Велико Търново ни зове – Nasimo представя изложбата 182g

Разказваме ти за новия проект на Станислав Трифонов – Nasimo, който рисува платна, стени и съзнанието ни

0 коментара Сподели:
Насимо

Губим ума и дума! Няма значение платна или стени – вярваме, че графити изкуството живее благодарение на артисти като Nasimo.

Станислав Трифонов, името, което стои зад артистичния псевдоним, е познато и близко до нашите сърца. Преди години, когато тепърва се запознава с графитите, чува от баба си думите: „Имената на глупците висят по стените“. Нашето момче успява да опровергае фразата и да впечатли легендарния татуист Джон The Dutch Men с изрисувана стена във Ванкувър, Канада. Следва първата самостоятелна изложба на графити артиста в София, която събира тълпи, а по-късно, след гостуване отново в канадския град, двамата се запознават. Освен това признание Nasimo получава комплименти и от маестро Йордан Камджалов, който го нарича „истински артист, стремящ се да дарява на хората красота, вдъхновение и надежда чрез своята честност, сила и духовна светлина“.

Е, Nasimo отново е на хоризонта. Той акостира след броени дни, на 15 декември, в Narrativa Gallery – Велико Търново, където ще остане до 15 януари. Изложбата се казва 182g – дръж се, ще бъде епична!

Поглеждаме в близкото бъдеще, където ни очаква интерактивната изложба на Nasimo и творческото студио за нови видове дигитални изживявания на аудиторията – TE27AFORMERS. Музикално оформление за изложбата ще бъде дело на лицето на българската електронна музика Иван Шопов.

А самият проект носи необикновеното заглавие – 182g.

Nasimo издава, че ще ни потопи в света на съвременната дрога, но това не помага на лавината от въпроси. Какво ли е подготвил този път и какви са тези 182 грама? Коя от всички дроги е съвременната? Колко пристрастяващи са тези 182 грама и как да се спасим от тях? Графити артистът ни оставя да си мислим „Какво тежи 182 грама?“ и превръща предстоящото събитие в истинска мистерия.

Всъщност за неговото изкуство, отговорите на тези и още въпроси сме готови да пътуваме и до Марс.

Преди да те изпратим към Велико Търново, искаме да те запознаем още по-отблизо с човека и професионалиста Станислав Трифонов.

Стартът на кариерата му предизвиква изложбата Love You, която е с основа върху социалната ангажираност, промяната и пробуждането. Този проект му даде криле и го превърна в част от артистите на East Meet East в лондонската Forman’s Smokehouse Gallery. Започват участия на международни фестивали, последвани от издаване на книгата Napalm Graffix, която посвещава на таланта в изкуството. Малко след това негова работа се позиционира и като корицата на книгата Graffiti World, която обединява

стрийт изкуството на 5 континента и е позната като „Библията на графитите“.

Nasimo прави симбиоза между съвременното графити изкуство и класическото изящно изкуство и я нарича с името Finе Graff Art. Виждали сме книгата му 25 Years of Nasimo: Sketchbook, която представи по време на шестата си самостоятелна изложба – Life is a Study. В нея разказа последните 25 години от живота си, а самата изложба се радваше на рекордна посещаемост. Приближавайки се към настоящето, отбелязваме и последната му изложба – The Supper, която успя да ни докосне и покаже изкушенията, ценностите, измислените герои и самозабравата ни като човечество. 

Е, остана само да се съберем във Велико Търново и да покажем отново, че тълпата никога не намалява, а уважението към Nasimo ще бъде вечно.

Приготви се за вселенско изпращане на 2023 – COSMOTEQUE New Year те очаква

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *