Гурме магазините в София, които те отвеждат на кулинарно пътешествие

Ела с нас до местата с продукти на световно ниво

0 коментара Сподели:
Amo-La-Vita

Кулинарното изкуство е изживяване за всички сетива.

Прясна храна, приготвена с отдаденост в детайла и поднесена с естетическа презентация – това си представяме, когато чуем за гурме локация.

Но освен ресторанти, има и магазини, които носят усещане за висша кулинария.

Пълним рафтовете в кухнята с нови първокласни продукти, които да отключат нови готварски умения и да превърнат вечерята вкъщи в кулинарен шедьовър. Грабваме вкусове от различни точки на света и поднасяме чинии с прецизна композиция. Желанието за приготване на изискана храна и напитки идва и без да има повод, затова те водим до локациите, които те пренасят на истинско кулинарно пътешествие.

Amo La Vita

на откриващата снимка

Пренасяме те на магично пътешествие в Италия, където традициите на храненето се спазват с изключително внимание към детайла. Тук богатият избор от продукти отразява възможно най-добрите вкусове и качества на италианската кухня. Amo la Vita са вносител на известните бонбони и шоколади Venchi, на италианските плодови коктейли Canella, както и на много други първокласни продукти. Магазините са оазис на стил и вкус, където да се насладиш на вдъхновяващи и елегантни изкушения, създаващи усещане за удоволствие.

ул. „Позитано“ 3; Сердика Център, ет. -1
088 420 2008

Imperial Gastrohub

Imperial-1

Освен с качеството си на градски пристан на гастрономическите удоволствия домът на бохемите е и място, където да се заредиш с интернационален вкус. Тук винаги сме се наслаждавали на всякакви питиета, които, обиколили света, идват, за да се разлеят именно в нашите чаши. Всички останали акомпаниращи ги деликатеси, сирена, зехтини и подбрани продукти ще те накарат да почувстваш духа на блаженството, който витае тук и прави от пространството същински оазис за ценителите на добрия вкус.

пл. „Петко Р. Славейков“
089 785 1111

Paprika

Вече не е нужно да купуваш самолетен билет, за да пропътуваш света и да опиташ от всички негови гастрономически благини. Следващата кулинарна дестинация, на която те водим, е първият унгарски магазин в столицата, който ни предлага най-доброто от унгарската кухня. Тук ще откриеш всякакви месни деликатеси като традиционен луканков салам, колбаси от мангалица, токайско вино, червен пипер, унгарски гъши черен дроб, палинка, разнообразие от чешки бири и много автентични за страната сладки удоволствия.

пазар Ситняково, ул. ,„Сирак Скитник“ 9
087 840 2738

Sapori

Качествената храна и ексклузивните продукти сами по себе си са вдъхновение за сътворяването на истински шедьоври в кухнята. Италианският деликатесен магазин Sapori ни предлага голям избор интересни продукти от различни висококачествени брандове, някои от които ще откриеш само тук. Мостарда, прясна паста, ръчно брани каперси, подбрани италиански сирена, крекери и всякакви съставки за истинско dolce vita изживяване. Може да откриеш техния Sapori corner и в магазин Vinello в Сердика център. Отбий се в това райско кътче, то олицетворява цялата прелест на Италия!

бул. „Черни връх“ 228А
089 827 7734

Събития за седмицата: 18–24 септември

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *