Потапяме се в музикалната палитра на Балканите

SoAlive Music Conference 2023 ни готви знания, вдъхновения и срещи с артистичната ни страна

0 коментара Сподели:
So Alive Music Conference

Музиката присъства в ежедневието ни, затова развълнувано ти съобщаваме, че през октомври предстои да станем част от първото издание на международната конференция SoAlive Music Conference 2023.

Събитието ще превърне няколко градски локации в концерти, семинари, лекции и отворени пространства за изразяване на мнения и участие в дискусии. На място ще дойдат чуждестранни и български експерти, които да обсъдят миналото, настоящето и бъдещето на музикалната сцена. В разговора ще се акцентира върху позиционирането на артисти от Югоизточна Европа на европейската музикална сцена. Издаваме ти също, че сред най-вълнуващите срещи ще бъдат тези със световни имена в музикалната индустрия – д-р Матю Ноулс, работил със световните изпълнители Бийонсе и Соланж, и Дейвид Фрик, бивш дългогодишен главен редактор на списание The Rolling Stone, и ти разказваме повече за формата.

SoAlive обръща поглед върху музикалната палитра на Балканите, като проследява нейното значение и отражение в индустрията и коментира настоящите технически постижения, оформящи звуковия пейзаж. В концепцията на конференцията е заложена мисията за диалог по теми, свързани с развитието на музикалната сцена, а също споделена среща между различни артисти и специалисти в музикалната среда – от начинаещи таланти до гурута в индустрията.

Събитието търси изграждане на симбиотични музикални връзки през споделени знания, иновативни бизнес практики и регионални иновации.

Конференцията дава възможност за ангажиращи групови панели или интимни наставнически сесии, които да обхванат възможностите за въздействаща работа в мрежа. И това не е всичко – платформата ще подчертае ролята на родните музикални артисти от различни жанрове, но и ще засегне процъфтяващия ИТ сектор на Балканите, авангардните технологии, потоците от финансиране, междурегионалните блок турове, първокласните творчески/визуални услуги, прозрения за филмовата индустрия и още.

Паралелно с конференцията ще се случва и събитие, посветено на музикалната култура и многообразие на Балканите. SoAlive Showcase Festival представя музиката на страхотни изпълнители, групи, артисти и ти поднася вълнуващи концерти. Избирай между интимни клубни преживявания и екстравагантни изпълнения на открито, а на място ще се срещнеш с Hayes&Y, Vianne, NIYA, NDOE и други любими имена от българската музикална сцена.

Намигваме ти, че и входът за концертите е свободен.

С нетърпение очакваме старта на събитието, което обединява музикалната палитра на Балканите

и вярваме, че предаването на творчески опит и знания е правилна посока в развивитието на всяка индустрия. SoAlive Music Conference 2023 е мястото, от което ще черпим знания, креативност и запознанства през октомври, а ако и ти имаш нужда от прозрения и вдъхновения, ела с нас.

SoAlive Music Conference 2023: в музикалния пулс на Балканите

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *