Ресторантите, в които обедните менюта са издигнати на пиедестал

Отваряме гастро картата и те водим на кулинарен маратон с обедни предложения

0 коментара Сподели:
Обедните менюта, които те водят на пътешествие от вкусове

Официално е време да се отправим към местата, които са нашият уютен пристан в офисния ден –

ресторантите с най-добрите обедни менюта в града. Обожаваме атмосферата им, невероятното им обслужване и обедните им предложения, които са винаги любопитни, с пресни и свежи съставки и изключително вкусни. Хапваме ги с удоволствие, а теб водим там, където обикновеният обяд се превръща в истински празник. Показваме ти и някои от знаковите им ястия герои в менюто, а ти просто си избери. Всяка хапка си заслужава!

33 Гастронавта

33 Гастронавта

Обожаваме експерименталния дух на любимите гастронавти, които вече почти десетилетие обогатяват родната кулинарна сцена с вълнуващите си ястия. Имаме добра новина – след заслужена лятна почивка, обедните им предложения се завърнаха! Бленуваните разкошни ястия, смелите комбинации, креативността и разнообразието от продукти са изцяло на разположение на сетивата. Опитай пълнените камби на фурна с телешка саздърма, качамак, портабела и печено сирене. Комбинирай с някое ароматно вино от селекцията им и ти обещаваме, че денят ти ще стане много по-хубав.  

ул. „проф. Асен Златаров“ 14
087 937 5233

Concept Brasserie 

Concept Brasserie

Добре познатото място с пъстра кулинарна палитра и множество горещи авторски коктейли отново се появява на хоризонта ни, но този път с разкошни обедни предложения. Тук винаги успяват да съчетават прецизността и майсторското отношение към всеки продукт, за да постигнат незабравим вкус и наслада е резултат на което и дневните им предложения не отстъпват на регулярното им меню. Ако си в района по обяд, непременно се отбий за салата с бейби спанак и запечена тиква, пресни ягоди и карамелизирани орехи или за хрупкав пилешки шницел с японска майонеза. 

Опитай торта Рафаело с вкус на кокос и аромат на печени бадеми. 

бул. „Витоша“ 146 
088 683 3333

Constantinoff

Constantinoff

Какво по-хубаво от това по обяд да хапнем нещо наистина фантастично?

Дневните предложения на Constantinoff се приготвят със сезонни продукти и майсторски подход и са също толкова завладяващи, колкото и всеки друг елемент от менюто. На твоето внимание – Патешко Конфи! Бавното готвене на слаб огън запазва всички естествени аромати на патешкото, а резултатът е крехко и сочно ястие, допълнено от картофено пюре и наситен пепър сос. Терминът Конфи има френски корени и означава „запазен-съхранен“, точно както тук умело успяват да запазят традициите и богатството на вкусовете.

бул. „Витоша“ 31-33
088 526 6566

COOKÓ Kitchen

COOKÓ Kitchen

Това кулинарно съкровище се появи на гастро картата като част от елегантния хотел Junó и покори сетивата ни с разнообразни интерпретации и много вкус. Регулярното меню, изготвено от шеф Валери Русанов представя палитра от балансирана сезонна храна, чийто вид и вкус отговарят на представите ни за добра кухня. Гладът около 12:00 ни доведе отново тук, където да се насладим на някои от обедните им предложения, като супа от сладък картоф, подправена със зелена ябълка, джинджифил, бахар, лук и кокосово мляко. За основно – паста Арабиата, с чийто пикантен характер да събудим апетита за живот и да продължим деня сити и доволни. 

ул. „Иван Денкоглу“ 40
02 489 7000

Pappous Tsipouradiko

Pappous Tsipouradiko

Има едно уютно градско кътче, в което винаги се чувстваме като у дома. Не само заради семейните традиции и богатата история, а най-вече заради невероятната кухня, която всеки път ни оставя без думи. Предложението им за пакетно обедно меню следва същата кулинарна философия и ни очаква от вторник до петък, като всеки път успява да ни изненада с нещо различно. То включва супа на деня, приготвена изцяло от сезонни и висококачествени продукти, домашно хлебче и избор между основно ястие и ароматни месни или вегетариански вкусотии на скара.

Какво повече ти трябва?

ул. „Уилям Гладстон“ 28
087 613 4882

Roma Bene Maleeva

Roma Bene Maleeva

В уютните обятия на Roma Bene винаги е хубаво! По тази причина, отново се спираме в този оазис, който покорява сетивата с авторски блюда и класически комбинации в италиански нюанси. Този път сме тук за обяд, за да притъпим глада с някое от предложенията, които покриват целия спектър от гастрономически нужди. На твое разположение винаги има по някоя свежа салата, пъстра супа и питателно основно. Гарантираме ти, че няма какво да ти липсва! Опитай и останалите предложения в менюто на Roma Bene Maleeva, комбинирай с чаша вино или завърши преживяването с някой от феноменалните десерти.

бул. „Никола Й. Вапцаров“ 57
087 907 7577

Talents 

Talents

Ресторант Talents е представител на висшата кулинария в неформална среда и своеобразен посланик на добрия вкус. Кухнята на е в ръцете на млади готвачи от различни краища на света под егидата на шеф Любен Койчев и други шеф инструктори от Кулинарна академия HRC. Тук винаги се стремят да следят последните тенденции в света на кулинарията, като резултатът са модерни класики, вълнуващи екперименти и страхотен вкус. Не пропускай да се отбиеш за обедното им меню, изпъстрено с интересни ястия, за вечеря а ла карт или просто за следобедно кафе, придружено от някой зашеметяващ десерт.

бул. „Цар Борис III 59“
088 294 7426

СтоЛица Гастро Пивница

СтоЛица Гастро Пивница

Едно от любимите кулинарни лица на столицата, което обикновено свързваме с пивка бира и месни ястия, има и не по-малко интересни обедни предложения, на които да наблегнеш още от понеделник. Предложенията са различни всеки ден и включват по една супа, една салата, едно месно и едно вегетарианско ястие. Освен за обяд, feel free да ги посетиш и през уикенда, когато съботно-неделното културно хранене предлага всякакви стартери (в това число – феноменално шкембе), сандвичи, пухкави палачинки и няколко яйчени благини, с които да се заситиш подобаващо.

ул. „Любляна“ 2А
087 882 2922

Villa Bellucci

Villa Bellucci

Не винаги е възможно да хванем самолета и да се пренесем в Италия, но пък всеки ден може да се отбием до красивата къща на „Шишман“ 12, където ни е също толкова приятно. Тук е спорно кое е по-желано – хубавото вино или вълнуващата кухня… ние гласуваме и за двете! Идваме по обяд, за да видим какво ще ни представят, за да заситят глада ни за сладък живот. Дневните им предложения отразяват идеята за разпознаваема вкусна и стопляща душата храна. Иначе казано – comfort food! Сервират ни изкушаващо парче домашна лазаня със спанак, манатарки и печурки, което пренася сетивата право сред китните италиански улички.

ул. „Цар Шишман“ 12
088 933 8808

Щастливеца

Щастливеца

Гладът по обяд е чувство, заради което често се отправяме на любими места и особено на такива, които носят със себе си цялата есенна палитра. Предложението за обяд на ресторант Щастливеца е ароматно, сгряващо и засищащо – точно като за сезона! Поднасят ни бавно печено свинско на пещ с горски гъби, манатарка сос и домашно приготвен Петрохан суджук. Съветваме те към това да добавиш и прясно изпечен къшей хляб, за да завършиш симфонията от вкусове, която ще те отпрати право в най-ранните и ценни кулинарни спомени на сетивата. 

бул. „Витоша“ 27; 02 441 1155
Сан Стефано Плаза – срещу БНТ; 02 441 3344

Коя е новата пешеходна зона на София?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *