Издаваме ти най-добрия бар в света за 2023 година

Ето къде е мястото от световната карта, на което пием най-добрите коктейли

0 коментара Сподели:
SIPS

@Sips Barcelona

Барселона е чудно кътче от глобуса.

В средата на света, тя е една от причините Испания ежегодно да е сред най-посещаваните държави. Освен исторически, културно и социално Барселона е и пункт за парти хора и гастрономическа локация за ценители. 

Време е да погледнем на града отблизо и да ти разкажем за постижения от световен мащаб.

Нова локация в сърцето на Барселона спечели короната за най-добър бар за 2023 година и продължи доминацията на града в световната класация. Ето с какво Sips заслужи почетното първо място:

Класацията The world’s 50 best bars излъчва страхотни локации на световната карта, заслужили определението „най“. Ние, чувствайки се късметлии, че и тазгодишният победител в селекцията им е на три часа път със самолет, те мотивираме следващият билет да бъде именно за Барселона.

Sips е доказателство, че когато две креативни личности се съберат, можем да очакваме нещо зрелищно.

Мястото е създадено от Simone Caporale и Marc Álvarez през 2021 година, а едва две години по-късно печели короната в най-престижната класация за барове. Интериорът е модерен, но и класически, като залага на пастелен розов и зелен декор в комбинация с приглушена светлина.

Локацията има бар в бара, като предлага Еsencia – отделно изживяване за почитателите на дегустацията. Островната част е същинска сцена за спектакли и демонстрации на пионерски техники, а клиентите получават напитки, които се чудят дали са за консумация или за снимка. Например елегантният коктейл Ruby Port и pera nashi се сервира в метална отливка от две ръце.

И ако посветиш едната вечер на Sips, то не пропускай да посетиш на следващата Paradiso, който е миналогодишният номер едно в световната класация, намиращ се отново в Барселона.

Освен Sips в престижния топ 5 видяхме още Connaught Bar в Лондон (първи за 2021 г.), Paradiso в Барселона (победител за 2022 г.), Handshake Speakeasy в Мексико сити и Double Chicken Please в Ню Йорк. За обща радост разбрахме, че два бара в близка Атина също са влезли в топ 50 най-добри – Baba Au Rum и The Clumsies.

Използваме новината да похвалим софийските отбивки, които през годините откриваме, показваме и посещаваме за вечерни срещи. Чакаме ви в топ 50 догодина!

Hey DJ през октомври: Themba, 999999999 и Herodot

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *