Ритуално събиране на наши хора

Лято на плажа, музика под звездите, гурме предложения, готини хора - може ли пак?

0 коментара Сподели:

Жоро Панчев

Знаеш, че всичко си казваме, просто този път ни отне малко повече време, за да се осъзнаем след уикенда. Та, 3 дни след края му все още сме омагьосани от това, което ни се случи на плаж Червенка. Първото издание на фестивала Ritual Gatherings се оказа толкова приятно, че всичко, което си пожелаваме, е в най-скоро време пак да ни се случи.

Освен всички наши и ваши познайници, голямото организаторско крю, Божана от Мaster Chef, която кипеше от енергия и ентусиазъм и обръщаше внимание на абсолютно всеки, проявил интерес към храната, през събитието за два дни преминаха близо 1200 гости, които се насладиха точно като нас на интересния лайн ъп от българската и чуждестранната електронна сцена, гурме вкусотиите и идиличната обстановка.

През целия уикенд на плаж Червенка се предлагаха нестандартни кулинарни изживявания, wake board и тематични коктейли от Бар Ботаник. В събота пък Божана показа своята интерпретация на нестандартно гурме изживяване на специално организирана вечеря за 200 човека на плажа. Тя представи седемстепенно меню, придружено от селектирани вина, заедно с шеф готвач Димо Димов.

Родена в Барселона, музикалната концепция на Ritual Gatherings залага на набиращия скорост Playa Tech стил, познат от най-големите световни фестивали като Burning Man в САЩ и BPM Festival в Мексико. От българска страна той беше представен от някои от най-известните имена на родната сцена, като Shosho, The Foreigners, Peppou, Valdy, Anatolkin, Стефан Попов, MEDO, Soulful Traveller. Кулминация на музикалната програма в събота беше специалният гост – палестинката NOUR.

Екипът, който стои зад Ritual Gatherings, концентрира усилията си в налагането на природосъобразни практики за подобряването на околната среда.

Първата локация беше преобразена в голяма сцена от изцяло естествени материали, а след събитието екипът продължава целенасочени стъпки към облагородяване на плаж Червенка заедно с екипа на домакините от Бар Ботаник.

Още за мастъра на добрия вкус: Божана Кацарова.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *