Събития за седмицата: 11–17 декември

Палто от изложби и кубинки за нощта

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата: 11–17 декември

Вече сме в средата на месеца, все по-близо до коледните празници.

Предишната седмица ти показахме къде се отбиваме след работа, за да си откраднем миг наслада с греяно вино и курабийки. Но последните дни на годината ни дават много още! Сред коледните къщички, светлинки и настроение, намираме и няколко специални места за седмична доза изкуство и парти.

Срещаме се с изложби, дело на Сара Алберт, Иво Бистрички и Иво Димчев, както и с музикалната селекция на Elma, Hera и Tini Gessler.

Използвай декември, преди да е отлетял за нови 11 месеца, и открадни колкото се може повече от уюта на града.

Изложба All of ME – Sara Albert
до 17 декември, Vivacom Art Hall Oborishte 5

Изложба All of ME – Sara Albert

Започваме седмицата с третата самостоятелна изложба на талантливата художничка Сара Алберт, озаглавена All of ME. Изкуството на Сара вече е разпознаваемо с ключовите елементи в нейните творения – сърцата, четките и картите. Довери се на таланта на един млад художник и направи романтична разходка сред изкуство.

КОЛОС – изложба на Иво Бистрички
13 декември – 18 януари, Credo Bonum Gallery

КОЛОС – изложба на Иво Бистрички

Седмицата продължава с още една вълнуваща новина. Иво Бистрички има нов проект, който е посветен на „носталгия към размера на предишното величие и към митологичните времена, в които богове и хора се движат заедно по земята“. На място ни очакват четири големи живописни платна, в които фигурата на Колоса е разглобена и разпръсната. Това е от онези събития, които те карат да разсъждаваш и усещаш. Заслужава си!

Elma x Hera
14 декември, TELL ME

Elma x Hera

Знаем, че когато две момичета се съберат на сцената, партито е гарантирано. Неслучайно избираме да посрещнем петъка с Elma и Hera, които познават изкуството и знаят как да ни доставят удоволствие. Изненада! На партито ще има и secret DJ guest.

„АСАМБЛЕЯ НА СРАМА“ и „АСАМБЛЕЯ АНТИ-АРТ“
15 декември – 22 декември, Doza Gallery

„АСАМБЛЕЯ НА СРАМА“ и „АСАМБЛЕЯ АНТИ-АРТ“

Миналата седмица ти разказахме как да се включиш в проекта на Иво Димчев и галерия Doza. В петък ще видим кои 50 артисти ще покажат творбите си на площ от 1 квадратен метър. А хайлайтът на събитието е, че няма куратор, така че авторите ще работят заедно за представянето на изложбата.

TINI GESSLER at EXE CLUB
16 декември, EXE

TINI GESSLER at EXE CLUB

Центърът на София и този уикенд ще се тресе от свеж сет на световно име. Завършваме седмицата с резидента на elrow – Tini Gessler. Тя издава музика за Drumcode, Kaluki, Toolroom, Sola, Circus Recordings и нямаме търпение да видим какво е подготвила за нас.

„Коледен парк София“ – намираме подаръци сред празничния базар на площад „Славейков“

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *