Ресторантите с пица и паста, които пренасят Италия в София

Ела с нас на разходка до местата, които познават италианския стил, вкус и тесто

0 коментара Сподели:
Ресторантите с пица и паста, които пренасят Италия в София

Те са красиви като италиански дами, на които никой не отказва.

Не познаваме някой, който не ги харесва, а приготвянето им е истинско изкуство. Обожаваме ги във всякакви вариации, а когато говорим за тях апетитът ни скача до небето. Скъпи гурме фенове – пастата и пицата!

Цариците на кулинарното удоволствие!

Ето защо специално за всички ценители сме подбрали най-добрата пица и паста в града ни. Buon appetito!

Burrata Italiana

Burrata Italiana

Победителите в категория Best Pizza Restaurant в Go Guide Food & Drink Awards 2022 отново се появяват на кулинарния ти хоризонт, за да напомнят за питателните вкусотии, с които те очакват във всички свои обекти. Този кулинарен рай е идеалната дестинация за влюбените в Италия, чийто натюрел оценява истински добрата пица и фантастичната паста. Независимо дали ще избереш домашните равиоли, спагетите Качо е Пепе или Трюфел талиатели, гарантираме, че сетивата ти ще ликуват от целия този вкус. Пиците, от своя хрупкава страна, са не по-малко изкушаващи и разнообразни. Viva la Dolce Vita! 

Paradise Center, бул. „Черни връх“ 100; ул. „Шипка“ 34; Хотел Маринела, бул. „Джеймс Баучер“ 100
0700 19000

Fresh Pasta to Go 

Fresh Pasta to Go

Fresh Pasta to go е отбивката, в която на почит е занаятчийската, ръчно изработена разноцветна паста, която въплъщава в себе си същността на италианската кухня. Всяка от традиционните им рецепти се приготвя с паста от брашно Семола, със сосове от свежи сезонни продукти и с голяма щипка любов. Този месец те насочваме към ригатоните с тиква и гуанчале, а ако предпочиташ класиката – фантастични и богати на вкус Карбонара и Болонезе. Може да поръчаш за вкъщи или да си вземеш на място от тази гореща, прясна прелест. 

ул. „Г. С. Раковски“ 191
089 999 0330

Il Fornetto

Il Fornetto

Дойде време да се отдадеш на вкуса на Италия в автентичните италиански магазинчета на Il Fornetto – всички в горещото сърце на столицата. Опитните майстори приготвят прясно изпечените пици и фокачи изцяло на място, като за целта използват селекция от тоскански колбаси и куп други забележителни продукти, внесени директно от Ботуша. Съветваме те да допълниш преживяването с някой от възхитителните домашно приготвени десерти и пресни напитки и така да създадеш идеалното съчетание от италиански вкусове. 

ул. „Съборна“ 7
087 950 9488

Italiano Vero 

Italiano Vero

Срещата ни с Italiano Vero беше като любов от пръв поглед.

Още с първото посещение усетихме атмосферата, която напомня автентично италианско бистро – карирани покривки, невероятни аромати и хубаво вино. Тук ни очакват топли и студени предястия, свежи салати, с които да подготвим небцето за богатите аромати и съставки на неаполитанската им пица, кремообразното ризото и ароматната паста. Ще ти прошепнем още нещо – непременно опитай новите им пица и паста предложенията с трюфел. Ще ни благодариш, те са същинска наслада за сетивата! 

ул. „Акад. Петър Динеков“ 8
088 766 5663

La Rocca

La Rocca

Кацнахме право в крепостта на автентичния италиански вкус, където ястията са приготвени с пресни продукти от български ферми, както и с такива, внесени директно от Италия. Резултатът е палитра от всякакви предложения, които да удовлетворят всяко твое кулинарно желание. Семейният италиански ресторант е перфектното място и за децата, защото се намира в небезизвестния увеселителен Лунапарк Боби & Кели, който е като рай за всички малчугани. От скоро приемат и онлайн поръчки с доставка до дома и офиса в цяла София, което значи само едно – изкусителни пица и паста предложения, когато поискаш. Buon appetito! 

Младост 3, ул. „Филип Аврамов“
089 768 3317

Leo’s Pasta 

Leo’s Pasta

В която и да е от локациите на Leo’s Pasta да се озовеш, едно е сигурно – ти ще си само на вилица разстояние от вкуса на Италия. Магията, която Лео и екипът му създават, събира целия чар на тази жива и интересна култура в няколко вида превъзходна паста и в сосове, с които да я комбинираш. Пакери, седатини или спаначени фузили? Сосове с месо, традиционни или вегетариански? Избери своя вкус, текстура и аромат, добави чаша вино и се потопи в това, което италианците са определили най-правилно – Dolce far niente!  

Paradise Center; Sofia Ring Mall 
087 777 2244; 087 777 2255

Leo’s Pizza Trattoria 

Leo’s Pizza Trattoria

Когато превърнеш онова, което най-много обичаш в свое призвание – няма как да не се получи невероятен резултат.

Другото божествено кулинарно творение на Лео Бианки – Leo’s Pizza Trattoria, отговаря на всичките ни критерии, що се отнася до добра италианска кухня. Това гастрономическо бижу предлага пословично разнообразие от всякакви пица и паста изкушения, с подчертан италиански характер и специален вкус. И още нещо – за да е максимално удобно, ресторантът разполага и с детски кът, лятна и зимна градина, както и външен закрит паркинг. 

Софарма Бизнес Тауърс, ул. „Лъчезар Станчев“ 5
087 864 2824

Paradiso Pizza & Friends

Paradiso Pizza & Friends

Още щом отвориха врати, Paradiso Pizza & Friends стана едно от любимите централни кътчета за италианските класики, които живеят в сърцето ни – пицата и пастата. Пъстрата обстановка и забележителен интериор са само допълнение към феноменалната храна, съставена от авторски и класически предложения. Мястото се ръководи от зоркия поглед на Алберто Морело, като резултатът е пица, от която… не ти става тежко. Пица, чието тесто ферментира цели 36 часа, с висококачествени продукти, внесени директно от Италия и с цели 68% хидратация. Препоръчваме ти да опиташ и паста с домашно приготвено песто или Карбонара по автентична италианска рецепта с ароматно гуанчале. 

бул. „Витоша“ 102 
087 830 2964

Roma Bene Maleeva

Roma Bene Maleeva

За нас, Италия е магия и олицетворение на истинското блаженство.

Когато и да ни се прииска да се потопим в такова сладко кулинарно пътешествие – стигаме до Roma Bene Maleeva. Цялата им философия се гради на вечните класики, пресните продукти и майсторството при приготвяне на всяка хапка любов. Хващаме те за ръка, за да те понесем право по малките романтични улички с вкуса на пикантна пица Дявола или ароматна паста Карбонара. Ще завършим угощението с панакота с касис или класическо тирамису, за да сме сигурни, че няма да изпуснеш нищо от кулинарните им прелести. 

бул. „Никола Й. Вапцаров“ 57
087 907 7577

Paesano Gourmet Pizza

Paesano Gourmet Pizza

Първото място за гурме пица в София ни посреща в индустриален интериор, като представя Нейно Величество Пицата в съвсем нова светлина. Всички съставки са подбрани и прецизно комбинирани във всяка от 12-те предложения в менюто. В него могат да се открият класически рецепти с модерен туист, както и авторски предложения, като Аспержи и Black Angus, Н‘дуя с артишок в няколко великолепни форми или Трис Помодори с червени и жълти домати, крем от пармезан и босилково песто. Ако пък се чудиш какво да избереш, пробвай семплинга с трите бестселъра – Маргарита, Дявола и Саламе Гранде. 

ул. „Арсеналски“ 81
088 377 7764

Приготви се за вселенско изпращане на 2023 – COSMOTEQUE New Year те очаква

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *