Коледни базари и събития 2023 г., които не пропускаме за нищо на света!

0 коментара Сподели:

снимки: Етюд-и-те на София / Sketches of Sofia

„Няма как да намериш Коледа под елховото дърво ако не я носиш първо в сърцето си“ – е казал Рой Смит. Ние обаче смятаме, че можеш да намериш Коледа на редица приказни локации, които да ти донесат нужния дух, дори и тази година той леко да се е забавил да те посети. Затова точно сега слагаме червените ботушки и с огромна доза наслада се насочваме към

всички коледни места в София, които ни носят супер празнично усещане

и ни предлагат огромна гама от красиви радости за душата, които можем да купим на най-близките ни хора. Коледните базари и събития са ни втори дом почти през целия декември, затова правим за теб стриктна блещукаща селекция и те вземаме на обиколка там, където светлините са празник, а всяко ухание е с дъх на канела, портокал и греяно вино. Следвай ни!

Класика в жанра / 01–31 декември

Преди да изредим всички базари, които тази година ще ни изненадат с нови локации и интересни участници, няма как да пропуснем няколко класики в жанра. Немският коледен базар, „Коледен парк София“ на площад „Славейков“ и Sofia Christmas Fest са едни от бижутата на столицата, когато говорим за коледен дух. На Немския Коледен базар НДК се радваме от 17 ноември до 22 декември в Градската градина, Sofia Christmas Fest, разположен пред НДК, започна на 17 ноември и ще продължи през целия декември, а „Коледен парк София“ отвори врати на 1 декември,

като до края на годината площад „Славейков“ ще предлага вълшебни коледни светлинки, шеметна атмосфера,

открита музикална сцена, фуд&дринк зона с най-култовите стрийт фуд майстори, коледна гора, базар с произведенията на най-талантливите творци на приложно изкуство и художествени занаяти, фермерски продукти от български производители, богата културна програма, творчески ателиета и работилници.

URBANITES: NOT Another Xmas Bazaar 2023 / 09–10 декември

Urbanites базарите са ни добре познати и честно да си признаем – не ги пропускаме. И тази година по традиция, заедно с любими български артисти и брандове ще се заредим с коледно настроение и ще пазаруваме красиви неща, които пълнят сърцето. Не забравяй, че на място, освен да купиш страхотни красоти,

можеш да изпиеш и по един отпускащ душата коктейл и да се запознаеш с артисти, чиито произведения може още да не си срещал.

Говорим за NOKS clothing, Nelepa 2020, KIKIMORA, Glim Glam Candles, Paper Pages, The Soul Patterns, Porcelain Creatures, How To Babushka Vintage, My Lavanda, Studio Rrrub, By Tulipa, Gift boxes by Glowy Secrets, Prints by various artists from Sito Studio и BAGELS and BAKED GOODS by Obred.

Bang Bang Kimchi POP-UP / 15–17 декември

Не го наричаме коледен базар, но му казваме коледна забава и едно от най-вкусните неща, които ще се случат на ул. „Цар Иван Шишман“ през декември. От 15 до 17 декември в „Супа Стар“, които са любезни домакини, се наслаждаваме на

азиатска фюжън храна, страхотни десерти, селекция вина, крафт бири, музика и разбира се – много кимчи.

Освен кимчито, около което се върти всичко, и интересните опции за хапване ще има и аксесоари на 45 Str, музикално оформление на горния етаж от Die Тanzenden Kitzler + няколко специални гости (TBC). В петък вратите отварят в 17:00 и ще затворят в 22:00 часа, а в събота и неделя сме там от 12:00 до 22:00.

Коледа в КвАРТал / 15–17 декември

И това не е базар, но е приказка – да се разхождаме в стара София и КвАРТала в най-романтичното време в годината! Както ни пишат организаторите – „Нека се сгушим в уютните улици сред студените павета и мигащите светлини от приканващите ни локации в една чудесна коледна атмосфера.

Ще разгледаме изложби и ще пием греяни напитки, ще слушаме музика и ще разменяме играчки,

ще се впуснем отново в историите на старите къщи чрез различни турове и вкусови изживявания, ще запретнем ръкави в работилници за малки и големи. Отново любимото софийско място ще засияе с хиляди светлинки, а всички любопитни ще могат да научат отново нещо повече за историята и архитектурата“. Там сме!

DOM X-Mass Pop-Up Market / 16–17 декември

Когато любимите ни клубове ни предлагат и коледно настроение със страхотни дневни активности, ние се нареждаме първи на опашката.

Ето защо те съветваме да не пропускаш коледния базар в Club DOM на 16 и 17 декември!

Ще намериш модни находки (както нови, така и съкровища втора употреба), аксесоари, уникални предмети за домашен декор и керамика, луксозни продукти за грижа за кожата, селекция от принтове, книги и списания, селекция вина и премиум хранителни стоки, билки и CBD продукти, винили и спот за татуси. С всичко това, естествено, ще има и диджей атмосфера, така че партито май е гарантирано.

Базаръ / 16 декември

На 16 декември от 16:00 часа на бул. „Васил Левски“ 41 в @halatattoosofia ни очаква първият им благотворителен базар! На него ще можете да си закупите греяно винце, чай, топъл шоколад, вкусни кексчета, други изкушения и принтирани творби от различни тату мастъри. На събитието ще участва и Bandit Brand c тениски и чанти.

Най-хубавото обаче е, че събраните средства ще бъдат дарени на милите хора от Animal Rescue Sofia,

за да се подпомогне дейността в центъра им. Татуси и добра кауза – със сигурност сме в играта!

Quartal ft. MixMatch Christmas Brunch / 16-17 декември

Когато става въпрос за готина храна, винаги сме първи на опашката, а когато говорим за брънч – можеш да ни наречеш експерти в тънкото изкуство да му се наслаждаваме от сутрин до късен следобяд. Ето защо не пропускаме да ти споделим и за традиционния, коледен MixMatch BRUNCH. ю

На място под звуците на коледни песни ще може да хапнем, да изберем коледни подаръци, да се снимаме в първата по рода си MixMatch Selfie room с фантастични декори

и да подкрепим прекрасната кауза за подкрепа към бг бизнес. Селекцията участници включва хенд мейд творци, устойчиви брандове за най-малките, коледни играчки, крафт бири за любителите на пенливата течност, представяне на бг бранд козметика, който вече е сред фаворитите на пазара, бижута и амулети и още много. Какво друго ще има на коледния уикнед в Quartal city – виж сам на място.

Bohemians second hand Christmas & vintage Пazar / 16 декември

Никога не отказваме бохемски празник, а специално този ще е свързан със страхотни модни находки – от пижами, чанти, елеци и палта до подходящи и неподходящи за празника и сезона запазени находки, съкровища и драгоценни рокли, поли и пуловери. В останалата част на денонощието ни очаква вино, диджей и загубени в празничен блян бохеми, плюс музикална наслада от @lilyan.stanailova. Мястото е добре познатото леговище на бохемите на ул. „Бачо Киро“ 10.

IN&OUT Weekend Bazaar / 16–17 декември

По традиция IN&OUT винаги е синоним на страхотни находки, които не бихме намерили никъде другаде.

Когато говорим за коледния им базар  IN&OUT Weekend Bazaar, няма как да не ти кажем, че се очертава да е грандиозно.

На 16 и 17 декември (събота и неделя) в The Steps ни очаква незабравим second hand базар с невероятни секъндхенд, винтидж и не само находки от всякакъв ценови клас, ръчно направени бижута и аксесоари, представени от български творци, смях, забавление и приятна музика, тематични коледни напитки и храна, нови запознанства и приятни емоции. Повече от това май не ни е нужно.

За още от същото – виж Приготви се за вселенско изпращане на 2023 – COSMOTEQUE New Year те очаква

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *