, защото Вълшебната градина ще посрещне известния фокусник Боби Шоу. 

Lumina

Поздравяваме Lumina Park, че правят жестове на добро и прибавят локална кауза в лицето на социалното предприятие „Оле мале“ на фондация „Майко мила“, което помага на майки на деца с увреждания.

Всеки посетител на Вълшебната градина може да се включи към  инициативата, като си купи картичка с пощенска марка, от касите на парка. След това ще може да я запази, подари на близък или пусне в специалната  пощенска кутия, от която всяка седмица картичките ще бъдат събирани и изпращани с Български пощи до цялата страна. Дарението, което организацията ще направи,

ще бъде акумулирано от 50% от приходите от всички пощенски картички.

Тази идея се случва в градовете, в които Lumina Park отваря врати, като всяка година избира местни благотворителни организации и ги подкрепя с част от приходите си. Аплодираме Lumina Park, че за последните два сезона е направил дарения от над 120 000 лева на различни каузи от парковете в Полша, Унгария, Чехия и Литва.

Lumina Park

Стани част от доброто и отскочи до Вълшебната градина!

Напомняме ти, че Lumina Park ще работи от 17:00 до 22:00 часа през целия декември, включително по празниците, с изключение на 24 декември, Бъдни вечер.

Вълшебната градина на Lumina Park ти показва магията на светлината

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *