Вълшебната градина на Lumina Park ти показва магията на светлината

Водим те до новата зимна атракция на София, където красотата блести по-ярко от всякога

0 коментара Сподели:

снимки: Wanderful Nomads

Студените месеци ще ни стоплят с изкуство сред природата.

Ноемврийската ни спирка се намира далеч от шума на столицата и ти поднася визуално преживяване с LED скулптури, украсени храсти и дървета и разходка по ноти сред алеите на Ботаническа градина – БАН.

С нетърпение ти показваме новото бижу в короната на София – Lumina Park.

Мястото е специално, магично и първото такова в столицата. Паркът вече отвори врати и ще остане да краси локацията за целия есенно-зимен сезон. Имаш четири месеца да посетиш атракцията, като се отдадеш на романтична разходка, приключение с приятели и бягство от динамиката на града. Ела с нас на обиколка сред магията на парка, а след това тичай за билети. Издаваме ти, че има всеки ден, без понеделник, а входът е след залез слънце.

снимки: Lumina Park

Lumina Park се появява в Познан, Полша, още през 2020 година като различно и ново преживяване. Няколко години по-късно и над един милион посетители паркът вече изгрява в 10 европейски града,

а нашата София е от късметлиите в селекцията.

Тук вечерната разходка се случва сред 130 светлинни и 3 арт инсталации, създадени от полските художници Марта Мулава и Ярослав Козиара и разположени на 1,5 километра в Ботаническа градина – БАН. Оглеждай се за изненади, атракцията неслучайно е кръстена „Вълшебната градина“.

снимки: Wanderful Nomads

Атракцията се появява с мисията да предостави изкуство по атрактивен и развлекателен начин, като избира локации, които да бъдат напълно преобразени от полските артисти.

В София Ботаническата градина – БАН отбелязва 30-годишен юбилей именно с новата си визия, която можеш да видиш всеки ден без понеделник. Ако искаш да си сред първите посетители за деня, отиди след залез слънце – от 9 ноември до 23 ноември паркът отваря врати в 17:30 часа, а след 24 ноември до 14 януари – в 17:00 часа. Ако предпочиташ по-късните разходки – спокойно, имаш време чак до 22:00 часа, когато светлините угасват.

Вътре имаш неограничен период да се почувстваш като горска фея и да разгледаш светлинните и арт инсталациите сред тематична музикална атмосфера.

Lumina Park

снимки: Lumina Park

София има ново специално място, извадено сякаш от приказките. Отдели време на себе си и близките ти и си подари разходка с изкуство и мистерия под светлините на нощта.

Билетите за вълшебна вечер в Lumina Park те очакват на касата на входа на Ботаническата градина – БАН или предварително онлайн.

Качи се на совалката, Go Guide те кани на COSMOTEQUE New Year

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *