Кунг-фу и тай-чи – китайските бойни изкуства, на които да се посветиш тази зима

Разказваме ти за събитие и сборник, посветени на науката и ефектите от практикуването и познаването на двете китайски бойни изкуства

0 коментара Сподели:
Научна конференция кунг фу и тай чи

Този декември се фокусираме върху менталното и емоционалното ни благополучие, като се спираме на социалните и културни функции на две китайски бойни изкуства – кунг-фу и тай-чи.

Мотивацията ни запозна със събитие по случай Третата научна конференция по „Проект за научно изследване на кунг-фу“, което предстои да ни отведе до Поморие на 6 и 7 декември. Там ще присъстваме на двудневна научна конференция, посветена на експерименталната методика върху формирането на готовност за действие в екстремни ситуации.

Очаква ни среща с екип от изследващи преподаватели на сдружение „Българска федерация по кунг-фу и тай-чи“ и експерти младши изследователи от сдружение „Мъдрост и сила“, учители, треньори и шампиони на национално и световно ниво, членове и ръководители на Българската федерация по кунг-фу и тай-чи. Всички те ще ни разкажат за науката и ефектите от практикуването и познаването на двете китайски бойни изкуства.

Обещаваме да бъде вълнуващо и ти разказваме повече.

Събитието е следствие от проведен научен проект с тема „Специализирана подготовка за действие в екстремни ситуации в тренировките по кунг-фу“.

В него е изследвана експериментална методика върху формирането на готовност за действие в екстремни ситуации, а резултатите ще бъдат представени именно в рамките на научната конференция. В изследването са се включили общо 24 младежи на възраст 15–17 години (13 момчета и 11 момичета), трениращи кунг-фу в спортните клубове на То‘А кунг-фу България, които са се разделили на две групи – експериментална, при която в тренировките по кунг-фу се прилагат методи за формиране на адекватна готовност за преодоляване на различни екстремни ситуации, и контролна група, която не практикува определен вид спорт и не се прилагат методите на въздействие. Рамките на проекта прилагат различни методики върху участниците, за да изследват техните реакции, готовност, въздействие и моделиране.

Освен със знания на конференцията ще се сдобиеш и със „Сборник научни доклади“ .

В него ще откриеш богатство от теми и научни анализи, които обхващат данни от  историческите корени до съвременните приложения на спорта. Сборникът събира цялата информация, която ще бъде представена на събитието, а в последните страници ще намериш и описание на нови секции в уебсайта на Федерацията и функционалността на разработен софтуер по програмата на проекта, насочен към менажиране на спортни организации, чрез който могат да се създават събития (изпити, семинари, лагери, състезания и други), да се картотекират състезатели, треньори и състезателни правилници, да се води статистика и да се правят справки, да се генерират състезателни жребии, както и да се ръководят състезателни срещи.

Ако и ти като нас си запален по спорта и приемаш кунг-фу като ценен инструмент за подготовка, това е твоето събитие. Конференцията е подходяща както за академични изследователи и преподаватели, така и за студенти, спортисти и всички, които са заинтересовани от обогатяване на своите знания и умения.

Посвети края на 2023 г. и началото на новата година на кунг фу – спорта, който съчетава в себе си физическа сила, гъвкавост, дисциплина и духовна насоченост – това, от което винаги имаме нужда.

Фън шуй: 5 неща, от които да се отървеш, за да увеличиш енергията

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *